تهران - ایرنا - به دنبال گسترش پدیده خودكشی میان نیروهای پلیس فرانسه كه در چند ماه گذشته شدت یافته است، دولت این كشور روز دوشنبه پس از اذعان به افزایش شدید تعداد نیروهای كه از ابتدای سال جاری دست به این كار زده اند، یك واحد پیشگیری از خودكشی برای افسران پلیس تاسیس كرد.

فرانس 24 روز دوشنبه گزارش داد، این تصمیم فرانسه پس از آن اتخاذ شد كه برخی معترضان و مخالفان دولت موسوم به «جلیقه زردها» در تظاهرات، از افزایش خودكشی میان افسران پلیس، به عنوان نقطه ضعف دولت مكرون استفاده كردند.
اتحادیه های پلیس فرانسه معتقدند كه علت اصلی خودكشی های اخیر این نیروها اعتراض جلیقه زردها بوده كه نیروهای امنیتی و پلیس را تحت فشارها شدید روانی قرار داده است.
خودكشی نیروهای پلیس به بحران جدی و در نوع خود بی نظیر در فرانسه تبدیل شده و ناتوانی در مهار این بحران، انتقادهای فراوانی را متوجه دولت این كشور كرده است.
این 'خشونت اجتماعی' به میزان كم در میان دیگر پرسنل نظامی شامل پلیس شهری، خدمات زندان، ژاندارمری ملی، سیستم هشدار امنیت ملی و پلیس راه آهن فرانسه وجود دارد، به طوری كه بنا بر آمار صفحه فیسبوك 'انسجام اجتماعی'، در مجموع 31 مورد مرگ ناشی از خودكشی در میان نیروهای تامین امنیت در سال 2019 گزارش شده كه 25 مورد خودكشی افسران پلیس را شامل می شود.
آمار نشان می دهد، از ابتدای سال میلادی جاری تاكنون، به طور متوسط هر چهار روز، یك افسر پلیس فرانسه اقدام به خودكشی كرده است.
طبق آمار دیگری كه از سوی وزارت كشور فرانسه اعلام شده، در سه ماهه نخست سال 2019 میلادی، 24 افسر پلیس و 2 نفر از نیرو‌های ژاندارمری اقدام به خودكشی كرده‌ اند.
این در حالیست كه اتحادیه های پلیس فرانسه، در مورد افزایش تروریسم، هجوم مهاجران و شورش ها هشدار داده است.
اداره كل پلیس ملی فرانسه نیز در مورد موج خودكشی در میان نیرو‌های پلیس هشدار داده است. فقط در 15 ژانویه سال میلادی جاری، سه پلیس خودكشی كردند.
بالاترین آمار خودكشی نیروهای پلیس فرانسه در سال 2014 ثبت شده است كه در آن سال 55 افسر پلیس دست به این عمل زدند. همچنین در سال های 2000 و 2008، به ترتیب 54 و 50 افسر پلیس فرانسه خودكشی كرده بودند.
البته، بالاترین ركورد خودكشی پلیس در فرانسه مربوط به سال 1996 است كه در مجموع 70 مامور دست به این عمل زده اند.
مطالعه سال 2010 موسسه تحقیقات پزشكی ملی (INSERM) نشان می دهد، برخی عوامل از جمله خطرات شغلی، مشكلات خانوادگی، مسائل بهداشتی، اعتیاد و فشار مالی می توانند باعث افسردگی و در نهایت ارتكاب به خودكشی شوند.
براساس بررسی های صورت گرفته، خودكشی یكی از مسائل روزمره و متداول در میان پلیس فرانسه است كه شمار آن در مقایسه با میانگین خودكشی صورت گرفته در سطح مشاغل عمومی و میانگین ملی این كشور، به مراتب بالاتر است.
اروپام**9041**شبس**1613