مهدي غيب الهي عصر پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا محدويت منابع آبي ، تدوام 2 دهه خشكسالي و مقرون به صرفه نبودن گياهان پر آبخواه را علت كاهش سطح زيركشت ذكر كرد و سبزي، صيفي، گوجه فرنگي ، خربزه ، كدو ، طالبي و مجدي ، بادمجان و پياز را به عنوان بخشي از محصول كشت بهاره نام برد.
وي پيشبيني كرد كه از اين ميزان سطح زيركشت 70 هزار تن محصول توليد و روانه بازار مصرف شود.
وي بابيان اينكه برداشت محصول بهاره از تير ماه آغاز مي شود و تا شهريور ادامه دارد، اضافه كرد: ابركوه يكي از قطب هاي عمده توليد انواع محصول كشاورزي استان يزد است .
مديرجهاد كشاورزي ابركوه يادآور شد: براي مديريت برداشت و بهرهوري بهتر آب در بخش كشاورزي، با حمايت و كمكهاي بلاعوض دولت چهار هزار هكتار از باغها و اراضي زراعي از سال 1373 تاكنون به سيستم آبياري نوين تجهيز شده است.
غيب الهي ادامه داد: با توجه به استفاده بهينه از آب در بخش كشاورزي روند توسعه سيستم آبياري نوين در شهرستان رو به رشد است، هم اكنون 500 هكتار آبياري نوين نيز در دست اجراست.
مدير جهاد كشاورزي ابركوه تاكيد كرد: به دليل كاهش بارندگي و وجود محدوديت در منابع آبي بسياري از قنات هاي شهرستان خشك شد و طي 40 سال گذشته از 91 رشته به 11 رشته قنات رسيد.
35 درصد اشتغال مردم ابركوه وابسته به فعاليتهاي كشاورزي ، دامداري و دامپروري است و هشت هزار خانوار از اين طريق امرار معاش ميكنند.
منابع آبي 15 هزار هكتار باغها و اراضي زراعي ابركوه 140 ميليون مترمكعب است كه ظرف 10 ماه از 662 حلقه چاه و 11 رشته قنات تأمين ميشود.
سالانه 200 هزار تن محصول كشاورزي و دامي در اين شهرستان توليد ميشود .
مركز شهرستان 53 هزارنفري ابركوه در 140 كيلومتري جنوب غربي شهر يزد قرار دارد.
7540/ 2047/
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۱
يزد - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي ابركوه گفت: 2 هزار هكتار از اراضي شهرستان به كشت محصولات بهاره اختصاص يافت كه اين عدد نسبت به سال 1397، 10 درصد كاهش دارد.