تبريز- ايرنا- رييس سازمان جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي گفت: سال گذشته 18هزار زوج از خدمات مركز درمان ناباروري جهاددانشگاهي تبريز بهره مند شدند.

جعفر محسني روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به اينكه ميزان ناباروري در جهان 15 درصد و در كشور ما 22 درصد است، افزود: در استان ما نيز هر چند مطالعاتي در اين رابطه انجام نشده اما با توجه به تراكم جمعيتي شمالغرب، احتمال مي‌دهيم حداقل ميزان ناباروري 22 درصد باشد.
وي بالا رفتن سن ازدواج را يكي از پارامترهاي دخيل در ناباروري عنوان كرد و افزود: كودك همسري به ازدواج و بارداري زير 15 سال اطلاق مي‌شود و تشويق جوانان به ازدواج از سن 18 سال به بعد مهم است.
رييس سازمان جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي با اشاره به اينكه درمان ناباروري پوشش بيمه‌اي بسيار پاييني دارد، افزود: تعدادي از زوجين با يك دوره درمان به نتيجه نمي‌رسند و دو تا سه بار فرايند درمان را طي كرده و در اين رابطه نيز متحمل هزينه‌هايي مي‌شوند.
وي گفت: براي برخي زوجين نيز كه با روش ‌هاي عادي امكان بارداري ندارند، از طريق اهداي جنين و اجاره رحم به صاحب فرزند شدن آنها كمك مي‌كنيم.
محسني تاكيد كرد: در اين رابطه يك سري مسايل قانوني و حقوقي وجود دارد كه از طريق دادگاه خانواده مجوزهاي لازم را دريافت مي‌كنيم.
وي خاطرنشان كرد: اما هنوز در قسمتي از اين موضوع خلاء قانوني وجود داشته و ما در زمان حاضر اين مباحث را بر اساس فتاواي موجود پيش مي‌بريم.
رييس سازمان جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي با بيان اينكه بخشي از علل عدم موفقيت روش‌ هاي درمان ناباروي از ناهنجاري ژنتيكي جنين‌ها نشات مي‌گرفت، گفت: در سال 97 مركز درمان ناباروري جهاددانشگاهي مجهز به سيستم بررسي ژنتيك جنين شد.
وي اظهار داشت: مراكز درمان ناباروري به هر ميزان كه از حيث امكانات و تجهيزات پيشرفته ‌تر شوند، شانس موفقيت درمان نيز در اين مراكز بالا مي‌رود.
محسني با بيان اينكه در شمالغرب كشور مركز تشخيص و درمان سرطان سينه وجود ندارد، افزود: از هر هشت خانم يك نفر در معرض ابتلا به سرطان سينه قرار دارد .
وي با اشاره به اهميت پرداختن به اين حوزه تاكيد كرد: جهاددانشگاهي استان مطالعاتي در اين رابطه انجام داده تا مجموعه‌اي در استان در خصوص پيشگيري و درمان سرطان پستان راه‌اندازي كند و بخشي از تجهيزات هم خريداري شده كه به تكميل نيازمند است.
6120/3071