اصفهان - ايرنا - عضو هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري گفت: اين صندوق در رويكرد جديد خود در سال جاري از شركت هاي دانش بنياني كه طرح هاي مبتني بر فناوري هاي آينده محور در رابطه با حل چالش هاي اصلي كشور داشته باشند، حمايت ويژه مي كند.

محمدصادق خياطيان روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا در اصفهان افزود: صندوق نوآوري و شكوفايي در صدد تعريف و اجراي ابزارهاي جديدي براي ارئه خدمات ويژه به شركت هايي كه بر روي چالش هاي كشور و فناوري هاي آينده مانند هوش مصنوعي و هوش مصنوعي محور كار مي كنند، است.
وي با بيان اينكه تلاش مي شود بخش اعظمي از اين برنامه در سال جاري اجرايي شود، اظهارداشت: اين ابزارها به گونه اي است تا شركت هاي دانش بنيان براي فعاليت در اين زمينه ها، ترغيب شوند.
خياطيان با اشاره به اينكه صندوق نوآوري و شكوفايي با مشكل كاهش طرح هاي ورودي و مراجعه براي اخذ تسهيلات مالي مواجه است، تصريح كرد: طرح هاي خوبي كه به صندوق جهت اخذ تسهيلات مالي معرفي مي شد كاهش يافته است و از طرفي بيشتر شركت هايي كه مجوز دانش بنيان گرفتند از خدمات صندوق بهره مند شدند و برخي شركت ها به دليل برخي فرايندهاي سخت گيرانه به صندوق نوآوري مراجعه نكردند.
عضو هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي اضافه كرد: در سال هاي اخير تلاش كرديم تا فرايندها كوتاه و شركت هاي دانش بنيان براي استفاده از خدمات و تسهيلات صندوق ترغيب شوند و سير مراجعه ها نشان مي دهد كه اين اقدام ها نتيجه داده است.
خياطيان با بيان اينكه مشاركت شركت هاي دانش بنيان افزايش يافته اما هنوز كافي نيست، تاكيد كرد: ما براي ارائه خدمات به شركت هاي دانش بنيان هيچ محدوديتي نداريم و اگر همه آنها نيز براي اخذ تسهيلات مراجعه كنند، پاسخگو هستيم اما موضوع مهم اين است كه شايد برخي شركت هاي دريافت كننده تسهيلات نتوانند مشكلات كشور را حل كنند.
وي با اشاره به اينكه صندوق نوآوري و شكوفايي به دنبال جذب ظرفيت هاي جديد است، اضافه كرد: در چند بخش به دنبال آن هستيم با مشاركت نهادهاي متولي و استفاده از توانايي شركت هاي دانش بنيان و ارائه تسهيلات مالي به آنها، چالش هاي اصلي كشور حل شود.
خياطيان، اين رويكرد را مساله محور خواند و ادامه داد: در زمان حاضر ما با چالش هايي مانند آب و مسائل زيست محيطي مواجه هستيم و معتقديم شركت هاي دانش بنيان و بخش هاي فناوري مي توانند حل كننده آنها باشند.
وي توضيح داد: به عنوان مثال اگر فناوري آب شيرين كن مي تواند پاسخگوي مسئله كشور باشد مي توانيم زنجيره شركت هاي دانش بنيان كه در اين فناوري فعالند را همراه نهادهاي متولي و پژوهشگاه هاي مرتبط جمع كرده و ساز و كارهاي مقرراتي و تنظيم گري را تدوين كنيم و ما به عنوان نهاد مالي تامين كننده آن باشيم.
خياطيان با بيان اينكه صندوق نوآوري تبديل به پايگاهي براي جمع كردن شركت ها و نهادهاي فعال در بخش هاي مختلف مي شود، افزود: ما مي خواهيم نقش نهاد مالي را به خوبي در اين بخش ايفا كنيم.
صندوق نوآوري و شكوفايي در اواخر سال 1391 در راستاي تحقق اقتصاد دانش بنيان و فناوري محور و تكميل زنجيره ايده تا بازار با سرمايه اول 30 هزار ميليارد ريال تاسيس شد.
اين صندوق به منظور تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات، كاربردي كردن دانش و دستاوردهاي پژوهشي و تكميل زنجيره ايده - محصول - بازار از شركت هاي دانش بنيان پشتيباني و حمايت و خدمات مالي و اعتباري از جمله كمك، تسهيلات و مشاركت براي آنها تامين مي كند.
صندوق نوآوري و شكوفايي، شخصيت حقوقي مستقل و داراي استقلال استخدامي، اداري، مالي و معاملاتي است كه بر اساس سياست ها و مصوبات هيات امنا و زير نظر مستقيم رييس‌جمهوري (به عنوان رييس هيات امنا) به مدت نامحدود تشكيل شد و بر طبق اساسنامه مصوب هيات وزيران و مورد تاييد شوراي نگهبان، توسط هيات عامل اداره مي ‌شود.
بيش از چهار هزار و 200 شركت دانش بنيان در كشور فعال است كه 10 درصد آنها در استان اصفهان مي باشد.
3011/6026/