پريسا عابدپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: مجوز اكتشاف و بهره برداري از معادن ناب در شمال، جنوب و مركز استان به دليل جلوگيري از نابودي گون(گياه خودرو) صادر نمي شود.
وي اضافه كرد: بخش قابل توجهي از پهنه هاي معدني شمال و جنوب آذربايجان غربي پوشيده از گون است و اين امر اجراي طرح هاي معدني را با مشكل مواجه مي كند.
وي با اشاره به اينكه برخي بهره برداران مدعي بهره برداري از معادن با وجود گون در برخي استان هاي ديگر هستند، بيان كرد: با دستور معاون استاندار آذربايجان غربي، بررسي ويژه اي با همراهي كارشناسان صنعت، معدن و تجارت و منابع طبيعي از اين امر صورت مي گيرد كه در صورت صحت اين ادعا، روند ارائه مجوزها دوباره بررسي خواهد شد.
معاون معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي ادامه داد: 63 كيلومترمربع پهنه معدني در شمال و 445 كيلومترمربع پهنه معدني در جنوب استان قابل اكتشاف بوده كه قريب به اتفاق آن مسكوت مانده است.
«عابدپور» همچنين با اشاره به اجراي طرح هاي فرآوري معدني طي سال هاي اخير در آذربايجان غربي گفت: در حال حاضر سه واحد فرآوري در شمال و جنوب استان فعال است كه چيني پيرانشهر، تراورتن تكاب و مرمريت پلدشت را شامل مي شود.
وي افزود: در همين راستا صندوق بيمه فعاليت هاي معدني تسهيلات ويژه اي را در راستاي اجراي طرح هاي فرآوري ارائه مي دهد كه در حال ارائه تسهيلات با سود 6 درصد در اين خصوص است.
به گزارش ايرنا بخش معدن و صنايع پايين دستي آن محور توسعه آذربايجان غربي به شمار مي رود اما معادن سنگ اين استان با مشكلات عديده اي چون محدوديت هاي بهره برداري، خام فروشي و نبود بازار مواجه است.
اعطاي تسهيلات با بهره بانكي پايين جهت سرمايه در گردش و همچنين نوسازي ماشين آلات معدني براي بهبود عملكرد معادن اين استان ضروري است اما پله نخست بدون شك رفع محدوديت هاي اداري محسوب مي شود.
محدوده آذربايجان غربي تحت پوشش سه زون از زون هاي بيست گانه اكتشاف سيستماتيك كشور شامل «اشنويه – خوي»، «مريوان – مهاباد» و «شاهين دژ – ماهنشان» قرار دارد؛ طلا، تيتان و سنگ هاي تزئيني منحصربفرد تنها بخشي از گنجينه معادن آذربايجان غربي را تشكيل مي دهد.
2093/3072
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۷
اروميه- ايرنا- معاون معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: مشكل توسعه معدني استان، مربوط به حفاظت از منابع طبيعي بوده و محدوديت هاي آن بخش معدن را با ركود جدي مواجه كرده است.