يزد - ايرنا - در حالي كه برخي اداره ها، سازمان ها و شركت هاي مختلف يزد اقدام به تهيه برنامه هايي به منظور تحقق شعار سال 98 با عنوان « رونق توليد » كردند، تعدادي از واحدهاي توليدي استان شاهد روند رو به رشد فعاليت هاي توليدي هستند.

به گزارش ايرنا ، يزد يكي از استان هاي تأثيرگذار توسعه صنعتي كشور است به گونه اي كه بيش از 800 نوع كالا توليد مي كند كه برخي از آنها شهره جهاني دارد.
رتبه نخست توليد كاشي و سراميك با بيش از 50 درصد ، رتبه دوم توليد محصول نساجي با 27 درصد ، رتبه سوم توليد فولاد و رتبه نخست توليد رومبلي ، ترمه و روفرشي از جمله جايگاه‌هاي برتر استان در اقتصاد ملي است.
سال جديد كه به نام « رونق توليد » از سوي مقام معظم رهبري نامگذاري شد، آمارها حكايت از روند رو به رشد بخش صنعت استان بويژه در بخش انرژي ، فولاد ، نساجي و سيم و كابل دارد.
يكي از اين تحولات كه اميدواري را در پيشرفت هاي صنعتي و توليدي استان زنده و روشن نگهداشته است ، رشد 25 درصد مصرف برق در صنايع بزرگ است.
در اين خصوص مديرعامل شركت برق منطقه‌اي يزد گفته است: اين استان يكي از پايدارترين شبكه‌هاي برق كشور را داراست و هم‌اكنون بيش از 75 درصد برق مصرفي در بخش صنعت مصرف مي‌شود كه از اين ميزان 47 درصد سهم صنايع بزرگ است.
محمدحسن صبا‌غزادگان در گفت و گو با ايرنا با اشاره به رشد 25 درصد مصرف انرژي صنايع بزرگ در سال97 نسبت به سال قبل از آن افزود: يزد با بيشترين درصد مصرف انرژي الكتريكي توسط صنايع بزرگ ، از استان‌هاي پيشرو در تامين برق صنايع كشور محسوب مي‌شود.
همچنين در حوزه فولاد به عنوان يكي از مهمترين بخش هاي تأثيرگذار در بخش توليد و اشتغال استان ، رونق خوبي را شاهد هستيم به گونه اي كه آمار خوبي در ابتداي سال از حوزه حمل و نقل و صادرات اعلام شد.
همچنين مديركل راه آهن يزد از بارگيري يك ميليون و 403 هزار تن مواد معدني ، كنستانتره و گندله در نخستين ماهه سال جاري در استان خبر داد.
سيد مصطفي داوودي افزود: اين محصول از مبادي سنگ آهن مركزي ايران، گندله سازي اردكان و معدن چادر ملو اردكان بوسيله 17 هزار و 979 واگن به مقاصد فولاد اصفهان، فولاد خوزستان و قسمتي نيز به منظور صادرات به بندرعباس بارگيري شد.
وي ادامه داد: همچنين در اين مدت 486 هزار و 434 تن محموله از قبيل سنگ آهن، كنستانتره، رول فلزي و ديگر اقلام تخليه شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 16.7 درصد رشد دارد.
اين مسئول همچنين از بارگيري و انتقال 20 هزار تن شمش فولاد 12 متري از مبدا يزد به مقصد بندر عباس خبر داد و گفت: براي اي تامين فولاد به منظور صادرات از جنوب كشور به عمان ، روزانه 645 تن شمش 12 متري توليدي شركت فولاد آلياژي ايران بارگيري و جهت تخليه به بندر عباس ارسال مي شود.
مدير كل راه آهن يزد يادآور شد: اين پروژه با همكاري شركت حمل و نقل تركيبي كشتراني از اول ارديبهشت 98 آغاز شد و تا پايان همين ماه ادامه دارد كه هشت ميليون دلار ارزآوري براي كشور در بر خواهد داشت.
يكي ديگر از صنايع فعال يزد كه اواخر سال قبل از رونق خوبي برخوردار شد، نساجي است كه رتبه دوم كشور را دارد.
در اين خصوص مشاور مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي يزد در باره تأثير اشتغال صنايع نساجي استان به ايرنا گفت : از 9 هزار و 818 واحد نساجي كشور، حدود 2 هزار واحد آن در استان قرار دارد.
الهه اسلامي با بيان اينكه در مجموع 10 درصد سرمايه گذاري و 25 درصد سهم اشتغال استان مربوط به اين حوزه است ، افزود: هم اكنون حدود 23 هزار نفر در اين صنعت، مشغول به كار هستند .
وي خاطرنشان كرد: استان، رتبه نخست توليد محصول سنتي و رتبه دوم توليد پارچه پنبه اي، الياف مصنوعي، ريسندگي نخ پنبه و پلي استر را داراست.
هم اكنون نساجي سهم هشت درصد توليد ناخالص داخلي استان و سهم 42 و 27 درصد در ميان صنايع فلزي و غيرفلزي را داراست.
همچنين بر پايه اعلام اداره كل تأمين اجتماعي يزد ، 160 واحد نساجي در استان فعال است كه حدود 23 هزار نفر در اين واحدها مشغول كارند و در واقع 27درصد سهم اشتغال مربوط به اين صنعت است و 100 درصد روفرشي و ترمه و 80 درصد رومبلي ايران در استان توليد مي شود.
رئيس انجمن نساجي يزد هم گفت: هم اكنون يكهزار و 964 واحد كوچك و بزرگ نساجي در استان وجود دارد كه بدون هيچ اتكايي به دولت، فعاليت مي كنند و از مشتريان خوش حساب بانك ها هستند.
مجتبي دستمالچيان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: در صنايع نساجي ، نسبت ميزان اشتغال به حجم سرمايه گذاري بالاست و به ازاي توليد هركيلو گرم پارچه پيراهني، 15 نفر مشغول كار هستند.
يك توليد كننده شال و روسري در يزد هم گفت: اواخر سال قبل خريدهاي خوبي از توليدات استان بويژه توسط تجار تهراني انجام شد.
احمد دهقان افزود: در استان با توجه به تنوع توليد و نگاه ويژه به ذائقه خريداران ، شاهد رشد خوبي در فروش محصولات بوديم كه اميدواريم اين روند امسال هم تداوم داشته باشد.
بخش ديگر كه با حمايت هاي دولت، رونق خوبي پيدا كرد، صنعت سيم و كابل يزد است به گونه اي كه به تازگي با سرمايه گذاري 2 ميليون يورويي ، خط توليد فيبر نوري خانگي در كشور براي نخستين بار با ظرفيت سالانه 150 هزار كيلومتر در شركت كابل‌هاي مخابراتي شهيد قندي يزد آغاز به كار كرد.
در اين خصوص حميدرضا قدري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد: كابل فيبر نوري خانگي ( ftth ) براي اتصال فيبر نوري به داخل منازل، سازمان‌ها شركت‌ها و موسسات مختلف طراحي شده است.
وي افزود: زمينه اشتغال 50 نفر در اين طرح فراهم شد و كابل ها به تدريج جايگزين كابل‌هاي مسي در انتقال ديتا و شبكه اطلاعات مي شود.
وي با اشاره به صرفه جويي ارزي سالانه 10 ميليون دلاري اين طرح براي اقتصاد كشور ادامه داد: تا پايان سال پنج محصول جديد در اين شركت رونمايي و به توليد انبوه خواهد رسيد كه يكي از آنها كابل هاي « حسگر » است كه بيشتر كاربرد دفاعي، امنيتي و حفاظتي دارد.
البته حمايت هاي دولت ها بويژه دولت تدبير اميد در قالب كارگروه هاي مختلف همچون تسهيل و رونق توليد و اقتصاد مقاومتي و نيز پشتيباني ها و كارگشايي مركز خدمات سرمايه گذاري استان در اين روند تأثير داشته است .
رشد سرمايه گذاري هاي چند دهه اخير هم در رونق توليد ، رشد اشتغال و كاهش روند بيكاري بود به گونه اي كه يزد به اشتغال استان هاي همجوار نيز پاسخ داده و همين امر موجب شد تا برخي كارشناسان ، عمده دلايل بالا رفتن آمار بيكاري استان را ناشي از همين امر بدانند.
درباره وضعيت سرمايه گذاري ها مديركل امور اقتصادي و دارايي يزد گفت: 40 سال گذشته، ميزان سرمايه‌گذاري سالانه رشد 10 درصد را تجربه كرده است.
علي نمازي افزود: استان يزد در زمينه سرانه سپرده‌گذاري ، رتبه سوم كشور را دارد .
در واقع يزد در حال حاضر و در صورت برنامه ريزي هاي هدفمند مي تواند در روند افزايش توليد ، اشتغال و نيز كاهش نرخ بيكاري ، گام هاي عملي بردارد و به عنوان الگوي تحقق شعار امسال در كشور معرفي شود.
1968/ 2047