هادي ابوي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم اكنون به قانون كار به صورت جزيره اي عمل مي شود مثلا در اين قانون مجازات هم پيش بيني شده است اما نديده ايم كه كارفرمايي مطابق بندهاي اين قانون مجازات شود.
وي ادامه داد: در كارگروههاي اشتغال استانها، كميسيونهاي كار و كارگري شهرستان و استان و شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي هم هيچ نماينده كارگري حضور ندارد و اين يك ضعف است.
دبيركل كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگري گفت: كارگران با عضويت در تشكلهاي كارگري راحت تر مي توانند دغدغه هاي خود را مطرح كنند و اين تشكلها بهتر مي توانند مشكلات آنها را پيگيري كنند.
ابوي تاكيد كرد: موضوع معيشت و امنيت از جمله مهمترين دغدغه هاي هميشگي كارگران است.
* از راه قانون به حقوق خود مي رسيم
عضو هيات مديره كانون عالي شوراي هاي اسلامي كار هم با بيان اين كه سفره معيشتي كارگران كوچكتر شده است افزود: طبق قانون، براي مشخص كردن دستمزد بايد به ميزان تورم و سبد معيشتي توجه كرد.
احسان مهرابي افزود: شيريني افزايش حقوقي كه اواخر پارسال انجام شد تنها در فروردين ماه امسال به كام كارگران نشست و با توجه به گرانيهاي اخير، شرايط اقتصادي كارگران سخت شده است.
وي ادامه داد: ما معتقديم از راه قانون مي توانيم به حقوق خود برسيم و با اعتراض و تجمع كه باعث سوء استفاده برخي افراد و تخريب اموال عمومي مي شود مخالف هستيم.
* قرارداد موقت خلاف قانون است
عضو هيات مديره كانون عالي بازنشستگان كشور و رئيس كانون بازنشستگان و مستمري بگيران خراسان رضوي هم گفت: انعقاد قراردادهاي موقت كارگري خلاف قانون است اما هم اينك از اين مدل قراردادها زياد است.
قربانعلي رمضاني افزود: اصل 44 قانون اساسي هم بر زمين مانده است چون طبق اين اصل دولت بايد خود را سبك كند اما بر خلاف آن هم اينك دولت، سازمان تامين اجتماعي را هم با 40 ميليون نفر عضو زير سلطه خود برده است.
هزار و 200 تشكل كارگري و كارفرمايي در خراسان رضوي فعاليت مي كنند.
1922/7507
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۳
مشهد- ايرنا- دبيركل كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگري كشور و رئيس كانون انجمنهاي صنفي خراسان رضوي گفت: اگر به قانون كار عمل شود خيلي خوب است اما هم اكنون به كمتر از 50 درصد اين قانون عمل مي شود.