تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان مركزی تعاون روستایی ایران گفت: پارسال تعاونی های روستایی به انتقال تجربیات كشاورزی روز دنیا بویژه در زمینه تولید بذر صیفی از اسپانیا و بذر ذرت و سورگوم از فرانسه، احداث سایبان باغی از هند و مدیریت صنعتی باغ از هلند دست زدند.

به گزارش سه شنبه تارنمای سازمان مركزی تعاون روستایی ایران، حسین شیرزاد یادآوری كرد: پارسال اتحادیه مركزی تعاونی‌های تولید روستایی در چارچوب برنامه ‌ریزی جامع بهره‌برداری از شبكه‌های آبیاری و زهكشی در طرح های ملی و استانی به تشكیل و توانمندسازی 115 تشكل تعاونی در بیش از 295 هزار هكتار اراضی پایاب سدهای استان‌های خوزستان و ایلام (طرح كرخه) و سامانه های گرمسیری و آبهای مرزی به منظور نظم بخشی و بهره ‌برداری از منابع آب و خاك مبادرت كرد.
وی محقق سازی بحث كشاورزی قراردادی در محصولات صنعتی نظیر چغندرقند و سیب زمینی در چهار هزار هكتار به ویژه در زمینه چغندر پاییزه را از اقدامات مهم این اتحادیه عنوان كرد و افزود: آغاز طرح تولید محصولات استاندارد و فاقد بقایای مضر همراه با بازاررسانی هدفمند در قالب تاسیس شركت تخصصی ارگانیك در حدود یك هزار هكتار از اراضی تحت كشت هفت محصول اولویت دار وزارت جهاد كشاورزی شامل سیب درختی، سیب زمینی، پیاز، كاهو، خیار، مركبات و توت فرنگی از دیگر تلاش‌های اتحادیه تعاونی‌های تولید در سال 97 محسوب می‌شود.
تاسیس شركت آب و خاك، ورود به چرخه تولید بذور سیب‌زمینی و سبزی و صیفی در 30 هكتار، توسعه كشت گلخانه‌ای و آغاز عملیات گلخانه 50 هكتاری در استان كرمانشاه، توسعه سایبان باغی در هشت هكتار از باغ های شركت سهامی زراعی گلپایگان، 10 هكتار از باغ های كرمان و جیرفت و 2 هكتار در استان بوشهر و توسعه صفحه های خورشیدی برای كشاورزی الكترونیك در یك هزار هكتار برای تولید 500 مگاوات برق از اقدامات پارسال اتحادیه است.
به گفته وی، تشكیل و توانمندسازی تعاونی‌های تولید در 200 هزار هكتار اراضی كشاورزی و به طور متوسط به ازای هر 3000 هكتار یك تعاونی، طراحی و استقرار طرح آزمایشی مدیریت یكپارچه اراضی و باغ ها (موسوم به طرح سیماب) در پنج هزار هكتار استان كرمان و نیز برنامه‌ریزی و تاسیس پایگاه اختصاصی و مشاركتی مكانیزاسیون محصولات غالب برای افزایش بهره‌وری بویژه در استان‌هایی كه شبكه‌های آبیاری مدرن و یكجاكشتی را انجام داده اند، از دیگر اقدام های پارسال بود.
شیرزاد گفت: به همت اتحادیه مركزیبا تشكیل كمیته فنی تغذیه گیاهی كشور در سال 97، تعاونی‌های تولید و مركب از مشاوران بین المللی و در چارچوب تفاهمنامه سه جانبه با حضور خانه كشاورز ایجاد شد كه عملیات اجرایی تحت جدیدترین روش‌های به زراعی محصولات كشاورزی خواهد بود.
رئیس هیات مدیره سازمان مركزی تعاون روستایی ایران اعلام كرد: طرح توسعه كلینیك های گیاهپزشكی در یكصد تعاونی تولید روستایی منتخب و زمینه سازی و اجرای مدیریت بخشی از كاشت، داشت و برداشت چغندر قند در چهار هزار هكتار از اراضی تعاونی‌های تولید استان‌های كرمانشاه، ایلام، فارس و خوزستان از محورهای عمده فعالیت اتحادیه برای امسال بر اساس تجارب موفق پارسال است.
به گزارش ایرنا، حمایت از خودكفایی و توانمندسازی همه بخش های راهبردی، از بندهای اقتصاد مقاومتی است كه در سال 1392 ابلاغ شد كه در اهداف آن در سازمان مركزی تعاون روستایی ایران دنبال می شود.
سیزدهم شهریورماه سال 1370 راه اندازی بخش تعاونی اقتصاد به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و وزارت تعاون با هدف اعمال نظارت دولت و حمایت و پشتیبانی از این بخش در همان سال تشكیل شد بنابراین روز تعاون در این روز نامگذاری شد.
از این رو، سازمان مركزی تعاون روستایی ایران در سال 1348 با ماهیت شركت سهامی دولتی و با هدف توسعه بخش روستایی و كشاورزی از طریق تعاونی ها و تشكل های بخش كشاورزی تشكیل شد؛ این سازمان هر ساله با خرید تضمینی برخی محصولات كشاورزی تلاش می كند از تولیدكنندگان بخش كشاورزی و روستایی حمایت كند.

اقتصام*9186*1961*