يزد - ايرنا - مديركل امور فرهنگي دانشگاه فرهنگيان گفت: رسالت و ماموريت اصلي اين واحد دانشگاهي تربيت نيروي انساني كيفي و تربيت محور در امور آموزشي است.

به گزارش ايرنا سيد كامران ميرمعيني روز چهارشنبه در آيين اختتاميه بيست و نهمين جشنواره فرهنگي و اجتماعي دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگيان كشور در يزد افزود: زيرا، در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش از معلم به مثابه مربي يادشده است.
وي اظهار داشت: در اين سند به امور تربيتي شامل اعتقادي و عبادي ،هنري و زيبا شناختي ،زيستي و بدني، اقتصادي و حرفه اي، سياسي و اجتماعي و علمي اشاره شده است.
وي تصريح كرد: اين امور به اين معناست كه معلم براي حضور در كلاس درس نياز به ويژگي هاي خاصي دارد ، حضورش صرفا در علم و دانش خلاصه نمي شود.
ميرمعيني ويژگي معلم شايسته را به مثلث طلايي تعبير كرد و اظهار داشت: يك ضلع آن علم و تخصص و دانش ، ضلع ديگر آن رفتار ، شخصيت و ضلع آخر آن توانمندي هاي ويژه ، مهارت و روش است.
وي تعداد دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگيان سراسر كشور را 50 هزار نفر بيان كرد.
همچنين مدير امور پرديس‌هاي دانشگاه فرهنگيان يزد اظهار داشت: جشنواره فرهنگي و اجتماعي دانشجو معلمان كشور به مدت 2 روز در بخش هاي ادبي ، پژوهشي و نرم افزار در 11 رشته با شعار« افتخار به گذشته ، اميد به آينده»، برگزار شد.
منصور دهقان منشادي افزود: بخش ادبي شامل قصه گويي، نمايشنامه نويسي، سخنوري، شعر، داستان نويسي و فيلمنامه نويسي، بخش پژوهشي و نرم افزار هم در رشته هاي مقاله نويسي، تلخيص كتاب، توليد نرم افزار، توليد اپليكيشن و كانال شبكه مجازي قرآني بود.
وي خاطرنشان كرد: در بخش هاي يادشده 297 اثر به دبيرخانه جشنواره شامل 60 اثر پژوهشي ، 177 اثر ادبي و 60 اثر هم در حوزه نرم افزار دريافت شد.
مدير امور پرديس‌هاي دانشگاه فرهنگيان يزد افزود: از ميان آثار رسيده 108 اثر منتخب توسط هيات دواران برگزيده شد كه اين آثار مجددا مورد بازبيني قرار گرفت و در نهايت از هر رشته پنج دانشجو خواهر و پنج دانشجوي برادر به عنوان رتبه هاي برگزيده اول تا پنجم جشنواره معرفي شدند.
دهقان منشادي زمينه سازي براي اعتلاي علمي، هنري و فرهنگي با تاكيد بر بخش هاي 6 گانه تعليم و تربيت را هدف برگزاري جشنواره بيان كرد .
وي تعداد دانشجو معلمان يزد را 2 هزار و 100 نفر اعلام كرد و گفت: آنها در 2 پرديس و يك مركز وابسته به دانشگاه مشغول تحصيل هستند.
دهقان منشادي اضافه كرد: دانشجو معلمان همانند دانش آموزان استان مايه افتخار هستند و در بسياري مسابقات علمي حائز رتبه برتر شدند.
در بيست و نهمين جشنواره فرهنگي و اجتماعي دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگيان در يزد 16 اثر حائز رتبه اول ، 18 اثر رتبه دوم و همين تعداد حائز رتبه سوم ، 10 اثر رتبه چهارم و پنج اثر هم پنجم و 135 اثر هم شايسته تقدير شناخته شد و از نفرهاي برگزيده با اهداي لوح تجليل شد.
تاريخچه تأسيس مراكز تربيت‌معلم به سال 1317 در يزد مي رسد كه در اين مدت افراد بسياري دانش‌آموخته شدند و به جامعه تعليم و تربيت كشور و استان خدمات زيادي ارائه كردند.
تربيت‌معلم در دهه 80 مغفول ماند كه خلأ نبود نيروهاي ماهر و معلم متخصص در جامعه مشهود بود، اما دوباره دانشگاه فرهنگيان در استان ها ازجمله يزد از سال 91 راه اندازي شد.
دانشگاه فرهنگيان از سال 1297 هجري شمسي در ايران با عنوان « دارالمعلمان» تاسيس شد و در طول يك قرن تغيير نام داد، اما سياست اصلي آن كه تربيت‌معلم است تغيير نكرد.
در حال حاضر حدود 100 هزار دانشجو در 68 واحد دانشگاهي استان يزد تحصيل مي‌كنند.
استان يزد بر پايه سرشماري آبان ماه سال 1395، يك‌ميليون و 138 هزار نفر جمعيت دارد كه 85 درصد در 21 شهر و بقيه در روستاها و آبادي‌ها زندگي مي‌كنند.
2088/ 2047/