بهگزارش روز سه شنبه ايرنا، مفهوم اينترنت اشيا، اتصال دستگاه هاي مختلف به يكديگر از طريق اينترنت است. به كمك اينترنت اشيا برنامه ها و دستگاه هاي مختلف مي توانند از طريق اتصال اينترنت با يكديگر و حتي انسان تعامل و صحبت كنند.
در همين پيوند و بر اساس گزارش پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو، مدير كل دفتر مديريت مصرف و امور برق مشتركان شركت توانير به برنامههاي صنعت برق در بخش تحول ديجيتال و مديريت مصرف برق اشاره كرد و ادامه داد: سند برنامه اقدام مشترك وزارتخانههاي نيرو و فناوري اطلاعات و ارتباطات از نتايج خوب نشست اينترنت اشياء و در راستاي توسعه كاربرد فناوريهاي نوين آي.سي.تي ( ICT ) در صنعت آب و برق با رويكرد تحول ديجيتال است.
«هادي مدقق» كاربرد اينترنت اشياء در حوزه مديريت مصرف برق، حذف قبوض كاغذي و توسعه طرح «فهام» و اجراي آن در بخش خانگي را از ديگر موضوعات اين نشست برشمرد.
«شقايق يوسفي» كارشناس دفتر مديريت مصرف و خدمات مشتركان توانير نيز به تبيين روشهاي نوين مشاركت مشتركان در مديريت بار و مصرف انرژي مبتني بر اينترنت اشياء پرداخت.
اين كارشناس نتايج بهرهگيري از برنامه كنترل مستقيم بار روي 280 هزار آبگرمكن خانگي را 330 مگاوات صرفهجويي سالانه اعلام كرد و اين برنامه را روي ساير ادوات مصرفي از قبيل پمپهاي آب، سيستمهاي سرمايشي و غيره قابل اجرا دانست.
يوسفي با اشاره به شناسايي دهها شركت فعال كشور در بخش اينترنت اشياء از سوي شركت توانير گفت: نمونه آزمايشي اين طرح در ساختمانهاي سه شركت توزيع برق تهران بزرگ، خراسان شمالي و غرب مازندران با ادوات بومي انجام مي شود.
يوسفي در ادامه با تشريح چگونگي مشاركت بخش خانگي و تجاري كوچك، افزود: اجراي اين برنامه در قالب پروژه پايلوت در تابستان 98 از سوي يك تيم در پژوهشگاه نيرو در حال پيگيري است.
به گزارش ايرنا، سند برنامه اقدام مشترك وزارتخانه هاي نيرو و ارتباطات و فناوري اطلاعات، 27 تيرماه پارسال به امضاي «رضا اردكانيان» و «محمدجواد آذري جهرمي» رسيد.
ارتقاي حوزه سياست گذاري و رگولاتوري، تحول ديجيتال در هر دو وزارتخانه نيرو و ارتباطات و فناوري اطلاعات، توسعه فضاي كسب و كار ديجيتال در صنعت آب و برق و استفاده مشترك از زيرساخت ها به منظور توسعه خدمات مخابراتي و انتقال داده از جمله اهداف اين سند همكاري است.
اقتصام**2078**2022
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۱
تهران- ايرنا- شركت توانير با هدف تحول ديجيتال، براي نخستين بار در تابستان امسال به صورت آزمايشي، كنترل بار مصرفي مشتركان برق را به كمك اينترنت اشياء (IOT) در سه شركت توزيع برق اجرا ميكند.