قزوین - ایرنا - ساخت آرامستان جدید در قزوین كه به تازگی از سوی شهرداری كلید خورده است نیازهای این شهر را برای تدفین متوفیان تا 150 سال آینده تامین خواهد كرد.

به گزارش ایرنا، آرامستان مكانی است كه دیر یا زود هر انسانی را به آغوش خود فرا می خواند.
نگهداری و توسعه این مكان ها جهت دفن اموات یكی از وظایف حوزه مدیریت شهری و برنامه ریزان این حوزه به شمار می رود.
در همین راستا یكی از اقدامات شهرداری ها پیش بینی و احداث آرامستان های جدید با دورنمای 30 تا 50 ساله است كه این موضوع در قزوین مورد توجه قرار گرفته است.
شهر قزوین اكنون دارای پنج آرامستان است كه با توجه به نیازهای این شهر و همچنین معین بودن استان های پرجمعیتی چون تهران و البرز عملیات ساخت آرامستان جدید آن كلید خورده است.

** پنج آرامستان قزوین محلی برای آرامش اموات
مدیرعامل سازمان آرامستان های قزوین در این رابطه اظهار داشت: آرامستان های بهشت صدر، حسینی، رضوی، نوبلی و فاطمه (س) از جمله پنج آرامستان قزوین هستند كه در طول سال خدمات خود را براساس برنامه ها و سیاست های از پیش تعیین شده این سازمان ارایه می دهند.
حسین عمویی، آرامستان بهشت فاطمه (س) را در حال حاضر ارایه دهنده بیشترین خدمات در بین آرامستان های شهر قزوین دانست و افزود: این مكان از سال 54 و در زمینی به مساحت 24 هكتار احداث شده است.
وی اضافه كرد: براساس پیش بینی های به عمل آمده و طرح توسعه ای، این مكان كه در سه فاز تعیین شده و هم اكنون نیز حدود 60 درصد از فاز 2 آن نیز به بهره برداری رسیده، در حالت عادی می تواند تا 25 یا 30 سال آینده پاسخگوی نیازهای این شهر باشد.
به گفته این مسئول، در حال حاضر عملیات تكمیلی شامل خیابان كشی، جدول گذاری، ایجاد فضای سبز در مجموعه هفت هكتاری فاز سه آرامستان بهشت فاطمه (س) قزوین از سوی این سازمان آغاز شده است.

**احداث آرامستان جدید قزوین در 37 هكتار
عمویی به محل جدید آرامستان قزوین اشاره كرد و یادآور شد: این مكان در جنوب آرامستان بهشت فاطمه (س)، حوالی امامزاده ظهیر (ع) قزوین و در 37 هكتار تملك و خریداری شده و عملیات دیواركشی و اخذ انشعابات آن نیز در حال پیگیری است.
وی با بیان اینكه قزوین استان معین همسایگان خود از جمله البرز، همدان، گیلان، زنجان و تهران در مواقع بحرانی است، تاكید كرد: با توجه به این موضوع، هم اكنون 10 هزار قبر خالی آماده برای مواقع بحرانی آماده سازی شده كه این موضوع در آرامستان جدید تا 30 هزار قبر نیز افزایش خواهد یافت.
به گفته این مسئول، رسیدگی به موضوع بهداشت و فضای سبز، برق اضطراری، 2 سردخانه با گنجایش لازم برای متوفیان، یك دستگاه خودرو سیار مجهز به یخچال با ظرفیت حمل و انتقال 18 متوفی، انشعابات ضروری در مواقع بحران و سایر موارد پیش بینی شده، آرامستان قزوین را در حوزه كیفی به یكی از موفق ترین های كشور تبدیل ساخته است.
عمویی اضافه كرد: سال گذشته با تخصیص 40 میلیارد ریال اعتبار توانستیم 20 پروژه عمرانی و خرید تجهیزات را برای آرامستان های قزوین به انجام برسانیم.

**توسعه آرامستان ها برای مواقع بحرانی ضروری است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین در این باره گفت: توسعه آرامستان در شهرها با توجه به مواقع بحرانی و وقوع حوادث غیرمترقبه همواره در دستور كار شهرداری ها و سازمان آرامستان ها قرار دارد.
علی فرخزاد ادامه داد: این مساله در شهری مانند قزوین كه آبستن حوادث مختلف بودهو همچنین به عنوان مركز معین استان های پرجمعیت هنگام بحران، به طور جدی مورد توجه بوده است.
وی با اشاره به وضعیت آرامستان های این شهر، تاكید كرد: متاسفانه یكی از مشكلات موجود وجود متولیان خاص در برخی آرامستان های قدیمی است كه این مساله قدرت اجرای برخی كارها و فعالیت های عمرانی را از سازمان آرامستان ها گرفته كه باید برای این مساله تصمیماتی خاص در آینده اتخاذ شود.
این مسئول عمرانی خاطرنشان كرد: با توجه به وضعیت موجود شهر قزوین در حوزه آرامستان ها، خوشبختانه با تدابیر اندیشیده شده مشكل و كمبودی در این زمینه وجود ندارد ضمن آنكه مقدمات كار نیز برای آرامستان جدید در زمینی به مساحت 37 هكتار پیش بینی شده كه به نظر می رسد تامین كننده پذیرش متوفیان تا 150 سال آینده باشد.
وی یادآور شد: دسترسی مناسب، مجاورت در بقعه متبركه امامزاده ظهیر (ع) و آرامستان بهشت فاطمه (س) از ویژگی های بارز مكان جدید آرامستان قزوین است.

** ضرورت اصلاح مسیر دسترسی به آرامستان قزوین
مدیركل دفتر امور شهری استانداری قزوین نیز در این باره گفت: با اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف از جمله ایجاد فضای سبز، بهداشت فردی و محیطی و احداث زیر ساخت های لازم، سازمان آرامستان قزوین در سطح كشور جایگاه خوبی را كسب كرده است.
مصطفی صالحی ادامه داد: یكی از موارد قابل توجه و پیش بینی شده برای آینده در حوزه تدفین، ایجاد آرامستان جدید بود كه این مساله خوشبختانه سال گذشته با خریداری یك قطعه 37 هكتاری در اراضی قدیم آباد قزوین محقق شد.
وی اضافه كرد: با توجه به اینكه قزوین جزو استان های معین در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه برای تهران در نظر گرفته شده، تمام تمهیدات ویژه به خصوص در بخش تدفین و آموزش های لازم با همكاری سازمان تبلیغات اسلامی به عمل آمده است.
صالحی خاطرنشان كرد: با اقدامات صورت گرفته از جمله حفر قبور برای مواقع ضروری و بحرانی از سوی سازمان آرامستان ها، ایجاد زیرساخت های ضروری از جمله فیبر نوری، ژنراتور برق، آب شهری، دستگاه البسه سوز متوفیان و یخچال های ثابت و سیار از برنامه های به اجرا گذاشته سازمان آرامستان ها بوده كه قابل توجه نیز هستند.
وی اضافه كرد: با این حال، یكی از معضلات مهم این بخش وجود جاده نامناسب دسترسی به بهشت فاطمه (س) بوده كه متاسفانه در روزهای پایانی هفته و مناسبت های خاص به دلیل عدم ظرفیت تردد، ترافیك ناهنجاری را ایجاد و شهروندان نیز از این مساله گله مند هستند.
به گفته وی، یكی از برنامه های مورد تاكید دفتر امور شهری استانداری مرمت و اصلاح این جاده در سال جاری خواهد بود.
8054*3013