زنجان - ایرنا - مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: ایران در تولیدات علمی رتبه 16دنیا و اول منطقه را دارد و سالانه 16هزار مقاله در حوزه علوم پزشكی كشور چاپ می شود.

به گزارش ایرنا، دكتر حسین وطن پور شامگاه جمعه در مراسم اختتامیه اولین رویداد كار آفرینی سلامت در استان افزود: در حالیكه اقدامات برای ارتقاء عمودی دانشگاه ها مثمر ثمر نیست، پژوهشگران و فناوران باید در شرایط كنونی نیاز كشور را در بخش های مختلف برطرف كنند.
وی اظهار داشت: موفقیت های حاصل شده در بخش آموزش و تربیت نخبگان در داخل و خارج از كشور، ایران را به رتبه اول در منطقه تبدیل كرده است.
این مسئول ادامه داد: ایران جزء كشورهای یك تا پنجم در صادرات نیروی انسانی نخبه به از خارج كشور قرار دارد و اگر استعداد نبود و آموزش ها رخ نمی داد چنین مساله ای نیز به وقوع نمی پیوست.
وطن پور افزود: متاسفانه پژوهش های انجام شده در میزان تولید ناخالص داخلی كشورمان هیچ تاثیری ندارد و هم اكنون 670 مركز تحقیقات در وزارت بهداشت، درمان و آموزش وجود دارد كه اغلب آنها در حد اسم باقیمانده است.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت بر چاپ مقالات نیز نظارت جدی اعمال می كند و سامانه های مختلفی در این خصوص به كارگیری شده است، با این وجود سال گذشته تعدادی محقق مقاله تقلبی ارائه كرده بودند كه موجب تقلیل رتبه شد.
مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: پژوهش پایه فناوری محسوب می شود و این حوزه باید در راستای رفع نیارهای كنونی كشور هدایت شود.

** گاز هلیوم در كشورمان تولید می شود
وی اضافه كرد: در زمان حاضر گاز هلیوم كه كاربرد اساسی در دستگاه های ام آر آی دارد در كشورمان تولید می شود و به هر دلیلی كمبود آن مشكلاتی را در خدمات رسانی به گروه های هدف بوجود می آورد.
وطن پور افزود: پیشرفت های كنونی موجب شده كه داروهای هسته ای و بایوتیك نیز توسط نخبگان و همت بالای جوانان این مرز و بوم در كشور تولید شود.
این مسئول ادامه داد: در زمان حاضر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گام بزرگی در جهت الكترونیكی كردن سلامت برداشته است و در این میان اطلاعات لازم باید بیش از گذشته در دسترس مردم قرار گیرد.
وی اظهار داشت: متاسفانه سرانه استفاده از ام آر آی در برخی شهرهای كشورمان یك اعلام شده است به این معنی كه هر فرد در سال حداقل یك بار این كار را انجام می دهد كه این وضعیت در هیچ كشوری وجود ندارد.
مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: بسیاری از كمبودها در كشور وجود دارد كه فقط افراد خاصی با شناسایی آنها و اراده ای قوی برای رفع این مسائل اقدام می كنند.
وی خاطرنشان كرد: مسئولان باید از تنگ نظری دوری و فناوران را شناسایی و از آنان حمایت كنند چراكه با تغییر رفتار بسیاری از مشكلات برطرف می شود.
این مسئول ادامه داد: یكی از كارهای مهم این وزارتخانه تعریف آمایش فناوری بر دانشگاه های علوم پزشكی كشور است و در این میان استان زنجان به عنوان قطب فناوری دارو اعلام شده است و در این راستا حمایت های لازم نیز انجام می شود.
وطن پور، برگزاری استارتاپ های تخصصی، ایده بازار و جشنواره ها و فن بازار را از جمله مسیرهای توسعه ای اعلام كرد و گفت: این اقدامات برای جوانان و با هدف بهره گیری از خلاقیت آنان انجام می شود.
وی بر لزوم همكاری پاركهای علم و فناوری با حوزه سلامت تاكید كرد و اظهار داشت: با توافق وزارت علوم و تحقیقات رئیسان دانشگاه های علوم پزشكی از اعضای هیات امنای پاركهای علم و فناوری محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا، رویداد كارآفرینی سلامت برای اولین بار در شمالغرب كشور با محورهای پزشكی و سلامت (اینوهلث) از روز چهارشنبه در زنجان آغاز شد و شامگاه جمعه با معرفی برگزیدگان اول تا سوم به كار خود پایان داد.
9646/6085