به گزارش ايرنا جهاد از ريشه لغوي «جهد» به معناي سعي، تلاش و كوشش بوده و امري مقدس و ارزشمند به شمار مي رود و در تمامي عرصه ها از جمله دفاعي، علمي، سياسي، خدمت رساني يا هر عرصه ديگر مورد اهميت است.
جهاد براي تمامي مسلمانان در هر صنف و شغلي تاكيد شده و رهبر فرزانه انقلاب نيز مداوم به اين امر تاكيد كرده اند و در يكي از نمونه هاي آن فرمودند: «ما جز با كار جهادي و انقلابي نخواهيم توانست اين كشور را به سامان برسانيم و در همه بخشها كمربسته بودن مثل يك جهادگر لازم است»
اخلاص، ايثار، توكل، خستگي ناپذيري، دلبسته نبودن به دنيا و وحدت در گفتار و رفتار از شاخصه هاي روحيه جهادي است و اين موارد بايد مورد توجه همگان قرار گيرد.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي با اشاره به اينكه مديريت جهادي لازمه رونق توليد است، گفت: بايد مديران در اين خصوص آموزش هاي لازم را فرا بگيرند و آن را در حوزه مديريتي به اجرا درآورند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي قريشي افزود: همانطور كه در بحث مديريت سيل اخير در كشور مديريت جهادي با همراهي قشر جوان كارساز بود، در حوزه توليد نيز با هدايت جوانان مي توان شاهد موفقيت بود.
وي با اشاره به لزوم تشويق افراد موفق در امر توليد ادامه داد: بايد رسانه هاي استاني جهادگران توليدكننده و كساني كه در اين راستا موفق بوده اند را به مردم معرفي كنند زيرا معرفي اين افراد در جامعه اثر مثبتي را در بين مردم دارد.
وي بيان كرد: معرفي توليدات استاني نيز بايد در اولويت بعدي رسانه ها باشد تا مردم آذربايجان غربي با محصولات توليدي داخل استان آشنا باشند و كالاي داخلي و با كيفيت را مصرف كنند.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي اظهار داشت: سازمان ها و ارگان هاي اجرايي و اداري استان بايد از خريد محصولات و توليدات خارجي پرهيز كنند و خريد محصولات توليدي استان بايد در اولويت باشد.
حجت الاسلام والمسلمين قريشي گفت: در صورتي كه صنعت استان با خريد محصولات بومي رونق يابد، سود حاصل از اين امر به خود منطقه برمي گردد و رونق چرخه توليد را رقم مي زند.
مسوول دفتر نمايندگي ولي فقيه در سپاه شهداي آذربايجان غربي گفت: برخورداري مسوولان از روحيه جهادي پيش نياز تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب است و اين ويژگي بايد بيش از پيش در مسوولان تقويت شود.
حجت الاسلام عبدالرحيم نجفقلي زاده سرايي افزود: امكانات دوران دفاع مقدس با امكانات امروز كشور قابل مقايسه نيست ولي كشور توانست با عزم مردم و مسوولان مشكلات را پشت سر بگذارد و اين موضوع نبايد فراموش شود.
وي اضافه كرد: امام خميني(ره) به مردم اعتقاد داشت و آنان را پشتوانه نظام اسلامي و مهمترين عامل پيروزي انقلاب مي دانست و در نهايت با رشادت و ايثارگري هاي جوانان اين انقلاب پيروز شد.
وي ادامه داد: انقلاب هاي بزرگي در دنيا مانند انقلاب هاي فرانسه و انگلستان شكل گرفته كه در بين آنها مي توان به انقلاب اسلامي ايران اشاره كرد كه معادلات سياسي را در دنيا بر هم زد.
وي با بيان اينكه مقاومت در برابر تهديدها ضروري است از مديران خواست تا انقلابي باشند و با روش هاي انقلابي كشور را در اين برهه مديريت كنند.
رييس بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: مديريت جهادي درعرصه صنعت، معدن و تجارت يعني تلاش توام با خودباوري و اعتماد به نفس همراه با توكل به قدرت الهي در راستاي رسيدن به اهداف پيش بيني شده عرصه توليد و تجارت است.
حسين محمدجاني اضافه كرد: در اين راستا براي مقابله با تهديدهاي بيروني و جبران ضعف هاي داخلي بايد عوامل توليد و تجارت را تقويت كرد.
وي ادامه داد: در بخش توليد ضمن بهره گيري از تكنولوژي روز دنيا، با انتقال آن به داخل كشور و آموزش و تربيت نيروهاي انساني فني مي توان خلاقيت و توانمندي هاي داخلي را ارتقا داد و با مد نظر قرار دادن آمايش سرزمين و افزايش بهره وري نسبت به توليد كالاهاي متنوع، با كيفيت، قيمت مناسب و متناسب با نياز بازارهاي داخلي و خارجي اقدام كرد.
وي بيان كرد: در اين صورت مي توان در بخش توليد با ايجاد شايستگي ويژه براي كالاهاي توليدي و متنوع سازي آن ها نقش توليد ملي را در توليد جهاني توسعه داد.
وي اظهار داشت: در بخش تجارت بايد نسبت به متنوع سازي مقاصد صادراتي و مبادي وارداتي اقدام كرد و با برنامه ريزي و مديريت جهاد گونه نيازها و ذائقه هاي مصرف كشور و بازارهاي منطقه پيراموني و جهاني شناسايي مي شود و به بخش توليد انتقال يابد.
وي اعلام كرد: بر اين اساس است كه كالاهاي داخلي در راستاي پوشش تقاضاي بازارهاي هدف توليد و ارائه مي شود.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي نيز معتقد است كه خودباوري را بايد در بين مردم زنده كرد و در صورت تحقق آن، زمينه رونق توليد فراهم مي شود.
حجت الاسلام ناصر خداياري ادامه داد: جهاد نقطه آغاز رونق توليد است و با ايجاد خودباوري در بين مردم مي توان به اين نقطه رسيد.
وي بيان كرد: گره گشايي در كارها و برطرف كردن موانع از مهمترين وظايف ما بوده زيرا خروجي كار ما رضايت مردم است.
مسوول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه هاي آذربايجان غربي جهاد اقتصادي را لازمه رونق توليد دانست و افزود: رعايت عدالت اجتماعي و اقتصادي در جامعه پايه و اساس اين امر است.
حجت الاسلام غلامرضا اسم حسيني ادامه داد: دانشگاه ها بايد با آمادگي كامل در اين زمينه وارد عمل شوند و روحيه جهاد اقتصادي را در بين مردم و مسوولان ايجاد كنند.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي آذربايجان غربي گفت: در راستاي تحقق رونق توليد و فراهم شدن رشد اقتصادي در جامعه بايد بر تقويت روحيه جهادي و تلاش براي انجام فعاليت هاي جهادي توجه داشت.
علي عبدلي سيلابي با بيان اينكه رهبري در بيانيه گام دوم انقلاب با اهميت بخشي به موضوع مديريت جهادي مديران، آن را عاملي در جهت رشد اقتصادي و مقابله با تحريم ها دانست، اظهار داشت: رشد و پيشرفت همه جانبه به ويژه در حوزه اقتصاد با حركت جهادي مديران ارشد و مياني محقق مي شود.
وي با اشاره به اينكه تحريم هاي ظالمانه وضعيت كشور را در شرايط فعلي دچار جنگ اقتصادي كرده است، افزود: در چنين شرايطي وظيفه مديران و مسوولان تلاش جهادي است و انتظار مردم از مسوولان انجام وظايف خود در سطح دستگاه هاي دولتي به بهترين شكل ممكن با روحيه بسيجي و جهادي است.
وي با بيان اينكه در واقع اقتصاد مقاومتي به معني تشخيص حوزههاي فشار و تلاش براي كنترل و بياثر كردن آن و تبديل چنين فشارهايي به فرصت است، بيان كرد: همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرموده اند ' ما هرجا يك مديريت انقلابيِ فعالِ پُرتحرّك داشتيم، كار پيش رفته است؛ هرجا مديريت هاي ضعيف، بيحال، نااميد،غيرانقلابي و بيتحرّك داشتيم؛ كارها يا متوقّف مانده است يا انحراف پيدا كرده است' ؛ در واقع توجه ويژه ايشان به ضرورت تقويت روحيه جهادي در مديران بوده است.
وي ادامه داد: برون رفت و پيروزي در شرايط فعلي جنگ اقتصادي در سايه حمايت از توليد داخلي امكان پذير بوده و مديريت جهادي و اعتقاد به اصل «ما مي توانيم» عامل عزت و پيشرفت ايران در همه عرصهها به ويژه در عرصه توليد و صنعت است.
وي ادامه داد: با رونق گرفتن عرصه توليد، اشتغال پايدار ايجاد شده و اين امر به بهره گيري حداكثري از نيروي انساني منجر مي شود.
وي اضافه كرد: در شرايط تحريمي استفاده از بنگاه هاي كوچك و متوسط صنعتي مي تواند راهكاري در جهت برون رفت از مشكلات ناشي از تحريم ها و فشارهاي اقتصادي را فراهم كند.
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي آذربايجان غربي ادامه داد: موتور متحرك اقتصاد بسياري از كشورها شركتهاي كوچك و متوسط بوده و محور قرار دادن بنگاههاي كوچك و متوسط يكي از راهكارهايي است كه ميتواند كشور را از فشارها و تحريمها نجات دهد.
عبدلي بيان كرد: اين بخش از صنعت با برخورداري از انعطاف، ميتواند بهترين گزينه براي تداوم مناسبات اقتصادي و فرصت ويژه براي عبور از تحريمها باشد كه لازمه رونق اين صنايع نيز حركت جهادگونه مسوولان را مي طلبد.
3072/7129/9918
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۱
اروميه - ايرنا - تقويت روحيه جهادي براي «رونق توليد» يكي از ضرورت ها براي خروج از مشكلات و بن بستهاست و اين روحيه ديني بايد در مرحله نخست بين مديران و مسوولان تقويت شود.