اروميه - ايرنا - رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي با اشاره به تلاش مجموعه اين سازمان براي بهره گيري از نظرات نخبگان در راستاي تدوين هرچه بهتر طرح آمايش سرزمين استان گفت: رويكرد سازمان، تدوين اسناد بالادستي با همفكري همه نخبگان، اساتيد دانشگاه و صاحب نظران است و در اين راستا از هر نظري كه توسعه استان را در پي داشته باشد، استقبال مي كنيم.

به گزارش ايرنا، ناصر حضرتي روز پنجشنبه در همايش هم انديشي طرح آمايش استان آذربايجان غربي افزود: اين همايش در همين راستا اجرايي شد تا ضمن بررسي ابعاد مختلف طرح آماده شده آمايش سرزمين استان، از نظرات نخبگان نيز بهره لازم برده شود.
وي اضافه كرد: علاوه بر همايش امروز، نشست هاي ديگري نيز با حضور نخبگان، وزرايي كه از اين استان در هيات دولت حضور داشتند، نمايندگان استان در ادوار مختلف مجلس شوراي اسلامي، روساي سابق سازمان مديريت و برنامه ريزي، استاندار و نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي برگزار مي شود تا ابعاد اين طرح به صورت كامل مورد بررسي قرار گيرد.
وي تاكيد كرد: هدف اصلي سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي، پرهيز از تدوين برنامه آمايش استان در پشت درهاي بسته بود كه اميدواريم در اين خصوص با همراهي افراد صاحب نظر موفقيت هاي بيشتري كسب كنيم.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي، اجراي كامل مطالعات آمايش را عملياتي كردن يكي از مهمترين دغدغه هاي استان در ارتباط با تدوين برنامه هاي توسعه بلندمدت عنوان كرد و ادامه داد: اين برنامه تصوير دقيقي از وضع موجود را ارائه داده و عوامل شكل دهنده چالش ها را بازنمايي مي كند.
حضرتي بيان كرد: تلفيق سه گانه انسان، فضا و فعاليت و ساخت مدلي براي برآوردن نيازهاي نسل كنوني و تامين نيازهاي نسل آينده در كنار ترسيم چشم انداز مطلوب براي آذربايجان غربي از جمله مهمترين دغدغه هاي مطالعه آمايش استان به شمار مي رود.
وي با تاكيد بر اينكه طرح آمايش سرزمين زيربناي توسعه منطقه اي است، اظهار داشت: آذربايجان غربي استاني با موقعيت بي نظير جغرافيايي و ظرفيت هاي كشاورزي، صنايع تبديلي، تجارت مرزي است كه مي توان با استفاده از اين ظرفيت ها، فرصت بي نظير توسعه را با ارتباط بهينه با كشورهاي آن سوي مرز و استفاده از ظرفيت طبيعي و انساني موجود براي آن ايجاد كرد.
وي با اشاره به اينكه آذربايجان غربي از عقب ماندگي تاريخي به علت ناامني هاي اوايل انقلاب و عوارض جنگ تحميلي رنج مي برد، گفت: اين عوامل موجب شد تا محدوديت هايي در سرمايه گذاري دولتي و بخش خصوصي براي استان ايجاد شود كه عقب افتادگي در زيرساخت هاي اساسي، داشتن سهم ناچيز از توليد ناخالص ملي و گير افتادن در تله محروميت را در پي داشت.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي افزود: مهمترين دغدغه اين سازمان برنامه ريزي در راستاي توسعه استان با استفاده از ظرفيت هاي موجود و نقاط قوت مناطق مختلف است.
به گزارش ايرنا، همايش يكروزه هم انديشي برنامه آمايش آذربايجان غربي در راستاي استفاده از تجربه هاي مديران و توان كارشناسي صاحب نظران و دستگاه هاي اجرايي استان در تدوين برنامه برگزار شد.
طرح آمايش سرزمين از جمله اسناد بالادستي است كه در راستاي شناسايي ظرفيت ها، قابليت ها و نيازهاي هر منطقه براي توسعه و شكوفايي تدوين مي شود و نقشه راه توسعه به شمار مي رود؛ نقش بي بديل و راهبردي آمايش سرزمين در نظام برنامه ريزي و توسعه كشور از طريق بهره گيري قابليت هاي محيطي جهت بهبود كارآيي و اثر بخشي منابع در مسير توسعه و دستيابي به تعادل و توازن منطقه اي در فرآيند توسعه ملي بي بديل است.
2093/ 3020