به گزارش ایرنا؛ «سید رضا صالحی امیری» پس از راهیابی به كمیته ملی المپیك در 25 دی ماه سال 96، اصلاح پیشنویس اساسنامه این نهاد ورزشی را در صدر اولویت قرارداد و معتقد بود اصلاح آن یك ضرورت است كه از دوره قبل آغاز شده و در دوره جدید فعالیت این نهاد ورزشی، تیمی مجرب و خبره بررسی مجدد ابعاد این اساسنامه را آغاز كردند تا با توجه به تحولات و نیازهای روز بتوان آن را برای تصویب به دولت ارسال كند.
صالحی امیری عنوان كرده است اساسنامه فعلی سه نقص عمده دارد كه در اساسنامه جدید بدنبال رفع آن هستیم. نخستین نقص شفاف نبود اختیارات رییس بود. در حالی كه رئیس به عنوان ریاست هیأت اجرایی باید اختیارات روشنی داشته باشد و این اختیارات در اساسنامه فعلی فقط در حد شفاهی بیان شده است.
ایراد دوم مربوط به نحوه انتخاب خزانهدار و دبیركل كمیته بوده كه رییس كمیته المپیك در این باره می گوید: با مطالعه و بررسی ساختار كمیته بینالمللی المپیك، شورای المپیك آسیا و اروپا، فدراسیونهای بینالمللی و كمیتههای ملی المپیك در بیش از 40 كشور جهان، مشخص شد شیوه انتخاب خزانهدار و دبیركل به 2 شكل صورت می گیرد. اول معرفی از سوی رییس به هیات اجرایی و تصویب توسط این هیات كه این شیوه در كمیته بینالمللی المپیك، كشورهای اروپایی و اكثر كشورهای عضو مرسوم بوده و دیگری شیوه انتصابی كه تنها در كشورهای عربی رایج است.
به گفته صالحی امیری البته ما بر اصل معرفی از سوی رئیس اصرار داریم ولی مرجع تصویب میتواند هیات اجرایی یا مجمع باشد.
وی این را هم گفت كه ما تابع قوانین و ساختار كمیته بینالمللی المپیك هستیم و تمام سطوح مدیریتی این نهاد، منصوب رئیس هستند و به لحاظ سلسله مراتب دبیر اجرایی یكی از این مدیران 19گانه نهاد بینالمللی المپیك محسوب میشود.
همچینی سومین خلأ اساسنامه فعلی، مشخص نشدن اختیارات سرپرست كاروان بود.
اكنون با تایید این اساسنامه از سوی آی او سی، صالحی امیری قرار است این اساسنامه را طی نامه ای به دولت ارسال كند و پیش بینی می شود، حداكثر زمان تصویب از سوی هیات وزیران سه ماه خواهد بود.
بر این اساس باید منتظر ماند و دید تا با تصویب آن توسط دولت، رییس كمیته ملی المپیك بنا بر اختیارات خود در اساسنامه جدید، چه افرادی را به عنوان دبیركل و خزانه دار به هیات اجرایی معرفی خواهد كرد؟
البته كمیته ملی المپیك طی فعالیت یك سال و چهارماه اخیر خود توانسته گام های خوبی در عرصه های داخلی و بین المللی در حوزه ورزشی بردارد كه كسب 13 كرسی های بین المللی برای نخستین بار، جایگاه هفتمی المپیك جوانان 2018 در آرژانتین برای اولین بار، احیا جایگاه آكادمی ملی المپیك با كسب نخستین كرسی مهم بین المللی در «آنوك»، كسب میزبانی نشست های آسیایی و راه اندازی نخستین موزه ملی ورزش از جمله آنهاست.
ورزشی**9250**9118**
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۴
تهران- ایرنا- رییس كمیته ملی المپیك طی هفته جاری اساسنامه این نهاد ورزشی را كه از سوی كمیته بین المللی المپیك موسوم به آی او سی به تایید رسیده است، برای تصویب به دولت ارسال می كند تا به یكی از وعده های خود عمل كرده باشد.