تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۶

مشهد- ایرنا- سومین همایش هفتمین دوره هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران روز دوشنبه با حضور روسای اتاقها استانی اصناف كشور در مشهد برگزار شد.

رئیس اتاق اصناف ایران در این نشست گفت: 128 نفر از روسای اتاقهای اصناف استانهای كشور در این همایش كه هر سه ماه یكبار به منظور بررسی مسائل مهم صنفی و اقتصادی برگزار می شود، حضور یافته اند. اتاق اصناف ایران شش كمیسیون دارد كه امروز انتخابات اعضای این كمیسیونها نیز اجرا می شود.
سعید ممبینی افزود: در این انتخابات بر اساس مصوبه هیات رئیسه اتاق اصناف ایران هفت نفر عضو هر كمیسیون خواهند بود. برای عضویت در كمیسیون بازرسی و نظارت 26 نفر، كمیسیون برنامه و بودجه 16 نفر، كمیسیون قوانین و مقررات 20 نفر، كمیسیون بیمه و مالیات 14 نفر، كمیسیون تشكلها و واحدهای صنفی هفت نفر و برای كمیسیون تولید و صادرات نیز هفت نفر به عنوان نامزد ثبت نام كرده اند.
وی به موضوعات اخیر مورد پیگیری اتاق اصناف نیز اشاره و بیان كرد: لایحه اصلاح 'قانون نظام صنفی' تهیه، اقدامات آن نهایی شده و در انتظارات پیشنهادات روسای اتاقهای اصناف استانها هستیم تا هرچه سریعتر این لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.
رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: در این زمینه رایزنیهایی با مجلس شورای اسلامی و كمیسیونهای مربوطه در حال انجام است تا مواد اصلاحی در 'لایحه اصلاح قانون نظام صنفی' كاهش یابد و لایحه خارج از نوبت و به صورت طرح با سرعت بیشتری به نتیجه برسد.
وی در ادامه به نمایشگاه عرضه كالا ویژه ماه رمضان با عنوان 'ضیافت' نیز اشاره و بیان كرد: برگزاری نمایشگاه همواره مورد نارضایتی اصناف بوده لذا توصیه می شود كه اصناف در این راستا فروشهای فوق العاده را تقویت كنند.
ممبینی همچنین گفت: به محض شروع فعالیت هیات رئیسه جدید اتاق اصناف ایران اعضای آن با رئیس سازمان امور مالیاتی دیدار كرده و در این چارچوب توافقهای خوبی برای حوزه مالیات اصناف صورت گرفت. با این وجود در مسیر اجرای این مهم، با تغییر رئیس سازمان امور مالیاتی مواجه شدیم زیرا هنوز حكم رئیس این سازمان ابلاغ نشده و اتاق اصناف در این زمینه گلایه مند است.
وی افزود: اتاق اصناف ایران نامه مستقلی به معاون اول رئیس جمهوری نوشت مبنی بر اینكه با توجه به شرایط ركود بازار و اوضاع نامطلوب اصناف موضوع مالیات این بخش مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اتاق اصناف ایران همچنین به برنامه اتاق اصناف اشاره و بیان كرد این نهاد برای سالجاری كه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان 'رونق تولید' نامگذاری شده دو فعالیت را به صورت موازی با وزارت صنعت، معدن و تجارت در دست اجرا دارد. در چارچوب نخستین مورد، كارشناسان و مشاوران اتاق اصناف ایران در بخشی از برنامه های وزارت صمت كه می تواند بر اصناف اثرگذار باشد در حال فعالیت هستند كه در این زمینه لازم است پیشنهادات روسای اتاقهای اصناف را داشته باشیم.
وی دومین فعالیت را تدوین طرح و برنامه رونق تولید در حوزه اصناف ذكر كرد: این برنامه به عنوان بخشی از برنامه های وزارت صمت تا پایان اردیبهشت ماه جاری تقدیم كمیسیون مربوطه در مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
ممبینی گفت: اصناف ظرفیت بالایی برای تولید و اشتغال در كسب و كارهای كوچك و متوسط دارند لذا این بخش ضمن تاثیر بر حوزه خدمات می تواند به عنوان موتور محرك در حوزه توزیع كالا نیز نقش آفرینی نماید زیرا بخش توزیع كالا در كشور نیازمند بازنگری است.
وی همچنین به خسارات ناشی از سیل اخیر به واحدهای صنفی در استانهای حادثه دیده اشاره و بیان كرد: سیل به هشت هزار و 800 واحد صنفی در كشور آسیب زده كه برآورد خسارت ناشی از آن تاكنون هزار و 700 میلیارد ریال بوده است. با این وجود واحدهای صنفی تاكنون به مناطق سیلزده كشور 400 میلیارد ریال كمك نقدی و غیرنقدی اهدا كرده اند.

* درآمد بالای صنف پوشاك
رئیس مركز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در همایش اتاق اصناف ایران گفت: بخش تولید پوشاك پارسال درآمد بالایی برای كشور داشت لذا لازم است امسال بحث تولید پوشاك به صورت ویژه در حوزه صنوف مورد توجه قرار گیرد.
پیمان زندی افزود: لازم است اتاق اصناف پیشنویس قانونی را در خصوص پوشاك تنظیم و ظرف یك هفته ارائه دهد.
وی بر لزوم ساماندهی شبكه های توزیع در نظام صنفی كشور نیز تاكید و بیان كرد: اصناف در همه استانها باید پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه دهند تا براساس آن شبكه های توزیع ساماندهی شوند.
رئیس مركز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: واحدهای كوچك صنفی باید ساماندهی شده و در قالب كار تخصصی و تولیدی هدایت شوند تا در نهایت زمینه اشتغال و تولید آنها بیش از پیش هموار شود.
وی همچنین بر لزوم اصلاح آیین نامه های مرتبط با اصناف تاكید و بیان كرد: این موضوع هم نیازمند دریافت پیشنهادات روسای اتاقهای اصناف در سطح كشور برای دستیابی به تفاهم مشترك است.

* خلاء قانونی
جانشین فرماندهی انتظامی خراسان رضوی نیز در همایش هفتمین دوره هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: در مورد محدودیتها برای واحدهای صنفی و رعایت حریم از سوی آنها خلاء قانونی وجود دارد.
سرهنگ ابراهیم قربانزاده افزود: به همین خاطر لازم است صاحبان واحدهای صنفی حریم كسب و كار را رعایت كنند تا مشكلات ترافیكی و امنیتی در سطح جامعه بوجود نیاید.
بر اساس 'قانون نظام صنفی' اتاق اصناف ایران شورایی متشكل از نمایندگان هیات رئیسه مجامع امور صنفی شهرستانها می باشد كه با هدف تقویت مبانی نظام صنفی تشكیل شده ‌است. وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز یك نفر به عنوان نماینده در اتاق اصناف ایران دارد.
واحدهای صنفی حلقه واسط بین تولیدكنندگان و واردكنندگان انواع كالاهای مورد نیاز بخشهای مختلف جامعه از یكطرف و مصرف كنندگان این اقلام از سوی دیگر هستند كه گذشته از فعالیت موثر در چرخه كلان توزیع و عرضه، نقش مهمی در انتقال منابع نقدینگی در چرخه اقتصاد ملی كشور دارند.
اصناف ایران در چارچوب 'قانون نظام صنفی' تحت مدیریت كلان وزارت صنعت، معدن و سیاستگذاری 'هیات عالی 20 نفره نظارت بر سازمانهای صنفی' شامل شش نفر وزرا، هفت اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران، روسای اتاق بازرگانی ایران و اتاق تعاون، دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز مسئولان ارگانها و نهادها ذیربط فعالیت می كنند.
بر اساس اعلام مركز آمار ایران دو میلیون و 172هزار و 500 واحد صنفی مجاز در سطح كشور فعالیت دارند. از این تعداد صنف خواربارفروش با هشت درصد بیشترین واحدهای صنفی را به خود اختصاص داده اند. پس از آن دفاتر مشاوران املاك و مستغلات با 5.5درصد، آرایشگاههای بانوان با 3.2 درصد از كل واحدهای صنفی در رده های بعدی قرار دارند.
همچنین استان تهران با 14.5 درصد كل واحدهای صنفی به لحاظ توزیع استانی دارای بیشترین واحد صنفی در كشور است. خراسان رضوی با 7،7 درصد و اصفهان با 7،5 درصد در رده های بعدی قرار دارند. كهكیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی نیز به ترتیب با 1،1 درصد، یك درصد و 99 صدم درصد در پایین ترین سطح واحدهای صنفی در مقایسه با دیگر استانهای كشور هستند.
7489/1858