نوشهر – ايرنا - آيين سالگرد شهادت امير سرلشگر خلبان شهيد شيرودي ، 41 شهيد شهر شيرود و دو شهيد گمنام روز يكشنبه با حضور پرشور مردم ولايتمدار شهرستان تنكابن و مسئولان كشوري و لشگري در آستان مقدس امامزاده سيد حسين (ع) شهر شيرود برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، مشاور عالي فرماندهي كل ارتش جمهوري اسلامي ايران در اين آيين معنوي با اشاره به رشادت هاي شهيد شيرودي گفت: شهيد شيرودي ستاره درخشان جنگ هاي كردستان در دوران دفاع مقدس بود و توانست دشمنان اسلام و انقلاب را از سرزمين ايران اسلامي بيرون كند.
امير سرتيپ فرزاد اسماعيلي افزود: مدل دفاعي جمهوري اسلامي اعتقادي و باور محور است و بر اساس همين راهبرد هيچ قدرتي جرات رويارويي با آن را ندارد.
وي با اشاره به فعاليت دسته بندي هاي سياسي موجود در كشور اظهار داشت: متاسفانه امروز دعواي سياسي جناح ها به تخريب كشور تبديل شده و بايد همه آنها زير پرچم اسلام در راستاي خدمت به مردم تلاش كنند تا شرمنده خون شهدا نشويم.
اسماعيلي خاطرنشان كرد : رهبر معظم انقلاب براي خنثي نمودن توطئه هاي دشمن در عرصه هاي مختلف ، نگاه به درون را توصيه كرده و بايد همه اركان نظام در اين عرصه گام بردارند.
وي با اشاره به آمادگي كامل شيرودي هاي زمان در مقابله با تهديد هاي دشمن، تصريح كرد : اگر نيروهاي نظامي و انتظامي كشور قرار بود به شيوه جناح هاي سياسي عمل كنند امروز ايران اسلامي در زير پوتين هاي استكبار جهاني نابود شده بود.
وي يادآور شد : هر زمان كه حضور مردم در صحنه هاي مختلف زياد بود دشمن از مرزهاي ايران اسلامي فاصله داشت و بنابراين بايد در راستاي خدمت رساني به مردم نهايت تلاش و كوشش را بنماييم.
علي‌اكبر قربان شيرودي در دي ‌ماه 1334 در روستاي بالا شيرود از توابع شهرستان تنكابن درخانواده‌اي متدين ديده به جهان گشود . شيرودي پس از اتمام تحصيلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتي خلباني را در تهران به پايان رساند و سپس براي گذراندن دوره خلباني بالگرد كبري به پادگان هوا نيروز اصفهان منتقل گرديد و با درجه ستوان ياري فارغ التحصيل شد.
وي پس از پايان دوره خلباني به استخدام ارتش درآمد و بعد از سه سال خدمت در ارتش به پادگان هوانيروز كرمانشاه منتقل شد و در آنجا با خلبان احمد كشوري آشنا گرديد.
با اوج گيري جريانات انقلاب اسلامي شيرودي به صفوف راهپيمايان پيوست و تلاش كرد تا مردم را با آرمان هاي امام راحل و انقلاب اسلامي آشنا سازد و هنوز بسياري ازشهروندان تنكابني سخنراني كوبنده و انقلابي اين مرد مبارز و خستگي ناپذير را در ميدان مركزي اين شهر به خاطر دارند.
شيرودي پس از پيروزي انقلاب اسلامي با اوج‌گيري غائله كردستان به همراه چند تن از خلبانان وارد اين منطقه شد و درجريان آزاد سازي شهر پاوه نقش تعيين كننده‌اي داشت به طوري كه مرحوم آيت الله هاشمي رفسنجاني به نشانه سپاسگزاري از وي گفت ' شيرودي حق بزرگي بر اين كشور دارد'.
پيشروي لشكر زرهي عراق در ارتفاعات «بازي دراز» واقع در سر پل ذهاب كه با پشتيباني توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسي و فرانسوي صورت گرفت ، شيرودي و همرزمانش را بر آن داشت تا براي پشتيباني هوايي از رزمندگان اسلام و باز پس گيري به اين منطقه گسيل شوند.
ارتفاعات بازي دراز در غرب شهر سرپل ذهاب مهم ترين ارتفاعاتي بود كه دشمن در جبهه غرب در اختيار داشت. اين ارتفاعات از يك سو بر دشت و شهر سرپل ذهاب و پادگان ابوذر (مهمترين پادگان مرزي در جبهه غرب) و راه هاي ارتباطي آن به طور كامل مسلط بود و از سوي ديگر يك مانع طبيعي عالي براي دفاع عراق از خانقين محسوب مي شد.
عكس العمل عراق براي حفظ ارتفاعات منجر به يك نبرد شديد چند روزه شد و عاقبت نيروهاي ايران موفق به آزادسازي قله هاي جنوبي ارتفاعات شدند اما قله هاي شمالي همچنان در دست دشمن باقي ماند.
آزاد نشدن بخش شمالي بازي دراز باعث شد تا پس از سه ماه كار شناسايي نيروهاي سپاه پاسداران و ارتش، نخستين عمليات نيمه گسترده در منطقه طرح ريزي شود كه با نام عمليات بازي دراز در تاريخ دوم ارديبهشت سال 60 آغاز شد و پس از هشت روز نيروهاي ايراني و عراقي بارها به تك و پاتك متقابل پرداختند.
شيرودي در تاريخ 8 ارديبهشت 1360، پس از حمله به قلب دشمن و وارد كردن خسارت هاي سنگين به دشمنان بعثي و منهدم كردن چهار تانك ، ناگهان گلوله يكي از تانك هاي دشمن به بالگردش اصابت كرد و منجر به سقوط و شهادت وي گرديد.
پيكر علي اكبر قربان شيرودي پس از تشييع باشكوه در روستاي شيرود تنكابن به خاك سپرده مي‌شود. از وي سه فرزند به نام هاي شيما، عادله و ابوذر به يادگار مانده‌است.
شهرستان 166 هزار نفري تنكابن در غرب مازندران 567 شهيد دوران دفاع مقدس و يك شهيد مدافع حرم تقديم اسلام و انقلاب كرده است.
/1602/7513/1899