ساری - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری یكی از موانع حل مشكلات جامعه را عدم ورود تخصصی دانشگاهها دانست و گفت : در حال حاضر تنها كمتر از چهار درصد از دانشجویان دانشگاههای كشور در رشته های تخصصی كشاورزی ، منابع طبیعی و علوم دامی تحصیل می كنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، غلامرضا غفای روز سه شنبه در مراسم روز معلم در دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری آمار دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاههای كشور را سه میلیون و 616 هزار نفر اعلام كرد.
وی بر ضرورت انطباق و همسوسازی ماموریت های دانشگاه با نیازهای جامعه تاكید كرد و گفت كه در حالی سهم رشته های تخصصی كشاورزی در دانشگاهها اندك است كه ظرفیت این بخش و سهم آن در تولید كشور بسیار بیشتر است.
معاون وزیر علوم همچنین ورود دانشگاهها برای حل مسایل و مشكلات جامعه و هدایتگری آن از طریق مساله شناسی را از زیرساخت های مهم و مورد نیاز برای توسعه كشور دانست و مهم ترین رمز توسعه یافتگی را داشتن دانشگاه و مراكز علمی مساله شناس و حلال مشكلات دانست.
وی یكی از علل ماندگاری نام بزرگانی چون شهید مطهری را مساله شناسی آنها هنگام حضور در دانشگاه دانست و توضیح داد : شهید مطهری به عنوان چهره حوزوی و دانشگاهی با پرداختن به مسائل و موضوعات عصرش از جمله عدالت ، آزادی و توجه به مردم ورود پیدا كرد و اكنون به چهره ماندگار مبدل شده است .
او افزود : دانشگاه در صورتی می تواند زنده و پاینده باشد كه به مسائل عصر توجه داشته باشد و در چهارجوب مسولیت اجتماعی باید خدمتگزار باشد و مسولیت نقادانه خود را ایفا بكند .
معاون وزیر علوم با تاكید بر این كه دانشگاهها باید نگاه به آینده داشته باشند تا بتوانند دانشجویان موفقی را تربیت كنند ، گفت : یكی از دلایلی كه باعث می شود دانشجویان پس از فراغت از تحصیل قادر به استفاده از آموخته های خود نباشند ، نشناختن مسائل به شكل درست و پیاده كردن آموزش ها لازم در دوره دانشگاه است.
غفاری افزود : سیستم آموزشی وقتی بر اساس نیازهای جامعه حركت كند می تواند صاحب اقتدار شود و نیازمند الزاماتی هستیم تا اقتدار و اثرگذاری را داشته باشیم.
وی گفت : دانشگاه اثرگذار و اجتماعی با حرف عملی نمی شود ، بلكه باید باید دانشگاه به مسائل مبتلا به جامعه ورود پیدا كرده و راهكار و راه حل ارائه كند .
در پایان این مراسم از استادان دانشگاه كشاورزی ساری با هدای شاخه گل و لوح ، تجلیل شد.
دانشگاه كشاورزی ساری از 1353 به عنوان واحد آموزشی غیر انتفاعی مدرسه عالی مهندسی كشاورزی فعالیتش را آغاز كرد و در سال1387 به عنوان دانشگاه ارتقا یافت .
این دانشگاه با چهار دهه فعالیت 130 عضو هیات علمی دارد و بیش از چهار هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی كارشناسی ، كارشناسی ارشد و دكتری در این مركز مشغول تحصیل هستند.
2096/1654