مراغه - ایرنا - معاون وزیر اقتصاد و رئیس كل گمرك ایران تراز تجاری سال گذشته را مثبت 1.7میلیارد دلار عنوان كرد و گفت: صادرات غیرنفتی سال گذشته 44.3 و واردات 42.6 میلیارد دلار بود.

مهدی میراشرفی یكشنبه شب در بازدید از گمرك مراغه اظهار داشت: در بحث صادارت نسبت به سال قبل از آن 5.6 درصد كاهش داشتیم كه بیشتر ناشی از تحریم ها بود.
وی گفت: در بحث واردات نیز نسبت به سال 96، 21.7 درصد كاهش داشتیم و عمده كاهش كالاهای وارداتی مربوط به گروه كالاهایی مصرفی و لوكس بود كه به طور یقین مصوبه هیات وزیران مبنی بر ممنوعیت ورود 1339 قلم كالا در این امر موثر بود.
وی به شرایط تحریم و تاثیر آن بر روی صادرات اشاره كرد و گفت: در صورتی كه بتوانیم مدیریت بهتر و هماهنگی بین دستگاه‌ ها را افزایش دهیم می‌ توانیم آثار تحریم را به حداقل رسانده و بهتر از آن چه كه وجود دارد، تجارت خارجی را مدیریت كنیم.
میر اشرفی خاطر نشان كرد: توسعه صادارت غیرنفتی، تولید و صادرات و درخواست واردات در كمترین زمان از مهمترین مباحث در توسعه گمركات كشور است.
وی افزود: آذربایجان شرقی در بحث تولید یكی از مهمترین قطب های كشور به خصوص در حوزه كشاورزی و صنعتی است.
وی ادامه داد: از سال 75 صادارت غیرنفتی گمرك مراغه فعال بوده و در سال گذشته 27 میلیون دلار از گمرك این شهرستان صادر شده و عمده صادرات این گمرك در سال گذشته شامل تولیدات صنعتی شیشه جام، آینه، كربنات سدیم، سولفات آمونیوم، محصولات فولادی و محصولات كشاورزی و تبدیلی از جمله انواع كشمش، سیب و آرد گندم بود كه به كشورهای عراق، تركیه، گرجستان، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، بلغارستان، ایتالیا، اسپانیا، یونان، پاكستان، رومانی، تركمنستان، قبرس و قزاقستان صادر شد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: در راستای كمك به تولید و رونق حاضر به ایجاد گمرك اختصاصی در محل فعالیت شركت های بزرگ هستیم كه كاهش هزینه ها و آسیب كمتر به كالاها از جمله مزایای این طرح است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه مراغه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مجوز واردات گمرك مراغه و صادرات مشتقات مواد نفتی از گمرك شهرستان با توجه به وجود چهار كارخانه روغن موتور در منطقه از مهمترین درخواست های شهرستان از مجموعه گمرك كشور است.
حمید شكری گفت: ایجاد پست كارشناس قضایی گمرك در شهرستان برای رسیدگی به كالاها قاچاق كشف شده از دیگر درخواست ها است.
وی گمرك مراغه را یكی از پتانسیل ها و ظرفیت های شهرستان و منطقه عنوان كرد و اضافه كرد: صادرات محصولات غیرنفتی از جمله صنایع تبدیلی، صنعتی و كشاورزی و تسریع در تشریفات گمركی از مهمترین این ظرفیت هاست.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 كیلومتری تبریز، مركز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/9880