سيد عبدالحميد احمدي جمعه شب در حاشيه برگزاري پانزدهمين دوره مسابقات كشتي با چوخه رهورد يادواره شهيد بابامحمد رستمي در قوچان طي گفت و گو با خبرنگاران افزود: امسال برنامه هاي حمايتي از مسابقات ورزشي در روستاها و مناطق عشايري، ورزش هاي سنتي همچون كشتي با چوخه و رويدادهاي بين المللي در حوزه ورزش روستايي و عشايري و همچنين بازي هاي بومي، محلي توسط اين وزارتخانه و فدراسيون بازي هاي بومي و محلي به جديت پيگيري خواهد شد و اعتبارات ويژه اي نيز براي اين بخش در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به استقبال پرشور مردم از كشتي با چوخه رهورد و نياز به حمايت بيشتر از اين رشته ورزشي، اظهار داشت: بايد از اين ظرفيت در برگزاري كشتي چوخه به صورت بين المللي با محوريت خراسان رضوي و شهرستان قوچان استفاده كرد.
معاون وزير ورزش و جوانان گفت: از طريق دعوت از كشورهاي همسايه و برگزاري مسابقات كشتي با چوخه مي توان ارتباط بين كشورها و ملت ها را توسعه داد.
وي شهرداري ها را يكي از مهمترين اركان ورزش همگاني دانست و افزود: با حضور، مشاركت و مديريت شهرداري ها مي توان امكان توسعه هرچه بهتر ورزش هاي همگاني بين اقشار جامعه را فراهم كرد.
رئيس فدراسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي نيز كشتي با چوخه رهورد را يكي از قطبهاي كشتي با چوخه كشور دانست و گفت: كشتي با چوخه رهورد به خاطر قدمت خود مي تواند نقطه عطفي در فرايندهاي توسعه ورزش سنتي قوم كرمانج باشد.
غلامرضا جعفري افزود: پيگير راه اندازي آكادمي تخصصي در اين منطقه براي استفاده از ظرفيت هاي خراسان رضوي با محوريت گود كشتي رهورد هستيم تا از ارزش هاي فرهنگي صيانت كنيم.
مديركل ورزش جوانان خراسان رضوي نيز گفت: كشتي با چوخه از سال گذشته به فدراسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي افزوده شد زيرا معتقديم كاركرد اين رشته ورزشي بايد به سوي بومي و محلي شدن كشانده شود.
فرزاد فتاحي افزود: امسال با كمك فدراسيون ورزش هاي روستايي برنامه هايي در سطح استان براي كشتي با چوخه در نظر گرفتهشده كه قوانين و مقررات نيز در اين زمينه تغييراتي خواهد داشت.
وي بابيان اينكه تلاش مي كنيم براي اولين بار اين رويداد را به صورت بين المللي برگزار كنيم اظهار داشت: بايد نيم نگاهي به توسعه زيرساخت ها در كشتي با چوخه داشته باشيم و اگر منابع مالي اجازه دهد كارهاي زيربنايي در منطقه رهورد انجام خواهد شد.
وي گفت: براي سرمايه گذاري دولتي در گود كشتي رهورد نيازمند تملك زمين هستيم كه بعد از آن بتوان با استفاده از منابع ملي و استاني و كمك خيرين در اين زمينه اقدام كرد.
در اين مراسم عمليات اجرايي سايت مخابراتي رهورد با اعتبار 15 ميليارد ريال آغاز شد.
با احداث اين سايت روستاهاي آبجهان، شير زن، آسي بلاغ، قره چه و رهورد زيرپوشش سيستم همراه اول قرار خواهد گرفت.
شهرستان 180 هزار نفري قوچان در 137 كيلومتري مشهد واقع است.
7501 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۰
مشهد- ايرنا- معاون فرهنگي و توسعه همگاني وزير ورزش و جوانان گفت: حمايت از توسعه ورزش هاي بومي و محلي و ورزش هاي روستايي و عشايري در اولويت قرار دارد.