به گزارش ايرنا، نشريه 'هندوستان تايمز' بدون اشاره به نام اين مقامات هندي افزوده است كه مشكل اصلي نفت آمريكا گران تر بودن حمل و هزينه بر بودن روند پالايش آن براي شركت هاي نفتي هند است.
در ادامه اين مطلب آمده است ؛ پس از موافقت نكردن آمريكا با تمديد معافيت ها جهت ادامه واردات نفت از ايران ، تصميم هند براي آينده واردات نفت خود بر اساس امنيت انرژي و تجاري اين كشور نهايي خواهد شد.
وي افزود : تكيه بر نفت «شل» آمريكا براي هند هزينه بر است و نيازمند تغيير طراحي پالايشگاه هاي هندي است كه هم اكنون براي پالايش نفت ايران تنظيم شده اند و اين امر توليد سوخت را گران تر مي كند كه به اين ترتيب از نظر اقتصادي سودمند نيست.
يك مقام هندي به اين نشريه گفت كه ما هم اكنون به دليل اختلال در واردات نفت از ايران دچار مشكل شده ايم و تامين نفت از يك منبع كه گران تر است هيچ توجيه اقتصادي براي هند ندارد.
تنها تعداد كمي از پالايشگاه هاي هند از جمله شركت نفت هند و پالايشگاه پاراديپ مي توانند نفت ' شل' آمريكا را پالايش كنند.
آمريكا سعي كرده است از طريق تحريم ها عليه ايران جايگاه بزرگ تري در بازار نفت هند به دست آورد.
هارش شرينگلا سفير هند در آمريكا هفته گذشته اعلام كرد كه هند در سال گذشته به ارزش 4 ميليارد دلار از آمريكا نفت و گاز وارد كرده است.
دهلي نو همچنين متعهد شده است كه سالانه نفت و گاز به ارزش 5 ميليارد دلار از آمريكا وارد كند.
مقامات شركت نفت هند اعلام كرده اند كه اين شركت در سال 2018 ميلادي حدود 3.8 ميليون تن نفت از آمريكا وارد كرده است.
رييس يك پالايشگاه خصوصي در هند گفته است ، اگر خريد نفت از آمريكا توجيه اقتصادي نداشته باشد، دولت نمي تواند ما را وادار به خريد نفت از اين كشور كند.
در نتيجه مخالفت آمريكا با تمديد معافيت كشورها جهت ادامه واردات نفت از ايران، روز دوشنبه قيمت نفت در بازار هاي جهاني به 74.30 دلار در هر بشكه رسيد.
در ماه نوامبر برابر نيمه آبان ماه سال 1379 خورشيدي بود كه آمريكا پس از بررسي وضعيت موجود بعد از اعمال تحريم هاي اقتصادي، به هشت كشور از جمله كره جنوبي، چين، هند، يونان، ايتاليا، تايوان، ژاپن و تركيه به مدت شش ماه براي آمادگي زير ساخت ها به منظور قطع خريد نفت از ايران معافيت داد .
داده هاي منتشر شده توسط وزارت بازرگاني هند نشان مي دهد كه واردات نفت از ايران در سه سال گذشته افزايش يافته است.
سطح واردات نفت هند از ايران در سال هاي 2010 تا 2011 نيز كاهش يافت و اين امر تا سال 2017 ادامه داشت كه در اين دوره نيز تحريم هاي سخت گيرانه اي از سوي دولت اوباما عليه ايران وضع شدند.
اما پس از امضاي توافقنامه هسته اي برجام، در سال 2016 ميلادي واردات نفت هند از ايران از 13.5 ميليون تن در سال به 27 ميليون تن در سال افزايش يافت.
آساق**267**1104**
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۱
دهلي نو - ايرنا - برخي مقامات هندي اعلام كرده اند كه كشورشان به شكل فزاينده اي از تلاش آمريكا براي جايگزين كردن نفت خود به جاي نفت ايران در هند ناراضي و نگران از افزايش هزينه ها هستند.