بوشهر- ایرنا- رئیس مركز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طرح 'تاپ' با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه برای توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار در كشور اجرا می شود.

به گزارش ایرنا، حسن آقا كثیری روزجمعه در كارگاه آموزشی طرح تاپ دربوشهر افزود: هم اكنون یك میلیون و 200 هزار دانشجوی كارشناسی ارشد و دكترا در كشور وجود دارد كه می‌خواهند برای دانش آموخته پایان نامه كارشناسی ارشد و تز دكترا ارائه دهند.
وی اضافه كرد: درقالب طرح تاپ سه طیف دانشجو، استاد و سرباز تاپ به عنوان طرف عرضه و بنگاه های تولیدی و تجاری طرف تقاضا قرار دارند.
رئیس مركز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: با اجرای این طرح پایان نامه دانشجویان در این زمینه مساله محور شده و مسائل و مشكلات بنگاه های اقتصادی در دستور كار آنها قرار می گیرد.
آقا كثیری اظهار داشت: در این ارتباط مسائل مشكلات بنگاه ها از طریق سامانه ای احصا و در دسترس دانشجویان قرار می‌گیرد.
وی گفت: آنها می توانند در واقع موضوع های كارشناسی ارشد و دكترای خود را از موضوع های موجود در سامانه انتخاب و این پروژه ها را در صنعت انجام دهند.
آقا كثیری افزود: در بخش دیگری كه استاد تاپ است، این افراد به عضویت هیات علمی در می آیند و در تعامل با وزارت علوم یكسال در صنعت فعالیت می كنند.
وی یادآور شد: این یك سال حضور آنها در صنعت برای این است كه استادان صنعت را بهتر بشناسند و با بهره گیری از ظرفیت سال ها دانش خود منشا خدمات بسیاری در بنگاه‌های اقتصادی شوند.
آقا كثیری اظهار داشت: بسیاری از استادان فرصت‌های مطالعاتی كه می خواهند طی كنند در تعامل با وزارت علوم شرایطی مهیا شده كه می توانند آن یك سال در صنایع مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فرصت مطالعاتی طی كنند.
وی گفت: همچنین یك بانك داده و اطلاعات ایجاد می شود از همه استادان كشور كه در دسترس صنایع باشند یك كنسرسیوم تشكیل و بنگاه ها بتوانند با رایزنی با استادان موجود نسبت به حل مشكل خود اقدام كنند.
آقا كثیری بیان كرد: درموارد حمایتی بند سین ماده 31 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر كه این قراردادها شكل گیرد در واقع 10 درصد از معافیت ابرازی معافیت می گیرند.
وی افزود: برای طرح سرباز تاپ نیز تعاملات خوبی با ستاد كل نیروهای مسلح انجام شده و براساس تفاهم‌نامه مشترك در فاز اول تعدادی سربازان نخبه در بنگاه‌های تولیدی و خدماتی كه فعالیت‌های تحقیق و توسعه دارند آنها را بكار گیری می كنند.
آقا كثیری گفت: وقتی بنگاه ببیند سرباز فرد اثربخشی است او را در آینده استخدام می كند.
وی بیان كرد: در این زمینه هدف اصلی ما از ارتباط صنعت و دانشگاه این است كه تولید را به سمت دانش بنیان شدن ببریم.
آقا كثیری گفت: با توسعه فعالیت تحقیق و توسعه وقتی محصول جدید در این كارخانه تعریف شود تولید جدید ایجاد وعلاوه بر آشنایی سربازان با توسعه خط تولید جدید زمینه اشتغال بیشتری فراهم می شود.
6043/7212