به گزارش ايرنا، غلامرضا محمدي فارساني روز چهارشنبه در نشست كشوري كارشناسان مسئول تغذيه باليني دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور در بيمارستان شهيد محلاتي تبريز، با اشاره به مراحل مختلف سوء تغذيه خفيف، متوسط و شديد، افزود: اين افراد نيازمند حمايت هاي تغذيه اي فوري هستند.
وي اظهار داشت: سوء تغذيه در بخش هاي مختلف بيمارستان ها نيز متفاوت بوده به طوري كه ميزان آن در بخش آي سي يو 53 درصد است و در بخش اطفال 63 درصد بيماران دچار سوء تغذيه متوسط تا شديد هستند.
مسئول تغذيه باليني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ميزان كفايت تغذيه اي بيماران براي تامين نيازهاي خود به مواد مغذي را حداقل 80 درصد اعلام كرد و گفت: نبود كفايت تغذيه اي در آي سي يو بيمارستان ها 74 درصد است.
فارساني، ادامه داد: ميزان نبود كفايت تغذيه اي در بخش اطفال حدود 90 درصد است يعني 90 درصد بيماران اين بخش حداقل 80 درصد كفايت تغذيه اي را چه از نظر پروتئين و چه از نظر انرژي دريافت نمي كنند.
وي با بيان اينكه اين افراد حداقل نيازهاي مورد نياز زندگي را ندارند، يادآوري كرد: اين آمار حاكي از اهميت ارتقاي وضعيت تغذيه در بيمارستان ها است.
مسئول تغذيه باليني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ميانگين سن بستري در بيمارستان هاي كشور را 11 سال پائين تر از بيمارستان هاي كشورهاي اروپايي و پيشرفته اعلام كرد.
فارساني، با اشاره به اينكه جمعيت كشور ما به سمت سالمندي حركت مي كند، افزود: با ادامه اين روند در 8 تا 10 سال آينده با بحران تغذيه باليني در بيمارستان ها مواجه خواهيم شد.
وي با اشاره به اهميت و جايگاه تغذيه باليني در كشور، گفت: در بيمارستان ها نه تنها بايد نيازهاي تغذيه اي بيماران تامين شود بلكه بايد با افزايش تامين نيازهاي مواد مغذي وضعيت بيمار را از وضعيت حداقل به وضعيت بالاتر ارتقا داد.
فارساني، با تاكيد بر اينكه پيدا كردن راهكارها براي تامين نيازهاي بيماران به مواد غذايي در شرايط خاص ضروري است، افزود: يكي از دغدغه هاي همه بيمارستان ها ميزان هزينه تامين غذاي بيماران و تيم درمان است .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي تبريز نيز در اين نشست با بيان اينكه امسال سال سختي براي وزارت بهداشت است، گفت: با اين وضعيت نمي توان از بحث هاي مربوط به ايمني و تغذيه بيماران به راحتي عبور كرد.
حجت پورفتحي، با بيان اينكه بايد هم به ايمني و سلامت بيماران توجه كرد و هم اقتصاد سلامت را در نظر گرفت، افزود: بايد با تدابير و اتخاذ راهكارهاي لازم بتوان هم بهترين خدمات و هم بهترين مواد مغذي و ميكرو مغذي را به بيماران رساند.
وي يادآوري كرد: اگر فرايند تغذيه بيمار به خوبي مديريت شود به طور قطع بهبود و تقويت ايمني بيمار به خوبي انجام شده و روند ترخيص و بازگشت به كار و احساس خوبي هر چه سريع تر در بيمار به وجود مي آيد.
پورفتحي، با بيان اينكه نبايد ايمني و جان بيمار فداي مسائل مختلف شود، ادامه داد: بيمارستان ها در بحث تغذيه بيماران و همراهان بيمار با مشكل مواجه هستند و اميد است اين نشست منجر به ايجاد راهكاري براي باز شدن گرهي از گره هاي بهداشت و درمان شود.
مسئول تغذيه باليني معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي تبريز نيز در اين نشست گفت: هم اكنون 46 بيمارستان و مركز آموزشي و درماني با احتساب 2 بيمارستان مراغه و يك بيمارستان سراب كه به صورت دانشكده فعاليت مي كنند، در استان وجود دارد.
لطف اله كريمي، افزود: در استان 32 مركز دانشگاهي، 14 مركز خصوصي و غير دانشگاهي و 6 هزار 600 تخت بيمارستاني وجود دارد.
وي اظهار داشت: 42 بيمارستان استان داراي آشپزخانه فعال بوده و غذا در داخل بيمارستان توسط كادر بيمارستان يا پيمانكار پخت مي شود و در 3 بيمارستان كوچك نيز غذا از بيرون از بيمارستان تامين مي شود.
مسئول تغذيه باليني معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي تبريز، تعداد كارشناس تغذيه باليني معاونت درمان را يك نفر و كارشناسان تعذيه بيمارستان را 65 نفر اعلام كرد و گفت: در زمان كنوني استان با كمبود 25 كارشناس تغذيه بيمارستاني مواجه است.
كريمي، ادامه داد: كمبود نيروي انساني و عدم تخصيص بودجه با رديف مشخص براي كارگاه هاي آموزشي از چالش ها و مشكلات واحد تغذيه باليني معاونت درمان بوده و بيمارستان ها نيز با كمبود كارشناس تغذيه روبرو هستند.
نشست كشوري كارشناسان مسئول تغذيه باليني دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور به مدت 2 روز در بيمارستان شهيد محلاتي تبريز برگزار مي شود.
8023/3071
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۶
تبريز - ايرنا - مسئول تغذيه باليني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 38 درصد بيماران بستري در بيمارستان هاي كشور مبتلا به سوء تغذيه متوسط و شديد هستند.