خرم آباد-ايرنا- معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري لرستان گفت: در سال گذشته تعداد 169 عنوان پژوهشي در حوزه پيشگيري از وقوع جرائم به دانشگاهها اعلام شد تا در قالب طرح هاي پژوهشي به آنها پرداخته شود.

به گزارش ايرنا، بيژن دارايي روز پنجشنبه در جلسه شوراي پيشگيري از وقوع جرم دادگستري لرستان كه در محل سالن جلسات دادگستري شهرستان خرم آباد برگزار شد، گفت: همچنين در راستاي تعامل و مشاركت دانشگاه در موضوع پيشگيري از وقوع جرم يك اتاق فكر متشكل از اعضاي هيات علمي دانشگاهها تشكيل شد.
وي گفت: در خصوص انجام پژوهش هاي مرتبط با پيشگيري از جرم درحوزه هاي مختلف مكاتباتي با سازمان ها و نهادهاي مختلف انجام شده است و در برابر مراجعه دانشجويان و پژوهشگران همكاري لازم صورت گيرد.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري لرستان گفت: در حوزه پيشگيري براي سال 98 تعداد 42 برنامه به استان ابلاغ شده است كه در حوزه هاي مختلف اعم از امنيتي، انتظامي، قضائي و اطلاع رساني مورد بررسي و كار كارشناسي قرار گرفته اند و هر كدام طرح توجيهي دارند.
وي گفت: فارغ از اين 42 برنامه ابلاغي، در شوراي پيشگيري از وقوع جرم به انجام كارهاي ميداني و موضوعاتي كه به نوعي جامعه با آنها درگير است پرداخته مي شود كه بعنوان نمونه در سال گذشته موضوع قصور مراكز درماني بنا بر اعتراضات و شكايات مردمي مورد بررسي قرار گرفت.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري افزود: اين انتظار وجود دارد كه به هشدارهاي قضائي كه پيرو تحقيقات ميداني داده مي شود توجه شود .
وي با اشاره به ارائه راهكاري به منظور كاهش حجم پرونده هاي ورودي به سيستم قضائي گفت: گاه مديريت ضعيف در تشكيل پرونده ها منجر به افزايش شمار پرونده ها مي شود در صورتي كه با تقويت حضور مشاوران حقوقي در برخي ادارت و سازمان ها ميتوان از افزايش حجم پرونده ها پيشگيري كرد.
دارايي با اشاره به اقدماتي كه در زمينه كاهش حجم پرونده هاي ورودي به سيستم قضائي صورت گرفته است گفت: سامانه همياب 24 يكي از اين اقدامات است كه فرد زمانيكه موبايل او مفقود و سا سرقت مي شود به جاي مراجعه به محاكم قضائي در اين سامانه ثبت نام مي كند و روند رسيدگي به مشكل مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي افزود: سامانه ساد نيز يكي ديگر از اقدامات در راستاي كاهش پرونده هاي ورودي به سيستم قضائي است كه مربوط به ثبت چك هاي مفقودي و سرقتي است.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري به سامانه سجام اشاره كرد و گفت: سامانه جامع اطلاعات مردمي (سجام) براي دريافت شكايت ها و گزارش هاي مردم راه اندازي شده است.
دارايي گفت: صرف نگاه كيفري به جرائم داشتن در كاهش ميزان آنها كافي نيست و يا توجه به اينكه ميزان آسيب هاي اجتماعي رو به افزايش است ضرورت همكاري بين دستگاهها، نهادهاي دولتي و غير دولتي وجود دارد .
وي افزود: با پيشگيري از وقوع جرم درواقع منفعت چنين اقدامي در درجه اول به خود آن نهادف دستگاه و سازمان پيشگيري كننده بر مي گردد .
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري لرستان گفت: اين معاونت وظيفه مديريت پيشگيري از وقوع جرم را دارد و اجراي پيشگيري با تعامل، همكاري و مشاركت تمامي دستگاهها و نهادها و سازمان ها محقق مي شود.
وي با اشاره به حجم بالاي پرونده هاي ورودي به سيستم قضائي گفت: نميتوان گفت فقر ريشه تمام اين مشكلات است گاه مسائل ديگري كه ريشه درعدم نظارت ها دارد و يا اينكه ناشي از برداشت نادرست از قانون است.
دارايي گفت: ما در واقع خطرها را شناسايي مي كنيم، هشدارهاي قضائي لازم داده مي شود و با ايجاد حساسيت در جامعه در نهايت از خطري جدي پيشگيري مي شود.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري با تاكيد بر اينكه اين شورا بايد جدي گرفته شود گفت: تنها شورايي است كه جايگاه قانوني دارد و تكليف تمامي دستگاهها و نهادهاي در اين شورا بنا بر قانون مشخص است .
وي گفت: اكنون شوراي پيشگيري از جرم در شهرستان ها مورد تاكيد است كه حضور مديران در اين شورا به منظور قدرت اجرايي مصوبات ضروري است.
1920