به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، این نشست با عنوان «چهار سال جنگ در یمن » در خبرگزاری ریانووستی برگزار شد.
خبرنگار ایرنا در این نشست پس از اینكه یكی از شركت كنندگان یمنی، حوثی ها را تروریست و مسئول بروز وضعیت كنونی یمن خواند از صاحبنظران روس و یمنی پرسید: عربستان سعودی در راس ائتلافی از متحدانش یمن را بمباران می كند و هزاران نفر در این حملات كشته شده اند و آمریكا و انگلیس نیز تسلیحات به ریاض می دهند چرا بجای محكوم كردن اقدامات این كشورها از حوثی ها انتقاد می شود؟
علی البخیتی عضو سابق رهبری حوثی ها با بیان این كه یمن دچار فاجعه انسانی شده است، گفت: به رغم اینكه در چند سال اخیر 21 میلیارد دلار كمك بین المللی به یمن تخصیص یافته اما مردم در این كشور همچنان در گرسنگی بسر می برند.
وی افزود: حوثی ها با وجود اینكه گروه سیاسی نامیده می شوند اما آن را می توان گروه تروریستی خواند، ما به عنوان جنبش سیاسی مخالف حوثی ها هستیم و بر اثر اقدامات آنها وضعیت یمن بسیار دشوار شده است.
البخیتی مدعی شد كه حوثی ها با استفاده از امكانات اداری خود، مردم را به خیابانها می كشند و در گذشته معمر قذافی و حسنی مبارك و صدام حسین اینگونه اقدام می كرده و فاشیست بودند.
این فعال سیاسی یمنی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا گفت: ما اقدامات عربستان را هم در یمن محكوم می كنیم.
وی افزود: اما ما در مورد منشاء این مسائل می گوییم كه عربستان سعودی به نفع دولت قانونی یمن (دولت مستعفی عبدالربه هادی منصور) مداخله می كند.
البخیتی در ادامه تلاش خود برای تبرئه جنایات عربستان در یمن گفت: اقدامات روسیه در سوریه نیز منجر به كشته شدن غیرنظامیان شد اما ما این اقدامات را محترم می شماریم كه به نفع دولت قانونی در دمشق تمام شد.
وی خاطرنشان كرد كه مساله یمن راه حل نظامی ندارد و باید همه گروههای سیاسی این كشور پای میز مذاكره اختلافات خود را حل كنند.
**عربستان گرفتار اشتباه راهبردی شده است
محمد اذانا رئیس جنبش جوانان مومن یمن نیز در این كنفرانس مطبوعاتی با اشاره به فاجعه انسانی كه در یمن جریان دارد، گفت: مردم یمن از این وضعیت كه بر اثر خشونت نظامیان و خودخواهی سیاستمداران بوجود آمده آسیب های فراوان دیده اند.
وی افزود: متاسفانه طرف های مناقشه در یمن برای برقراری صلح آماده نیستند بلكه می خواهند بر طرف های دیگر غلبه كنند كه از نظر نظامی و سیاسی امكانپذیر نیست.
اذانا با اشتباه راهبردی خواندن اقدامات عربستان سعودی در راس ائتلاف عربی در یمن خاطرنشان كرد: كسانی كه فكر می كنند می توانند بر حوثی ها غلبه كنند یا در طول چند ماه آن را قلع و قمع كنند مرتكب اشتباه بزرگ می شوند.
فعال سیاسی یمنی گفت: ما نیاز به ابتكار صلح داریم كه به نفع مردم یمن و نه فقط سیاستمداران باشد.
**آمریكا و انگلیس از وضعیت یمن نفع می برند
گریگوری لوكیانف رئیس مركز علوم سیاسی دانشگاه «آموزشگاه عالی اقتصاد روسیه» نیز گفت: آمریكا و انگلیس كه فروشندگان اصلی سلاح و جنگ افزارهای مورد استفاده در یمن به عربستان سعودی و متحدانش هستند از ادامه مناقشه در این كشور نفع می برند.
كارشناس روس همچنین گفت كه مساله یمن فقط بحران مربوط به مردم این كشور نیست و دامنه این بحران گسترش یافته و سراسر شبه جزیره عرب را فرا گرفته است.
وی ادامه داد: وضعیت فاجعه بار یمن نشان می دهد كه ساز و كارهای بین المللی ازجمله شورای همكاری خلیج فارس موثر نیستند.
رئیس مركز علوم سیاسی دانشگاه «آموزشگاه عالی اقتصاد روسیه» هم گفت: ما مخالف آن هستیم كه حوثی ها و جنبش انصارالله یمن تروریستی خوانده شوند زیرا از حمایت بخش قابل توجهی از مردم یمن برخوردارند.
وی با بیان اینكه وضعیت یمن فقط باید از راه های سیاسی حل و فصل شود، گفت: خشونت مذهبی غیرقابل قبول است و موضع روسیه به گونه ای است كه حوثی ها را تروریست نمی خواند و خواستار پایان مناقشه و مداخله نظامی خارجی در این كشور و آغاز مذاكرات بین همه طرف های مناقشه است.
**پرونده یمن از دست انگلیس خارج شود
سرگئی سربروف كارشناس مركز مطالعات عربی و اسلامی انستیتو شرق شناسی روسیه نیز گفت: انگلیس علاقه مند به حل مساله یمن نیست و به عربستان سعودی تسلیحات مختلف می فروشد.
وی افزود: با وجود اینكه انگلیس ظاهرا خواستار حل مساله یمن است اما این كشور پرونده یمن را در اختیار دارد و در حل و فصل مساله یمن كارشكنی می كند.
كارشناس روس گفت: كشورهایی در اروپا هستند كه واقعا خواهان پایان جنگ در یمن هستند و می تواند پرونده یمن را به آنها واگذار كرد و روسیه باید در این مساله نقش فعال خود را ایفا كند.
وی از اقدامات سازمان ملل در مساله یمن انتقاد كرد و آن را كم تاثیر توصیف كرد.
سربروف گفت: تلاش برای تروریست خواندن حوثی ها درست نیست و ممكن است به سناریوی فاجعه بار منجر شود.
وی با بیان اینكه 24 میلیون یمنی از پیامدهای جنگ و تجاوز خارجی چهار ساله رنج می برند ازجمله در گرسنگی بسر می برند، بر لزوم حل و فصل قطعی بحران یمن در سال جاری و پایان دادن به حملات خارجی به این كشور از سوی عربستان و متحدانش و آغاز مذاكرات داخلی به عنوان تنها راه حل مسائل این كشور تاكید كرد.
گفتنی است مناقشه یمن بر اثر تجاوز خارجی كشورهای مدافع هادی منصور رئیس جمهوری مستعفی این كشور آغاز شده است.
ششم فروردین سال 1394 بود كه رژیم سعودی به كمك آمریكا، امارات و مزدورانی از كشورهایی همچون سودان به بهانه بازگرداندن 'عبدربه منصور هادی' رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت به این كشور حمله كرد.
تجاوز چهار ساله ائتلاف عربی - آمریكایی به سركردگی رژیم سعودی به یمن تاكنون موجب كشته شدن بیش از یكصد هزار یمنی و ویرانی این كشور اسلامی شده كه در این بین جانباختن 85 هزار كودك فقط به دلیل سوء تغذیه و بیماری و همچنین كشته شدن شش هزار كودك دیگر در اثر بمباران های جنگنده - بمب افكن های ائتلاف عربی - آمریكایی، از فجایعی است كه در تاریخ معاصر به ثبت رسیده است.
اروپام*391*1346**
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶
مسكو - ایرنا - گروهی از صاحبنظران و كارشناسان روس و یمنی در مسكو گردهم آمدند و ضمن بررسی حوادث یمن به تلاش های ناكام عربستان سعودی در راس ائتلافی از متحدانش برای به زانو درآوردن دولت این كشور اشاره كردند.