به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رسانه های اندونزیایی ، اندونزی دارای بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیاست و جاكارتا پایتخت آن یكی از شلوغ ترین پایتخت های جهان محسوب می شود.
' بامبانگ برودجونگورو' وزیر برنامه ریزی اندونزی امروز پس از نشست هیات دولت اندونزی در جاكارتا در گفت وگو با رسانه های این كشور اعلام كرد كه رئیس جمهوری مصمم است كه پایتخت چهارمین كشور پرجمعیت جهان را به خارج از جزیره پرازدحام جاوه منتقل كند كه این تصمیم بسیار مهمی برای این كشور است.
وی تاكید كرد : براساس دستور رئیس جمهور جوكوی، هیات دولت باید شهر جدیدی را با ویژگی های مطرح ، برای جایگزینی پایتخت انتخاب كند.
به گفته وی روند انتخاب و جابه جایی از شهر ساحلی جاكارتا (پایتخت كنونی اندونزی) كه در سواحل شمالی جزیره جاوه مستقر است به كلان شهر دیگری ممكن است تا 10سال طول كشد آن گونه كه این اتفاق در برزیل ، مالزی و قزاقستان رخ داده است.
جاكارتا، پایتخت اندونزی با جمعیتی افزون بر 10 میلیون نفر بیش از همه شهرهای جهان در خطر غرق شدن است. بالا آمدن آب اقیانوسها این خطر را در پی دارد كه در 30 سال آینده بخشهای اعظم این شهر كه چند میلیون شهروند دارد، به زیر آب بروند.
دانشمندان مركز باندونگ تكنولوژی هشدار دادهاند كه جاكارتا بیش از همه شهرهای دیگر در معرض خطر غرق شدن است، زیرا كه این شهر روی زمینهایی باتلاقی بنا شده و 13 رود از میان آن میگذرند.
آنچه اوضاع را خطرناكتر میكند، طغیان این رودها همزمان با بارانهای استوائی موسمی است و این امر سبب میشود ارتفاع سطح آب در باتلاقها هر سال بیش از سال گذشته شود. این امر جاكارتا را با خطر غرق شدن كامل روبرو كرده است.
مركز پژوهشی باندونگ تكنولوژی اندونزی سال گذشته با انتشار گزارشی زیست محیطی پیش بینی كرد كه تا سال 2050 بیش از 95 درصد بخشهای جاكارتا به زیر آب خواهند رفت.
پژوهشگران این مركز برآورد كردند جاكارتا كه بر روی زمینهایی باتلاقی بنا شده و 13 رود از میان آن می گذرد در سالهای آتی كم كم به زیر آب فرو خواهد رفت .
براین اساس ، بخش های شمالی جاكارتا باسرعت بیشتری در آب های اقیانوسی فرو می رود.
طبق این گزارش در یك دهه آینده ، جاكارتا سالانه 2.5 سانتی متر و در مجموع 10 سال، 25 سانتیمتر در آبهای اقیانوسی فرو خواهد رفت. این موضوع در یك دهه اخیر به یكی از مهمترین چالش های زیست محیطی و اقتصادی دولت های مختلف اندونزی به ویژه دولت جوكوی تبدیل شده است.
از این رو دولت جوكوی در 5 سال گذشته چندین بار اعلام كرده كه اقدامات موثری برای نجات پایتخت این كشور انجام خواهد شد كه از جمله اینكه میان جاكارتا و آبهای اقیانوسی در نوار ساحلی دیواری به طول 32 كیلومتر ساخته می شود.
یكی دیگر از برنامه های اعلام شده برای نجات جاكارتا ساخت 17 جزیره مصنوعی جدید برای كم كردن حجم و سطح آب كه پایتخت این كشور به ویژه بخش های شمالی آن را تحت تاثیر قرارداده است.
آساق**1599**1663**
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۰
تهران- ایرنا- جوكو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی اعلام كرد كه تصمیم گرفته است پایتخت این كشور 260 میلیون نفری را از جاكارتا در جزیره جاوه به شهر دیگری منتقل كند.با بالا آمدن آب اقیانوسها این خطر وجود دارد كه در 30 سال آینده بخشهای اعظم این شهر با 10 میلیون نفر جمعیت زیر آب رود.