به گزارش ايرنا، سند موجوديت 25 قرن خليج فارس هم اكنون در موزه لوور فرانسه نگهداري مي شود و كتيبه داريوش در كانال سوئز كه اكنون در اين موزه نگهداري مي شود يكي از قديمي ترين منابع در تاريخ است كه نام خليج فارس را براي هميشه زنده نگه داشته است.
خليج فارس نمونه كامل يك خليج تاريخي است و تاريخ، نام خليج فارس را بر روي اين آبراهه جهاني گذشته است؛ اين نام براي هميشه ماندگار است و هيچ گاه از اسناد و اذهان پاك نمي شود.
انتشار نام خليج فارس در كتاب ها و منابع بي شمار تاريخي و جغرافيايي دوران اسلامي و عربي، كاربرد مستمر در اسناد و قراردادهاي سازمان ملل و بين المللي، اعتراف حقوقدانان و جغرافي دانان و روشنفكران عربي و غربي به حقانيت تاريخي جغرافيايي و حقوقي نام خليج فارس مي تواند از دلايل اصلي اثبات و حقانيت نام اين آبراهه جنوبي ايران باشد.
اما عده اي بي خبر از اين سند و با انجام هزينه هاي سنگين هر از گاهي براي اين كه مردم ايران را عصباني و جلب توجه كنند، تغيير نام خليج فارس را به شكل جعلي و ساختگي بيان مي كنند كه اين امر خود باعث مي شود مردم ايران حساسيت بيشتري روي اين موضوع به خرج دهند.
** درخشش نام خليج فارس در نقشه هاي رسمي جهاني
تقريبا تمامي نقشه هاي رسمي جهان در گذشته و حال نام خليج فارس را دارند و در تمامي زبان هاي دانشنامه «ويكي پديا» به جز زبان عربي از واژههاي هم معني با «خليج فارس» در زبان مربوطه استفاده شده است.
سازمان ها و نهادهاي بين المللي زماني كه نام خليج فارس را مي شنوند، كشوري به نام ايران در ذهنشان تداعي مي شود كه در آن ارتباطات دريايي ديده مي شود.
سازمان ملل و سازمان هاي بين المللي و تخصصي نيز نام خليج فارس را همچنان نام اصلي آن مي دانند و بارها اين سازمان در كنفرانس هاي سالانه خود كه در زمينه هماهنگي در نام هاي جغرافيايي برگزار مي كند، به فارسي بودن نام اين آبراه بين المللي تاكيد دارد و تغيير آن را نپذيرفته اند كه اين خود ادعايي بر حقانيت اين آبراه جهاني دارد.
همچنين سازمان ملل متحد نيز در بيانيه ها و مصوبه هاي خود با نشر نقشه هاي رسمي، بر اصلي بودن نام خليج فارس تاكيد كرده و از هيات هاي بين المللي نيز خواسته است كه در مكاتبه هاي رسمي خود بويژه در سندهاي سازمان ملل از نام كامل «خليج فارس» استفاده نمايند.
برتري نام ايران به علت بالا بودن فرهنگ غني مردمان اين سرزمين در منطقه خليج فارس است كه موجب شده اين آبراهه براي هميشه تاريخ در دنيا بدرخشد.
**مدعيان نمي توانند خود را وارث چندين هزار ساله خليج فارس بدانند
يك محقق و نويسنده نيز در راستاي هويت و فرهنگ خليج فارس مي گويد: بايد توجه داشت مدعياني كه عمرشان به 50 سال هم نمي رسد نمي توانند خود را وارث نام و فرهنگ چندين هزار ساله خليج فارس بدانند.
علي رضايي در گفت و گوبا ايرنا ياد آورشد: اين مدعيان كه يك نام جعلي و ساختگي را بر خليج فارس مي نامند، در واقع در نام دريا براي خود به دنبال ريشه هستند.
وي بيان داشت: ايران در طول تاريخ به خاطر نام اين آبراهه (خليج فارس) صاحب آثار، اصطلا حات، ادبيات و ديگر آثار ملموس و غيرملموس شده است اما برخي مي خواهند با تغيير نام خليج فارس به آن دست يابند.
اين نويسنده هرمزگاني ادامه داد: ملت ايران در طول تاريخ در خليج فارس آداب، سنت ها و آثار مختلفي از خود به جاي گذشته است كه برخي كشورها با تحريف نام خليج فارس در پي مصادره اين آثار و فرهنگ تاريخي هستند.
رضايي اظهار داشت: بايد در نظر داشت كه آنها تنها بدنبال تنها نام خليج فارس نيست بلكه بسياري از كشورها مي خواهند آداب و سنت هاي ايراني را همچون «نوروز باستاني» به نام خود به ثبت برسانند.
وي تصريح كرد: ملتي (ايران) كه در تنگناهاي تاريخي توانسته است كارهاي مهمي را انجام دهد، امروز نيز مي تواند فرهنگ بزرگي ايجاد كند كه به روز رساني فرهنگ و هويت از لازمه هاي آن است.
اين محقق و پژوهشگر گفت: آبراه (خليج فارس) به راستي خاستگاه تمدن و فرهنگ بشري است و هر كدام از اقوام پيراموني كه نام آن را با خود يدك بكشند، به نوعي صاحب فرهنگ و تمدن آن نيز خواهند بود.
رضايي، استقبال ملت هاي مختلف از فرهنگ ايراني را ارزشمند دانست و ادامه داد: ايران كهن همچون يك خانه پدري است كه اكنون به فرزند ارشد به ارث رسيده و اين مهم است كه ديگران نيز از فرهنگ ايراني برخوردار شوند اما وظيفه اصلي براي سيطره اين تمدن بر جهان بر دوش ملت ايران است.
**خليج فارس تنها يك «نام» نيست
عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور واحد بين الملل قشم نيز در راستاي فرهنگ 2500 ساله خليج فارس گفت: خليج فارس تنها يك «نام» خالي نيست بلكه براي منطقه تحت نام خود يك پيشينه و تاريخ مي سازد.
احمد بازماندگان خميري افزود: از اين رو اگرچه در گذشته قوم و نژاد ايراني از نظر فرهنگي و سياسي بر اين منطقه (خليج فارس) ذحاكم بوده اند اما زماني كه اين نام تغيير كرد به نوعي تاريخ تحريف مي شود.
وي بيان داشت: گروهي كه وزن چنداني در اين منطقه (خليج فارس) نداشته اند به نوعي تاريخي مجعول را جايگزين تاريخ واقعي مي كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور قشم ياد آورشد: در تمام نقشه هاي قديمي اين آبراهه، خليج فارس نام دارد و كساني كه واژگان جعلي را مطرح مي كنند، خود قبل از اين در مواضع رسمي از اصطلاح خليج فارس استفاده مي كردند.
بازماندگان خميري يادآورشد: طرح نام هاي جعلي و ساختگي براي خليج فارس ترفندي سياسي براي دور كردن ذهن مردم از مسائل اصلي است و برخي كشورها براي كسب مشروعيت از اين واژه ها استفاده مي كنند.
وي گفت: كشورهايي كه از اسم هاي جعلي براي ناميدن خليج فارس استفاده مي كنند با ايجاد يك تاريخ مجعول قصد هويت بخشي و هويت سازي دارند.
**صرف ميلياردها دلار براي مخدوش كردن نام خليج فارس
سرپرست معاونت سياسي و امنيتي استانداري هرمزگان نيز گفت: دشمنان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران سالانه ميليارد ها دلار براي مخدوش كردن نام و هويت اصلي خليج فارس خرج مي كنند.
ايرج حيدري در نشست ستاد استاني نهمين جشنواره بين المللي فرهنگي هنري خليج فارس افزود: با تدبير و سياست ها و اقدام هاي مناسب و به موقع كشورمان خوشبختانه نقشه ها و كينه ورزي هاي دشمنان ناكام مانده است.
وي ياد آور شد: امروزه با گسترش و سرعت رسانه هاي پرسرعت و مجازي اين امكان فراهم است تا به شكل هاي مختلف نام و هويت خليج فارس را به مردم جهان معرفي شود.
معاون استاندار هرمزگان ابراز داشت: روز ملي خليج فارس كه روزي متعلق به همگان است، به عنوان يك روز خاص و راهبردي در سطح جهاني و بين المللي مطرح است.
** دهم ارديبهشت ماه روز ملي خليج فارس
دهم ارديبهشت سالروز اخراج پرتغالي ها از تنگه هرمز و آزاد سازي جزيره هرمز از اشغال بيگانگان بوسيله امام قلي خان در دوره صفويه، به عنوان روز ملي خليج فارس نامگذاري شده است و هيات دولت در تاريخ 22 تيرماه سال 1384 در مصوبه اي بر اين نامگذاري مُهر تاييد زد.
سردار امام قلي خان در اين روز (21آوريل 1622ميلادي) موفق شد به 117 سال تسلط پرتغالي ها بر سواحل جنوبي كشور پايان دهد.
شوراي عالي انقلاب فرهنگي با توجه به مورد تهاجم قرار گرفتن هويت فرهنگي و تاريخي ملت ايران توسط ايادي استكبار جهاني بويژه برخي از كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس و تلاش آنان براي تحريف نام تاريخي اين خليج، به پيشنهاد شوراي فرهنگ عمومي اين روز را انتخاب كرده اند.
دبيرخانه دايمي جشنواره فرهنگي هنري خليج فارس به علت قرابت تاريخي و مركزيت فرهنگي در بندرعباس واقع شده و ساير استان ها نيز در آن مشاركت فعال دارند.
هرساله به مناسبت اين روز مهم برنامه هايي به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان و با همكاري ساير دستگاه هاي متولي استان از جمله استانداري برگزار مي شود كه امسال نيز نهمين جشنواره بين المللي فرهنگي هنري خليج فارس دهم ارديبهشت ماه جاري با حضور سيد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و فرمانده نيروي دريايي ارتش در بندرعباس برگزار مي شود.
براي پوشش اين رويداد بزرگ و تبيين جايگاه اين روز مهم در سطح بين المللي، از شبكه هاي تلويزيوني برون مرزي صدا و سيما وهمچنين رسانه هايي از كشورهاي فرانسه، چين، لبنان و غيره نيز دعوت شده است.
اهتزاز پرچم جمهوري اسلامي ايران برعرشه ناوشكن سهند و اجراي سرود ملي در امتداد قلعه پرتغالي هاي هرمز و گلباران خليج فارس از محوري ترين برنامه دهم ارديبهشت، روز ملي خليج فارس است.
رژه همزمان قايق ها، پايان شناگري خصب تا خليج فارس توسط محمد اميري رودان شناور معروف شهرستان رودان و پايان تور ملي دوچرخه سواري جانبازان كوير تا خليج فارس نيز بخش ديگري از برنامه هاي صبح روز دهم ارديبهشت ماه اعلام كرد.
گزارش از رقيه غلامي زاده خبرنگار ايرنا
7195/6048 /7500
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
بندرعباس- ايرنا- همان گونه كه در اسناد و مدارك تاريخي و جغرافيايي ملي و بين المللي آمده ، خليج فارس يك تلاقي و آبراهه اي بين المللي و جهاني و به عنوان ميراثي 2 هزار و 500 ساله در اختيار ايران و دولت هاي حاكم بر آن بوده است.