به گزارش ايرنا، دكتر 'سعيد نمكي' روز دوشنبه هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت در كيش افزود: اين ايستادگي در سطوح منطقه اي و جهاني لازم است تا هيچ واحد ارائه خدمات چه در يمن، ليبي و يا كنگو مورد تهاجم وحشيانه قرار نگيرد و هيچگاه ارائه دهندگان خدمات سلامت جهاني تحت يورش و آسيب قرار نگيرند.
وي اضافه كرد: بحران هاي منطقه اي كه صلح و ثبات كشورها از جمله يمن و ليبي را به خطر انداخته و يا تروريسم كور كه با حمايت قدرت هاي جهاني و تفكر راديكال از نيوزيلند تا سريلانكا را تحت تأثير قرار داده از يك طرف، و تحريم هاي ظالمانه و يك جانبه و نيز چالش هاي كنوني جهان مثل تغييرات آب و هوايي، دسترسي به فناوري هاي پيشرفته سلامت مانند، واكسن، داروهاي خاص و روش هاي تشخيص و درمان برتر و موضوعاتي مثل مقررات بين المللي سلامت (IHR) و يا نگهداري ويروس آبله به هر دليل، از سوي ديگر، همگي نشان دهنده تأثيرپذيري سلامت از سياست است.
نمكي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: مجمع جهاني سلامت با 10 سال سابقه اكنون يك كانون مطرح در سطح بين الملل براي طرح تجربه و ايده هاي جديد در حوزه سلامت است و ايران به ميزباني منطقهاي مجمع جهاني سلامت افتخار مي كند.
وزير بهداشت ادامه داد: دانشگاه علوم پزشكي تهران كه با عضويت در كنسرسيوم بين المللي پيمان هشتم، امكان حضور نماينده ايران در اين مجمع را فراهم كرد، با حمايت كامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و كمك هاي ارزشمند وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، با وجود مشكلات فراوان تحميل شده به كشور، ميزباني اين نشست منطقه اي را تقبل كرد.
وي اضافه كرد: نظام سلامت جمهوري اسلامي ايران در چهار دهه گذشته اصلاحاتي را تجربه كرده و در اين مسير با موفقيت ها و چالش هاي بسياري روبرو شده است .
به گفته نمكي، مهمترين اصلاح انجام شده، تاسيس شبكه بهداشت و درمان در سال 1985 با اولويت گذاري پيشگيري بر درمان، روستا بر شهر و با هدف كاهش نابرابري و گسترش پوشش و دسترسي به خدمات بهداشتي بويژه در مناطق محروم بود.
وي با اشاره به مسئوليت هاي 30سال گذشته خود در حوزه سلامت اظهار داشت: افتخار آن را دارم كه برنامه ريزي براي حذف مالاريا كه در هفته گذشته در چابهار، شاهد جشن ' آستانه حذف مالاريا' با مشاركت سازمان جهاني بهداشت بوديم و يا ادغام فراگير خدمات سلامت روان در شبكه مراقبت هاي اوليه سلامت (PHC) و نيز بسياري از اقدامات اساسي از جمله راه اندازي دپارتمان مديريت بيماري هاي غيرواگير در سطح ملي را عملياتي كنم.
وزير بهداشت تصريح كرد: دولت دكتر روحاني، سلامت را يكي از سه اولويت اصلي خود قرار داده و در بستر آن، كارهاي مهمي در جهت پوشش همگاني سلامت، كنترل بيماري هاي غير واگير، گسترش مراقبت هاي اوليه، تشكيل پرونده الكترونيك سلامت و نظام ارجاع در حال انجام است.
وزير بهداشت افزود: طرح تحول نظام سلامت (HTP) جديدترين سياست اصلاحي در نظام سلامت ايران محسوب مي شود.
به گفته وي ، تحول خدمات سلامت كه در همه بيمارستان هاي دولتي آغاز شد، اقدامي مهم در راستاي پوشش همگاني سلامت (UHC) و بويژه حل معضل افزايش هزينه هاي خدمات بهداشتي در دهه گذشته بود.
دكتر نمكي اضافه كرد: طرح تحول نظام سلامت مبتني بر سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري و راهبردهاي ملي 5 ساله كشور، مشتمل بر مداخله هاي گوناگون از جمله افزايش پوشش جمعيتي بيمه خدمات درماني، افزايش كيفيت خدمات، كاهش سهم بيماران در پرداخت هزينه هاي خدمات بهداشتي، افزايش پوشش مراقبت هاي بهداشتي و مراقبت هاي اوليه و ثانويه سلامت بود كه اصلاحات انجام شده در اين طرح، واكنش هاي مثبت اجتماعي و بازخوردهاي تخصصي گسترده اي را به همراه داشته است.
وزير بهداشت افزود: نظام ارائه خدمات سلامت در ايران با نظام آموزش پزشكي ادغام شد و هريك از 66 دانشگاه علوم پزشكي، سهم مشخصي از جمعيت 81 ميليوني ايران را تحت پوشش خدمات بهداشتي درماني دارند.
به گفته وي، بيش از 19 هزار عضو هيات علمي و 250 هزار دانشجو در رشته هاي مختلف در دانشگاه هاي علوم پزشكي مشغول هستند و افتخارهاي علمي درخورتوجهي از جمله، رتبه 5 جهاني در سلول هاي بنيادي، رتبه دوم در پيوند مغز استخوان و نيز قرار گرفتن در رديف 10 كشور برتر در زمينه فناوري نانو، فناوري زيستي و درمان ناباروري، محصول دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور است.
نمكي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران با برخورداري از حدود 760 مركز تحقيقات پزشكي، 412 مجله علمي پزشكي ايندكس شده و بيش از 4 ميليون استناد علمي، حائز رتبه شانزدهم جهان و رتبه اول در ميان كشورهاي منطقه در زمينه تحقيقات پزشكي است و درصدد كسب رتبه دهم در ده سال آينده است.
همچنين سرمايه گذاري زيادي در زمينه تحقيقات باليني با بيش از 170 هزار جمعيت در پنج سال اخير صورت گرفته است.
وي ادامه داد : با بهره گيري از نقش پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد، روند رو به رشدي در تحقيقات پزشكي، باليني و زيست فناوري طي شده و بيش از 1200 شركت دانش بنيان در بازار سلامت ايران و منطقه فعال هستند، به گونه اي كه بيش از 96 درصد از نيازهاي دارويي كشور در داخل توليد مي شود.
وزير بهداشت همچنين گفت: بزودي بسيج ملي كنترل فشار خون بالا را كه يك حركت ملي و با مشاركت همه دستگاه هاست در ايران آغاز مي كنيم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پايان اظهار اميدواري كرد: اين نشست بتواند با تشريح راههاي طي شده، موفقيت ها و شكست ها به طرح ايده هاي نو براي مشاركت همگان و همراه شدن سياستمداران، صنايع و جامعه مدني براي ارتقاي سلامت جهاني، منجر شود و جامعه دانشگاهي از اين طريق مسئوليت اجتماعي خود در سلامت جهاني را به انجام رساند.
7198/6048
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۴
بندرعباس- ايرنا- وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: از انديشمندان و سياستگذاران سلامت دعوت مي كنم تا با بسيج امكانات و استفاده از تمام ظرفيت هاي ممكن، در مقابل متجاوزان به سلامت مردم ايستادگي كنند، تا هيچ فردي به خاطر اعمال تحريم ظالمانه از دسترسي به خدمات سلامت محروم نماند.