به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، منصور غلامی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران و در حاشیه نشست هیات امنای كشورهای عضو دی هشت، با اشاره به چشم انداز تاسیس دانشگاه بین المللی دی هشت اظهار كرد:دانشگاه بین المللی دی-8 با هدف تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در برنامه های اقتصادی و پروژه های مشترك، در قالب برنامه های توسعه این حوزه بین هشت كشور عضو فعالیت می كند.
غلامی گفت: علاوه بر اینكه این دانشگاه برنامه ها و تربیت مدیران قوی اقتصادی برای كشورها را مدنظر دارد، به عنوان یك دانشگاه، آموزش دانشجویان از همه كشورها نیز هدف مهم آن است.
وی ادامه داد: امروز آموزش عالی در قالب همكاری های كشور دی هشت جهان اسلام در كنار فعالیت های اقتصادی، فعالیت های علمی و آموزشی را مدنظر قرار داده است.
غلامی توضیح داد: در رابطه با همكاری های علمی مقرر شد، دانشگاهی تاسیس شود. از 10 سال پیش برنامه ریزی های در این زمینه صورت گرفت. پنج سال پیش دانشگاه بوعلی سینا همدان داوطلب شكل گیری این دانشگاه بود و در سال گذشته مقدمات شكل گیری این دانشگاه ایجاد شد.
وی ادامه داد: تاسیس این دانشگاه با دبیرخانه گروه دی-هشت هماهنگ شد. در این راستا پیش از این دو نشست توسط نماینده های گروه دی هشت و وزارت علوم برگزار شد.
وزیر علوم توضیح داد: در این جلسه اساسنامه دانشگاه دی هشت بررسی و با اعلام نقطه نظرات در اساسنامه، نهایی می شود. عملا با تصویب اساسنامه دانشگاه دی هشت، فعالیت رسمی این دانشگاه آغاز می شود.
وی عنوان كرد: این دانشگاه پذیرش دانشجوی خود را از تمام دنیا به خصوص كشورهای عضو دی هشت انجام می دهد. همچنین پذیرش به صورت بورسیه از كشورهای دیگر و یا با هزینه شخصی است.
غلامی عنوان كرد: توجه شده كه تمام ظرفیت های دانشگاه های ایران و كشورهای عضو برای این دانشگاه استفاده شود. در برخی رشته ها در آینده، دوره های مشترك با مدرك مشترك تعریف می شود.
**دومین نشست دی -هشت سال 2021 در ایران برگزار می شود
لازم به ذكر است، در این نشست اساسنامه ، مقررات فرآیند هیات های امنا و شرایط یا خصوصیات انتخاب رئیس دانشگاه بین المللی دی هشت و گزارش پیش نویس نشست به تصویب رسید.
همچنین مقرر شد نشست آتی هیات امنای دانشگاه بین المللی دی هشت (دو سال دیگر) در سال 2021 در ایران برگزار شود.
بیانیه نهایی این نشست نیز با توافق تمامی اعضای حاضر در آن تصویب شد.
سازمان همكاری اقتصادی دی هشت متشكل از هشت كشور در حال توسعه اسلامی از جمله ایران، تركیه، پاكستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیحریه با جمعیت حدود یك میلیارد و شصت میلیون و نیروی كار 400 میلیونی است.
9465**1584
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۷
تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همه ظرفیت هایی كه برای یك دانشگاه بین المللی نیاز است، در دانشگاه دی-هشت وجود دارد تا یك كار نمونه قوی در همكاری های بین المللی بین كشورهای عضو شكل گیرد.