به گزارش ایرنا، داوود هرمیداس باوند دوشنبه 9 اردیبهشت ماه در همایش ابعاد حقوقی خروج آمریكا از برجام و آینده امنیت منطقهای در دانشگاه شیراز عنوان كرد: گفتمان قدیم بر آن بود كه اگر نقصانی در تعامل بینالملل وجود دارد، مشاركت كشورهای عضو جامعه بینالملل در معنایی جدیدتر شكل گیرد.
وی عنوان كرد: اوباما در مبارزات انتخاباتیاش به دو نكته برقراری رابطه و حل مسائل با ایران و كوبا اشاره كرد و اقداماتی انجام داد كه با حسن نیت استقبال شد و به مذاكراتی طولانی منتهی به تفاهم چندجانبه و معطوف به حفظ صلح و امنیت جهانی منجر شد كه به عنوان دستاوردی قابل توجه تلقی می شد.
باوند بیان داشت: نگاه گفتمان بعدی آمریكا نسبت به این توافق، بازگشت به سیاست انزواطلبی بود؛ بنابراین از یونسكو خارج شد، از همكاری اقتصادی كشورهای آسیا و پاسیفیك خارج شد، از فرآیند كنفرانس پاریس كه معطوف به تغییرات جوی بود، امضایش را پس گرفت و فراتر از آن این، توافق چندجانبه بینالمللی برجام را كه دستاوردی مهم برای خود و جامعه بینالمللی تلقی میكرد به عنوان اشتباهی بزرگ نامید و آن را بدترین توافق تاریخ امریكا خواند.
** نادیده انگاشتن تعهدات بین المللی توسط امریكا باعث آشفتگی در منطقه است
استاد حقوق بینالملل و روابط بینالملل بیان كرد: با نادیده انگاشتن پایبندی به تعهدات حقوق بینالملل و زیر پا گذاشتن عرف بین الملل توسط آمریكا وضعی بسیار نگران كننده به وجود آمده است كه برای منطقه نیز آشفتگی و تبعاتی خواهد داشت و این خط مشی، تشدید كننده مشكلات امروز خاورمیانه است.
وی با بیان اینكه هدف آمریكا تبلیغات گسترده درباره خطرات جمهوری اسلامی در منطقه و جامعه بین المللی و وادار كردن جمهوری اسلامی برای میل به یك توافقنامه یا تفاهمنامه است، اضافه كرد:آمریكا با این اقدام بر آن است اعلام كند نیل به توافق جدید دستاورد بزرگی بوده است و جامعه جهانی را از تهدیدی مهلك حفظ كرده است.
باوند بیان كرد: آمریكا همچنین درصدد است با كاهش نفوذ ایران در منطقه مصالح عربستان و اسرائیل را تامین كند و به تدریج فضایی ایجاد كند كه در آن گفت و گوهایی در حاشیه شكل گیرد كه به توافقی دیگر بینجامد.
این استاد حقوق بینالملل با اشاره به تروریستی نامیده شدن سپاه پاسداران توسط آمریكا گفت: با این اقدام با سپاه پاسداران در عراق، سوریه یا در یمن همان برخوردی را می كنند كه با داعش میشود و با واحدهای سپاه برخورد سركوبگرانه صورت میگیرد؛ درواقع مواجهات گوناگون به نحوی به برخورد نظامی كشیده میشود.
وی با اشاره به اینكه اگر آمریكا به منظور مورد درخواستش نرسد، مجلس نمایندگان این كشور كه اكثرا دموكرات هستند، متمایل به برخورد نظامی است، افزود: یك احتمال دیگر این است كه اقدامات تنبیهی صورت گیرد؛ چنانچه در زمان جمهوری خواهان نیز انجام شد.
باوند ابراز داشت: برخورد استراتژی سختافزاری نیز محتمل است؛ هرچند امیدواریم مساله به راهحلی خردمندانه منتهی شود.
رئیس اسبق كمیته حقوق مجمع عمومی سازمان ملل با بیان اینكه نارساییها و نابسامانیهای موجود نتیجه عدم استفاده كامل از فرصتهاست، اضافه كرد: در دوره اوباما از فرصت پیشآمده استفاده بهینه نكردیم و باید اذعان كنیم، نوعی نارسایی در روند ارزیابی ما از لحاظ جهان بینی و جایگاه قدرتها وجود دارد.
وی گفت: این واقعیت نظام بینالمللی است كه ما برابریم و برخی برابرتر و اگر جایی منافع ملی با مبانی ارزشی مواجه است، حداقل مواجهه منصفانه برای حفظ ایران پدیدار شود.
همایش ابعاد حقوقی خروج آمریكا از برجام و آینده امنیت منطقهای دومین پیش نشست كنفرانس حقوق بینالملل و یك جانبه گرایی است كه به سفارش معاونت حقوقی ریاست جمهوری با همكاری موسسه ابرار معاصر ایران11 دی ماه در تهران برگزار خواهد.
دومین پیش نشست همایش حقوق بینالملل و یك جانبه گرایی با عنوان بینالمللی ابعاد حقوقی خروج آمریكا از برجام و آینده امنیت منطقهای با همكاری موسسه ابرار معاصر ایران آغاز شد.
رئیس كنفرانس بینالمللی یكجانبهگرایی و حقوق بینالملل عنوان كرد: این همایش چند روز پس از خروج امریكا از برجام كار خود را در موسسه ابرار به سفارش معاونت حقوقی ریاست جمهوری آغاز كرد.
عابد اكبری اضافه كرد: تمركز اولیه این كنفرانس بر برجام بود؛ اما به دلیل ارتباط بیشتر با جامعه جهانی این واژه از عنوان كنفرانس اصلی حذف شد؛ چراكه نمیتوان با تمركز بر برجام گفتمان مدنظر را گسترش داد.
وی با بیان اینكه شورای سیاستگذاری كنفرانس هفت محور را برای بررسی برگزیده است، گفت:چهار پیش كنفرانس برای همایش اصلی كه در 11 دی ماه در تهران برگزار می شود، در نظر گرفته شده است.
اكبری بیان داشت: اولین پیشكنفرانس با همكاری دانشگاه فردوسی مشهد و با عنوان 'پیامدهای حقوقی یكجانبه گرایی ایالات متحده' برگزار شد، دومین همایش در دانشگاه شیراز با عنوان 'ابعاد حقوقی خروج آمریكا از برجام و آینده امنیت منطقهای' در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: سومین كنفرانس با همكاری دانشگاه رازی كرمانشاه و دانشگاه بوعلی همدان درخصوص رای 'اعتماد بین المللی و آینده امنیت دسته جمعی' و آخرین كنفرانس با همكاری دانشگاه صنعت نفت دانشگاه تهران و وزارت نفت با عنوان 'مدیریت تكانههای ناشی از تحریم منطقه در حوزه انرژی ایران' خواهد بود.
رئیس كنفرانس بینالمللی یكجانبهگرایی و حقوق بینالملل ابراز داشت: این همایش پیشنهادهایی را برای سیاستگذاری كارگزاران نظام تهیه میكند.
7375 / 1876
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۷
شیراز- ایرنا- استاد حقوق بینالملل و روابط بینالملل ابراز داشت: باید تفكیكی بین منافع حیاتی ایران و حكومتها و رژیمها قائل شویم؛ چراكه اگر منافع حیاتی از دست رفت قابل برگشت نیست و برجام برای منافع حیاتی كشور ونگرانی از این منافع منعقد شد.