اروميه - ايرنا - كارشناس طرح آمايش آذربايجان غربي گفت: وجود معادن طلا، باريت، تيتان و ساير مواد ظرفيتي براي توسعه اقتصادي استان است.

مهدي عبيدي روز پنجشنبه در پنل اقتصادي همايش هم انديشي طرح آمايش آذربايجان غربي با بيان اينكه بيش از 60 درصد معادن استان در شهرستان هاي اروميه، تكاب، مهاباد، خوي و مياندوآب قرار دارد، گفت: معادن طلا، باريت، تيتان و سنگ تزييني از مهمترين قابليت هاي معدني استان است.
وي اضافه كرد: تكاب با 23.14 درصد بيشترين ميزان توليد سنگ تزييني را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه بيش از 50 درصد باريت كشور در شهرستان مهاباد توليد مي شود، بيان كرد: تيتان نيز جزو مواد معدني با ارزش و راهبردي در شهرستان اروميه بوده كه در حال حاضر غير فعال است.
كارشناس طرح آمايش آذربايجان غربي با اشاره به تحليل يافته هاي مطالعات اقتصادي گفت: با توجه به دوري كريدورهاي توسعه ملي در بخش هاي عمده اي از استان و خروج جريان هاي اقتصادي از شمال به سمت مركز و استان هاي مجاور و نيز نبود قطب رشد ملي و منطقه‌اي، يافته هاي مطالعات تعادل سطح پايين و قرارگيري استان در تله محروميت را نشان مي دهد.
عبيدي گفت: ضعف در حوزه گردشگري مذهبي، تاريخي و سلامت به ويژه در شهرهاي تكاب، ماكو، سردشت، خوي و اروميه، فرآوري نكردن معادن به ويژه در حوزه معادن طلا و سنگ هاي تزييني و همچنين ضعف در حوزه تجارت و بازرگاني باعث بهره مند نشدن از ظرفيت ها و پتانسيل هاي استان در توسعه اقتصادي مي شود.
به گزارش ايرنا، همايش يكروزه هم انديشي برنامه آمايش آذربايجان غربي در راستاي استفاده از تجربه هاي مديران و توان كارشناسي صاحب نظران و دستگاه هاي اجرايي استان در تدوين برنامه برگزار شد.
طرح آمايش سرزمين از جمله اسناد بالادستي است كه در راستاي شناسايي ظرفيت ها، قابليت ها و نيازهاي هر منطقه براي توسعه و شكوفايي تدوين مي شود و نقشه راه توسعه به شمار مي رود؛ نقش بي بديل و راهبردي آمايش سرزمين در نظام برنامه ريزي و توسعه كشور از طريق بهره گيري قابليت هاي محيطي جهت بهبود كارآيي و اثر بخشي منابع در مسير توسعه و دستيابي به تعادل و توازن منطقه اي در فرآيند توسعه ملي بي بديل است.
9939/2093