«بهمن عبداللهی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: بخش تعاون به عنوان یكی از سه ركن اقتصادی كشور، در تمام قوانین به ویژه قانون اساسی، اصل 44 و اجرای این اصل معرفی شده و دارای ظرفیت های بسیاری در حوزه تولید، خدمات و كشاورزی است.
وی با بیان اینكه در سال های گذشته كمتر از این ظرفیت استفاده شده است، افزود: در شرایط فعلی كه كشور در تنگناهای اقتصادی است، به نظر می رسد سیاستگذاران اقتصادی به ویژه دولت می تواند از ظرفیت بخش تعاون برای حل بسیاری از مشكلات ناشی از تحریم ها استفاده كند.
رئیس اتاق تعاون با تاكید براینكه بخش تعاون با تمام امكانات در خدمت سیاست های اقتصادی دولت است، گفت: برای نمونه در اواخر سال گذشته كه موضوع تامین و توزیع گوشت یكی از مشكلات جدی مردم بود، با استفاده از ظرفیت بخش تعاون در كمتر از یك ماه مشكل حل شد و بازار به حالت تعادل بازگشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه بخش تعاون بزرگترین شبكه های فروشگاه های زنجیره ای برخوردار است، در دوران دفاع مقدس نیز توانست وظایف خود را به خوبی ایفا كند و هم اكنون نیز می تواند با امكانات بیشتر و به مراتب وسیع تر از گذشته كالای اساسی مورد نیاز مردم را توزیع كند.
عبداللهی تصریح كرد: بخش تعاون در حوزه كشاورزی، خدمات و تولیدات صنعتی نیز از امكانات وسیعی برخوردار است و تنها باید اراده دولت و دستگاه های ذیربط برای استفاده از این ظرفیت وجود داشته باشد.
وی اظهارداشت: یكی از مشكلات اصلی كشور، موضوع اشتغال است و با توجه به اینكه ایجاد اشتغال در بخش تعاون پایین تر از سایر بخشهاست؛ بنابراین می توان به كمك این بخش شغل پایدار، مولد و شغلی كه به مناسب مناطق محروم باشد را ایجاد كند.
رئیس اتاق تعاون ادامه داد: در حوزه صنایع دستی، تولیدات شیلات و آبزی پروری و سایر حوزه ها طرح های مختلفی ارائه كردیم می تواند علاوه بر ایجاد شغل در مناطق محروم و كمتر برخوردار، افزایش تولید در این زمینه شود.
به گزارش ایرنا، آمارهای ثبتی وزارت تعاون نشان می دهد كه در سال 1397 حدود سه هزار و 900 تعاونی در گرایش های مختلف تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت داشته اند كه سهم هر یك به ترتیب 41درصد، 33درصد و 25 درصد است.
این تعداد تعاونی ها توانسته اند، حدود 72 هزار عضو جدید و حدود 62 هزار و 500 نفر فرصت های شغلی جدید را در كل كشور ایجاد كنند. در واقع بطور متوسط هر تعاونی زمینه ایجاد اشتغال 16 نفر را مهیا كرده اند كه نشان از ظرفیت ایجاد اشتغال تعاونیها با كمترین سرمایه و زودبازده بودن تعاونی دارد.
اقتصام**9132**9189
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۳
تهران – ایرنا – رئیس اتاق تعاون ایران گفت: هزینه ایجاد یك شغل در سایر بخش ها یك میلیارد تومان است در حالی كه در بخش تعاون با 100 میلیون تومان می توان شغل ایجاد كرد؛ بنابراین هزینه ایجاد شغل در تعاونی یك دهم سایر بخش هاست.