به گزارش ايرنا، مجيد نظري دهكردي روز پنجشنبه در ششمين شوراي هماهنگي مديريت بحران چهارمحال و بختياري در سال جاري تاكيد كرد: جهاد كشاورزي استان هر چه سريعتر دستورالعمل نحوه مقابله با هجوم احتمالي ملخ ها به مزارع را به فرمانداري هاي شهرستان هاي استان ابلاغ كند.
وي افزود: اداره كل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري همچنين نيروهاي متخصص خود را براي رصد و پيگيري مستمر وضعيت نقاط مختلف استان در خصوص ورود احتمالي ملخ ها به اين استان به ويژه در شهرستان هاي اردل، لردگان و كوهرنگ ، اعزام كند.
نظري دهكردي تصريح كرد: چهارمحال و بختياري براي با حمله احتمالي ملخ ها به مزارع اين استان آمادگي كامل و لازم را دارد و جاي نگراني در اين زمينه وجود ندارد.
مديركل مديريت بحران چهارمحال و بختياري نيز گفت: جهاد كشاورزي استان بايد مناطق هم مرز با استان هاي همجوار را به صورت مستمر پايش و رصد كند.
ستار فرهادي تاكيد كرد: جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري همچنين نحوه مقابله با حمله احتمالي ملخ ها را با نگاه بهره مندي از توان نيروهاي مردمي در اختيار شوراي هماهنگي مديريت بحران شهرستان هاي استان قرار دهد.
وي يادآور شد: فرمانداران شهرستان هاي چهارمحال و بختياري به ويژه در شهرستان هاي اردل، لردگان و كوهرنگ هر چه سريعتر نشست شوراي هماهنگي مديريت بحران را تشكيل و در خصوص هجوم احتمالي ملخ ها به مزارع استان پيش بيني هاي لازم را انجام دهند.
فرهادي تصريح كرد: ادارات كل جهاد كشاورزي، منابع طبيعي و آبخيزداري و حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري امكانات و تجهيزات خود را براي اين امر بسيج كنند.
وي اظهار داشت: همچنين امكانات و تجهيزات بخش خصوصي، شهرداري ها و دهياري ها براي مبارزه با هجوم احتمالي ملخ ها به مزارع چهارمحال و بختياري به كار گرفته مي شود.
مديركل مديريت بحران چهارمحال و بختياري تاكيد كرد: هيات دولت به تازگي براي مبارزه با حمله ملخ ها به مزارع استان هاي جنوبي كشور 100 ميليارد ريال اختصاص داده است.
وي گفت: در همين راستا تمامي مسئولان دستگاه هاي اجرايي مرتبط در چهارمحال و بختياري موظفند تا براي مشخص شدن و جذب سهم استان از اين اعتبارات اقدام كنند.
فرهادي تصريح كرد: مسئولان جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري اطلاع رساني براي روش هاي مقابله و نحوه سم پاشي ويژه مبارزه با حمله احتمالي ملخ ها به مزارع استان را در اولويت قرار دهد.
مديركل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري نيز گفت: تاكنون گزارشي از حمله ملخ ها به مزارع اين استان گزارش نشده است.
ذبيح الله غريب تاكيد كرد: البته هم مرزي چهارمحال و بختياري با خوزستان به خصوص در شهرستان هاي اردل، كوهرنگ و لردگان به عنوان يك خطر براي حمله احتمالي ملخ ها به مزارع اين استان محسوب مي شود.
وي افزود: البته مزارع برخي مناطق چهارمحال و بختياري مانند شهرستان هاي كوهرنگ و لردگان در طول سال با ملخ هاي بومي منطقه درگير است.
غريب تصريح كرد: هم اينك 3 هزار هكتار از جنگل ها، مراتع و مزارع شهرستان هاي كوهرنگ و لردگان درگير ملخ هاي بومي هستند.
وي يادآور شد: سال گذشته حمله ملخ هاي بومي باعث نابودي 40 تا 60 درصد مزارع حبوبات شهرستان هاي كوهرنگ و لردگان شد.
مديركل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري اظهار داشت: براي مقابله با حمله احتمالي ملخ ها به مزارع استان 10 ميليارد ريال تجهيزات نياز است و مقابله با حمله احتمالي ملخ ها به مزارع استان در هر هكتار يك ميليون ريال هزينه دارد.
غريب تاكيد كرد: مبارزه با ملخ هاي بومي و همچنين رصد و پايش نقاط مختلف چهارمحال و بختياري به خصوص در شهرستان هاي كوهرنگ و لردگان از شنبه چهاردهم اردي بهشت ماه آغاز مي شود.
مديركل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري نيز گفت: تاكنون ملخ دريايي در هيچكدام از مناطق حفاظت شده استان مشاهده نشده است.
شهرام احمدي تصريح كرد: سم هاي قابل استفاده در مبارزه با حمله احتمالي ملخ ها بايد متناسب با محيط زيست باشد و داراي ماندگاري پائين بوده تا تهديدي عليه محيط زيست، بهداشت و كشاورزي نباشد.
به گزارش ايرنا، ملخ ها در مسيرعبور خود با تغذيه از سبزينه هاي مختلف از جمله؛ جنگل ها، باغ هاي ميوه، علوفه، غلات، صيفي جات و مراتع، آن ها را از بين مي برند و با توجه به قدرت تخريبي كه دارند باعث قحطي نيز مي شوند.
7362/2097
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱
شهركرد- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به هجوم ملخ ها در برخي از مزارع استانهاي كشور گفت: اين استان از آمادگي لازم براي مقابله با هجوم احتمالي ملخ هاي دريايي به مزارع، برخوردار است و تدابير لازم انديشه شده است.