تهران - ایرنا - رئیس سازمان فضایی ایران می گوید كه این سازمان در عرصه اقتصاد فضایی از سال 2008 تا 2016 رشد 139درصدی داشته كه این رقم 6.5 برابر از اقتصاد فضایی دنیا بالاتر بوده ، از این رو صنعت فضایی تا 20 سال آینده با رشد 407 درصدی در اقتصاد فضا مواجه است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، مرتضی براری روز یكشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه و دستاوردهای دانشكده فناوری های نوین در دانشگاه علم و صنعت گفت: اقتصاد جهانی فضا در سال 2040 به بیش از 1.1 تریلیون دلار می رسد و رشد اقتصاد جهانی فضا در مقایسه با رشد تولید ناخالص داخلی GDP) ( جهانی بسیار زیاد است.
وی افزود: سال 2016 در دنیا، 76 درصد حوزه اقتصاد فضا سهم شركت های دانش بنیان و بخش خصوصی و تنها 24 درصد برای دولت بود.از این رو باید زیرساخت های گسترش فعالیت شركت های دانش بنیان در حوزه فضایی فراهم شود.
براری با بیان اینكه كشور در زمینه ساخت ماهواره پیشرفت چشمگیری داشته است، گفت: ایران در حال حاضر جزو 9 كشور اصلی ساخت ماهواره است و در رتبه 11 علمی جهان و نخست منطقه قرار دارد.
براری با استناد به گزارش فعالیت های سازمان فضایی كشور افزود: در آینده ماهواره ها در رقابت با بخش زمینی خواهند بود. بنابراین سرمایه گذاری و توجه به این حوزه حائز اهمیت است.
وی افزود: سازمان فضایی ایران دارای یك برنامه 10ساله بود و به بلوغ رسید. به عنوان مثال سازمان فضایی با استفاده از متخصصان دانشگاه علم و صنعت ماهواره نوید را به صورت مستقل ساخت و در مدار قرار داد.
براری تصریح كرد: طراحی و ساخت ماهواره، پرتابگر، ایستگاه پرتاب، مركز كنترل، ایستگاه تصاویر و تحلیل پردازش داده‌ها و تصاویر ماهواره‌ای از 6 ركن دستیابی به اهداف سازمان فضایی محسوب می شود كه توانسته در تمامی این اركان مستقل از دیگر كشورها عمل كند.
وی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های سازمان فضایی گفت: تكمیل زنجیره ارزش فناوری فضایی اعم از توسعه صنعتی، تحویل گیری در مدار توسعه زیر ساخت‌های بومی بوده و همچنین مقوله‌های سنجش از دور اپتیكی، سنجش از دور راداری، توسعه ایستگاه چند منظوره و طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی از زنجیره فناوری فضایی است.
براری خاطر نشان كرد: در وقوع سیل اخیر سازمان فضایی لحظه به لحظه از شرایط سیل گزارش می داد كه نشان دهنده پیشرفت در این زمینه است.
وی ادامه داد: موقعیت یابی و ناوبری، نجوم و اكتشافات و سامانه‌های تركیبی سه عرصه مهم سازمان فضایی است.
رئیس سازمان فضایی تاكید كرد: حمایت از استارتاپ ها برای ورود به عرصه فضایی از برنامه های مهم سازمان است. همچنین سازمان فضایی اروپا تاكنون از 750 استارتاپ ایرانی در زمینه فضایی حمایت كرده است.
وی ادامه داد: سال گذشته فراخوانی مبنی بر همكاری شركت های دانش بنیان در زمینه ساخت ماهواره های اپتیكی ابلاغ شد و حدود 38 شركت ثبت نام كردند. 20 اردیبهشت ماه سال جاری اولین زمان بررسی تقاضای گروه های ثبت نام كننده است.
براری در مورد دیگر اقدامات سازمان فضایی ایران، گفت: احداث مركز كارافرینی فضایی با همكاری معاونت علمی ریاست جمهوری در دستور كار قرار گرفته است
وی افزود: دانشگاه ها نسل سومی و مبتنی بر خلاقیت و كارآفرین و پیشرو و شتاب دهنده كسب و كارها به شمار می آیند.
براری افزود: دانشگاه ها توانسته اند در حوزه های نانو، بایو، انرژی و ماهواره برخی مسائل كشور را برطرف كنند. از این رو مهمترین دغدغه پر رنگ كردن نقش دانشگاه ها است.
**9465**1601**