یزد - ایرنا - در گردهمایی زیلوبافان شهرستان میبد كه به مناسبت هفته كار و كارگر( پنجم الی 11 اردیبهشت)، برگزار شد، آنها بار دیگر دستان اتحاد، همدلی و همكاری خود را در هم گره زدند تا در زیر مجموعه خوشه زیلو برای رونق و شكوفایی این هنر اصیل محلی و بومی در استان یزد تلاش كنند.

به گزارش ایرنا، جمعه شب یكی از تالارهای شهر در محله شهیدیه میبد شاهد گردهمایی و حضور زیلوبافانی بود كه چندی پیش آنها به دنبال تلاش دسته جمعی برای حفظ و پایداری این صنعت داشتند، میبد را در شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر زیلو ثبت كردند.
افرادی زمانی كه خود، پدران و مادرانشان در روشنایی روز و در تاریكی شب با كورسویی از روشنایی كه كارگاه آنها را از درخشش نور خورشید و برافروختن شعله چراغ دستی روشن میكرد، در كنار دستگاه دسترنج خود را بر تارها گره می زدند و از میان تارها با شگردی خاص و پنجه زدن نقش می انداختند و وجودشان را از نقشی كه می انداختند، شاداب و با نشاط می كردند.
آنها زمانی به صورت خانوادگی از راه زیلو بافی ارتزاق می كردند زن ها همزمان با مدیریت خانه در كنار همسر و فرزندانشان كه زیلو بافی می كردند ماسوره می پیچیدند.
و گاه نیز در بافت زیلو با مردان همكاری می كردند، در هر خانه ای و در هر محله ای از میبد به خصوص محله « بشنیغان» مهد زیلو بافی صدای پنجه زدن زیلو بلند بود و در زیلوبافان در دور همی خود در ساعاتی از روز را به نوشیدن چای ، صرف شولی( آش محلی) و نان سنتی لطیر سپری می كردند.
در این گردهمایی كه به همت دست اندركاران خوشه زیلو و با حضور مسئولان اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد و میبد برپا شد، نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی گفت : آنچه در حال حاضر در عرصه زیلوبافی داریم، مدیون استادان هنرمند زیلوبافی است كه با تلاش شبانه روزی آنها همراه با عشق در كارگاه ها، آثار زیبایی را خلق كردند.
كمال دهقانی فیروزآبادی افزود: در جلسه ای كه دیروز با حضور امام جمعه میبد برگزار شد، گزارشی از زیلوبافی با در نظر گرفتن همه جوانب امر مانند بیمه افراد، بیان راهكارهای بیمه ، تهیه مواد اولیه مرغوب و ارزان ، شركت در نمایشگاه ها و بسیاری موارد دیگر مطرح شد.
وی اضافه كرد: مقرر شد با همكاری جهاد دانشگاهی ، شركت شهرك های صنعتی و فرمانداری و نهادهای دولتی فعالیت ها و نیز پیگیری مسائل و مشكلات در حوزه زیلو بافی بر اساس سند هایی بلند مدت پیگری شود.
همچنین سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری یزد اظهار كرد : همه مردم و مسئولان میبد همراه و همقدم شدند تا در مسیر جهانی شدن زیلو همراه با آموزش گام بردارند.
سید مسعود عظیمی با تشكر از زحمت افراد در این مسیر و انتخاب میبد به نام شهر جهانی زیلو، افزود: یكی از بهترین ابزارها برای همدلی ، دوستی ، بسیج شدن و با هم بودن و برگزاری گردهمایی و دور هم جمع شدن است تا مودت و دوستی بیشتری ایجاد شود.
وی از زیلوبافان خواست به بیان تجربه ها و گفته های خود در باب زیلو بافی بپردازند تا برای نسل های بعد به یادگار بماند.
در این مراسم از هنرمندان برجسته زیلوباف با اهدای تندیسی از چهره آنها و لوح سپاس قدردانی شد.
خوشه صنعتی مجموعه ای از واحدهای صنعتی یا تولیدی در یك محدوده جغرافیایی خاص با فعالیت های مشترك در زمینه تولید یك محصول است.
خوشه زیلو، طرحی است كه با همكاری شهرك‌های صنعتی و جهاد‌ دانشگاهی استان یزد در حال اجراست و طی سه تا پنج سال توسعه كسب و كار زیلو را دنبال می‌كند .
زیلوبافی در میبد سابقه‌ای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت می‌دهند.
قدیمی‌ترین و در عین حال نفیس‌ترین زیلوی میبد، به قرن 12 هـ .ق تعلق دارد و بر روی آن بیست و چهار سجاده طراحی شده است.
مركز شهرستان 104هزار نفری میبد در 50 كیلومتری شمال غرب شهر یزد مركز این استان قرار دارد.
9934/ 2047/