به گزارش ایرنا، 'حاكم الزاملی' از كارشناسان برجسته امور امنیتی و عضو كادر رهبری جریان صدر بر این باور است كه ظهور مجدد سركرده داعش، رویداد خطرناكی است و عراق باید به فوریت به مقابله با تبعات احتمالی آن بپردازد.
وی گفت: داعش با اقدام سازمان های اطلاعاتی بین المللی برای نشان دادن تهدید تروریسم برای پیش برد برنامه های استكباری خود دوباره اعلام حضور كرده است.
الزاملی افزود: ظاهر شدن مجدد ابوبكر البغدادی تحت نظارت سازمان های اطلاعاتی بین المللی انجام شده است.
وی با خطرناك توصیف كردن این رویداد در عین حال احتمال همكاری مجدد برخی گروههای عراقی با داعش برای فراهم كردن زمینه بازگشت مجدد این گروهك تروریستی به خاك این كشور را بعید دانست و گفت: هجوم داعش در سال 2014 و جنایات و خرابی هایی كه به بار آورد چنان گسترده است كه احتمال این نوع همكاری ها و كمك ها را از بین می برد.
این كارشناس امنیتی در عین حال پنج پیشنهاد به دولت عراق ارائه كرد تا بتواند با ظهور دوباره سركرده داعش و تبعات امنیتی احتمالی آن مقابله كند.
به باور الزاملی، تشدید حفاظت از مرزهای عراق با سوریه، تعقیب و دستگیری عناصر باقیمانده و مخفی داعش در مناطق همچنان آلوده، بازگشت آوارگان جنگ داعش و بازسازی شهرها و خانه های آنان، حل معضل بیكاری تا جوانان بخاطر فقر طعمه عملیات جذب تروریست ها نشوند از اقدامات فوری است كه دولت عراق باید برای پیشگیری از عواقب احتمالی ظهور دوباره داعش انجام دهد.
پیشنهاد دیگر این كارشناس امنیتی، بازنگری ساختار نظامی و امنیتی عراق و رعایت شایسته سالاری و پاكدستی در انتصاب فرماندهان است تا راه هر گونه كوتاهی و یا نفوذ و همكاری احتمالی در برابر داعش بسته شود.
'كریم علیوی' عضو كیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز در خصوص علت ظهور دوباره ابوبكر البغدادی سركرده داعش پس از حدود پنج سال گفت: آمریكا هر كاری را انجام خواهد داد تا جلوی تصویب قانون اخراج نیروهای آمریكایی از خاك عراق در پارلمان این كشور گرفته شود و بتواند ادامه حضورش را توجیه و مشروعیت ببخشد.
وی در یك گفت و گوی رسانه ای تاكید كرد: آمریكا تروریسم را در منطقه به وجود آورده و از آن حمایت مالی و پشتیبانی كرد و ما فكر می كنیم آمریكا با رهبر گروه تروریستی داعش توافق كرده است تا در برابر افكار عمومی ظاهر شود تا از این طریق پیام خاصی را به دولت عراق برساند.
علیوی افزود: واشنگن می خواهد از این طریق پیامی با سه محتوای مهم و تهدیدآمیز به عراق بدهد؛ اول اینكه بگوید تروریسم و داعش پایان نیافته است، و دوم این است كه این آمریكاست كه تصمیم می گیرد داعش تمام شود یا دوباره (به عراق) برگردد، و سوم اینكه آمریكا با ظهور بغدادی اعلام كرد كه آمادگی بازگردادن داعش از نو به عراق را داد تا از این طریق از تصویب قانون اخراج نیروهای آمریكایی از عراق جلوگیری كند.
'هاوكار الجاف' یك كارشناس امنیتی در كردستان عراق نیز هدف از ظهور دوباره البغدادی رهبر گروهك تكفیری تروریستی داعش پس از حدود پنج سال، رساندن پیام به عناصر باقیمانده از پیروان خود و بالا برد روحیه آنها است تا عملیات های تروریستی جدیدی مانند آنچه در سریلانكا اتفاق افتاد انجام دهند.
وی گفت: البغدادی از عملیات تروریستی كه در سریلانكا اتفاق افتاد سخن گفت و این زنگ خطری برای عراق است چون در صورتی كه بقایا و پیروان او در شهرهای آزاد شده ریشه كن نشوند، باید منتظر اتفاقات ناگوار جدیدی باشیم.
الجاف افزود: این پیام بغدادی به پیروانش نشانه ای برای افزایش عملیات جنایتكارانه خود در شهرهای آزاد شده و دیگر مناطق عراق است لذا نیروها و دستگاه های امنیتی باید بیش از پیش هوشیار باشند.
این كارشناس امور امنیتی گفت: نكته مهم دیگر این است كه ظهور البغدادی به این شكل تمام گزارش های اطلاعاتی كه چندین بار مرگ او و یا مجروحیت شدید او را تایید كرده بودند را باطل می كند.
'عبدالوهاب بدر خان' یك تحلیلگر سیاسی نیز بر این باور است كه ویدئوی جدید البغدادی و سخنان او نشانگر ورود داعش به مرحله ای همچون بن لادن و القاعده از دو بعد تبلیغات ویدئوی و عملیات های تروریستی در نقاط مختلف جهانی است.
'بدر الزیادی' عضو كمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز در اظهاراتی، علت ظهور مجدد البغدادی را اقدام آمریكا برای اعمال فشار به عراق در راستای منافع خود در منطقه دانست و گفت: هر چند داعش مرده و از البغدادی جز جسد متحركی نمانده است اما می خواهند بگویند داعش هنوز هست و ما (آمریكا) هم باید حضور داشته باشیم.
وی گفت: این درحالی است كه نیروهای نظامی و امنیتی مختلف عراق بیش از هر زمان دیگری توان و آمادگی لازم را برای مقابله با تروریست ها دارند و این تلاش ها نمی تواند روی عراق و وضعیت آن تاثیر بگذارد.
درهمین حال ظهور دوباره سركرده داعش در حالی است كه چند فراكسیون بزرگ عراق در ماههای اخیر برای گذراندن قانونی درپارلمان این كشور برای تعیین تكلیف نیروهای خارجی كه عمدتا آمریكایی هستند، تلاش می كنند.
این فراكسیون ها هر چند از مخالفت و كارشكنی برخی نمایندگان و احزاب سیاسی و تلاش آنان برای جلوگیری از به جریان افتادن این طرح قانونی خبر می دهند اما تاكید می كنند كه برغم فشارهای داخلی و خارجی آن را به پیش خواهند برد و با توجه به تعداد كرسی هایی كه در اختیار دارند به تصویب پارلمان می رسانند.
نخست وزیر عراق در تازه ترین آمار تعداد كل نیروهای نظامی و مستشاران آمریكایی را 10 هزار نفر اعلام كرد كه دو برابر رقم اعلام شده توسط سفارت آمریكا در بغداد است.
با اعلام پایان نظام داعش در عراق در اوایل آذرماه 96 بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور آمریكا تحت پوشش ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در كشورشان، بیش از پیش خواستار خروج نیروهای آمریكایی از عراق شدند.
آمریكایی ها كه از سال 2003 عراق را به بهانه واهی داشتن سلاح های كشتار جمعی اشغال كردند در سال 2011 بدلیل شكست ها و ناكامی های مكرر، مجبور به ترك خاك عراق شدند با این حال در سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش و در راس یك ائتلاف بین المللی بار دیگر وارد این كشور شدند.
ابوبكر البغدادی سركرده داعش در حالی پس از نزدیك به پنج سال بار دیگر خود را نشان داد كه طی این مدت اخبار زیادی در خصوص مرگ یا زخمی شدن وی منتشر شده بود.
وی روز دوشنبه 29 آوریل 2019 (9 اردیبهشت 98) در یك فایل ویدئویی تبلیغاتی كه این سازمان افراطی از طریق برنامه تلگرام منتشر كرد ظاهر شد.
در این ویدئو كه با عنوان 'در ضیافت امیرالمومنین' منتشر شده است، البغدادی با ریش بلند سفید و حنایی و همچنین دستمال سیاهی بر سر و در كنار اشخاص دیگر كه چهره آنها پنهان شده است بر روی زمین نشسته و با آرامی صحبت می كند، ظاهر شده است.
تاریخ این ویدئو مشخص نیست و البغدادی در ابتدا با اشاره به اخراج آخرین گروه تروریستی داعش در شرق سوریه حدود یك ماه پیش می گوید: نبرد باغوز تمام شد و همچنین از حملات اخیر سریلانكا صحبت می كند.
البغداد در این ویدئو با تاكید بر این كه ' خدا به ما دستور جهاد داده و به ما دستور پیروزی نداده است' اعلام كرد كه حملات اخیر به سریلانكا در جشن عید پاك كه گروه تروریستی داعش آن را انجام داده است انتقام باغوز بوده است.
البغدادی گفت: نبرد اسلام و پیروانش با امت صلیبی و پیروان آن نبردی طولانی است و پس از این نبرد نبردی دیگر خواهد بود.
وی مدعی شد: مبارزان این سازمان كه طی دو سال اخیر شاهد شكست نظامی پی در پی بوده اند انتقام خود را خواهند گرفت.
البغدادی همچنین در این ویدئو نام تعدادی از رهبران گروه تروریستی داعش كه در باغوز كشته شدند را اعلام كرد و از پیوست گروه های افراطی به گروه تروریستی داعش در چندین كشور دنیا از جمله كشورهای مالی، بوركینافاسو و سریلانكا خبر داد.
پس از انتشار این ویدئو و همانگونه كه پیش بینی می شد وزارت خارجه آمریكا اطلاعیه ای صادر و اعلام كرد: ائتلاف بین المللی (مدعی داعش به سركردگی واشنگتن) برای تضمین شكست نهایی داعش و تسلیم رهبر آن به عدالت، اقدامات خود را ادامه خواهد داد.
گروه تروریستی داعش پس از نبرد آزاد سازی باغوز تمام سرزمین هایی را كه در سال 2014 بر آن مسلط شد را از دست داد و به مناطق بیابانی در عراق و سوریه بازگشت و در آن پایگاه هایی برای انجام عملیات علیه نیروهای امنیتی و غیرنظامیان به وجود آورد.
خاورم*10*380**
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹
بغداد – ایرنا – كارشناسان و تحلیلگران عراقی و عرب، یكی از نتایج ظهور دوباره ابوبكر البغدادی سركرده گروهك تروریستی داعش را تلاش برای بزرگنمایی خطر تروریسم در عراق و توجیه ادامه حضور نظامی آمریكا در عراق و منطقه می دانند.