به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، عباسعلی كدخدایی روز شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران درباره الكترونیكی برگزار شدن انتخابات اظهار داشت: الكترونیكی شدن انتخابات روندهای متعدد و طولانی دارد، به طور قطع باید در هر مرحله و دوره ای از انتخابات مراحلی را جلو ببریم كه خوشبختانه این بار هم این كار انجام شده است.
وی ادامه داد: كارشناسان شورای نگهبان جلسات فشرده ای را با كارشناسان وزارت كشور برگزار كرده و و در حال ادامه برگزاری این جلسات هستیم.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: من به دوستان وزارت كشور اعلام كرده ام تا هر جایی كه وزارت كشور در حوزه الكتروینكی شدن آمادگی اجرا داشته باشند شورای نگهبان هم آماده نظارت است و منعی از سوی این شورا نخواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه وزارت كشور معتقد است احتمالا اصلاح قانون انتخابات زمانبندی برگزاری انتخابات 98 را دچار مشكل كرده و به این دوره نمی رسد، اظهار داشت: نشست ها و جلساتی را با دوستان وزارت كشور داریم جدول هم تنظیم شده است كه از سوی وزارت كشور اعلام شد.
عضو شورای نگهبان ادامه داد: بررسی قانون انتخابات این هفته در دستور كار شورای نگهبان بود اما به دلیل طولانی شدن بررسی مصوباتی كه مربوط به اجرای اصل 44 قانون اساسی بود، نتوانستیم قانون اصلاح انتخابات را بررسی كنیم.
كدخدایی یادآور شد: مقرر شده است در جلسات فلوق العاده قانون اصلاح انتخابات به دلیل حساسیت و طولانی بودن مصوبات آن مورد بررسی قرار بگیرد.
وی اضافه كرد: تلاش ما این است كه نتیجه را درموعد مقرر قانونی برای مجلس ارسال كنیم اما بعد از آن منوط به مجلس می شود كه اصلاحات چگونه انجام شود و در چه زمانی برای ما ارسال شود.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان كرد: ما وظیفه مان را انجام می دهیم اما پیش بینی خاصی نمی توانیم داشته باشیم از این جهت كه آیا به این دوره می رسد یا خیر یا اینكه ایرادی دارد یا ندارد. مصوبات قانون انتخابات مانند مصوبات دیگر بررسی می شود و امیدواریم هر چه زودتر نتیجه را اعلام كنیم.
كدخدایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این كه شورای نگهبان چگونه با توجه به تورم از پس هزینه های این شورا و انتخابات بر می آید؟ گفت: ما هم مانند سایر دستگاهها بودجه مشخصی داریم كه در چارچوب همان عمل میكنیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این كه آیا فقهای شورای نگهبان از این شورا حقوق دریافت می كنند، گفت: كسانی كه در جای دیگر استخدام هستند، اضافه كارها و حق الزحمه ای اضافه ای را شورای نگهبان پرداخت می كند، اما حقوقی از سوی شورای نگهبان به آنها پرداخت نمیشود، بنده و كسانی كه در دانشگاه هستند حقوق و مزایا را از دانشگاه دریافت میكنیم.
كدخدایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این كه بعضی ها معتقدند كه استانی شدن انتخابات به عدالت نزدیك نیست، اظهار داشت: شورای نگهبان نسبت به مصوبهای كه نیامده نمیتواند اظهار نظر كند و ما صرفاً مطابق با آنچه برای شورای نگهبان در قالب مصوبه یا اساسنامه ارسال میشود، میتوانیم اظهار نظر كنیم بنابراین درخصوص قانون انتخابات هم اگر اشكالاتی داشته باشد، اشكالات آن مانند مصوبات دیگر به مجلس اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال كه مجلس اخیراً مصوبهای داشته مبنی بر این كه كاندیداتوری پیش از سه دوره متوالی نمایندگان در مجلس ممنوع شد كه برخی آن را مغایر با قانون اساسی دانستند، گفت: اجازه دهید قانون انتخابات بررسی شود تا سپس اعلام نظر كنیم چرا كه هنوز در شورای نگهبان درباره بندهای مختلف طرح اصلاح این قانون بحثی نشده كه بتوانیم نسبت به بندهای مختلف آن پیش بینی داشته باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این كه با توجه این كه انتخاب پیش روی مجلس است آیا با این شورا رایزنی برای تغییر روش برای تأیید صلاحیتها با توجه به انتقاداتی كه وجود دارد شده است گفت: نسبت به وضعیت انتخابات و روش هایی كه اجرا و به اصطلاح نظام انتخاباتی ما ، شورای نگهبان هم منتقد است و ایراداتی داریم كه باید اصلاح شود.
وی گفت: گام اول اصلاح قانون انتخابات مجلس بود كه خوشبختانه مجلس اگر چه زمان آن طولانی شد در دستور كار قرار داد.
كدخدایی افزود: ما هم سعی كردیم مشورتهای لازم را در این زمینه به مجلس ارائه كنیم، اما باید منتظر باشیم كه قانون چه تمهیداتی را برای این موضوع در نظر میگیرد و براساس آن اگر به این انتخابات برسیم حتما عمل می كنیم، در غیر این صورت مانند گذشته و در همان زمان های اندك بررسی ها انجام می شود امیدواریم كه دقت بیشتر داشته باشیم كه حق كسی تضعیف نشود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره اینكه این شورا نسبت به پرونده زیاد ثبت نام كنندگان در انتخابات مجلس گلایه داشته اید در این دوره شما چه برنامه ای دارید؟ گفت: هیچ برنامه ای نداریم، این موضوع از جمله ایرادات و اشكالاتی است كه ما داریم، و انتظار داشتیم كه قانون زودتر از اینها اصلاح شود و در یك فرصت قابل قبولی به اجرا در بیاید، متاسفانه برای این اشكال هنوز اقدام خاصی انجام نشده است.
كدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه شما طی توئیتی از اساتید و صاحب نظران خواستید تا نظرات خود را نسبت به قانون انتخابات مجلس بیان كنند، با توجه به این كه مصوبات شورای نگهبان باید براساس شرع و قانون باشد این فراخوان بر چه معیاری است، گفت: شورای نگهبان دارای ۲ مجمع مشورتی است، یكی در بخش حقوقی كه حقوقدانان جوان ما در پژوهشكده در حال بررسی هستند كه نظرات كارشناسی خود را برای ما ارسال می كنند و دیگری مجمع مشورتی در قم است كه در آن فضلای قم در آن هستند و نظرات فقهی خود را نسبت به مصوبه اعلام می كنند.
كدخدایی ادامه داد: استفاده از نظرات كارشناسی در شورای نگهبان هیچ ممنوعیتی ندارد و ما هم استقبال می كنیم، این كه آمده ایم و عمومی كردیم و هر فردی نظری دارد بدهد در چارچوب قانون اساسی و شرعی است، زیرا شاید یك بحث حقوقی به ذهن بنده نرسیده باشد، ولی از سوی یك استاد حقوق بیان شود كه برای ما ارسال كند و كار خوبی است و فرخوان بیشتر در ارتباط با نظرات كارشناسی است و در امتداد كارهایی است كه در پژوهشكده یا در مجمع مشورتی قم انجام می دهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینكه در سال ۹۴ ثبت نام بالای نامزدهای انتخاباتی مجلس و رد صلاحیت آنها هزینههایی را برای نظام داشت، آیا در این دوره از انتخابات مجلس محدودیتی را برای ثبت نام افراد در نظر گرفته است ، اظهار داشت: در حال حاضر همان قانون گذشته وجود دارد و وضعیت گذشته است، اگر می توانستیم پیش بینی كنیم كه قانون جدید به تایید برسد و تصویب شود بعضی از ایرادات و اشكالات می توانست مرتفع شود كه فعلا همچنان باقی است.
وی گفت: معتقدیم كه این وضعیت یك روزی باید به پایان برسد، یعنی نحوه ثبت نام و تعداد ثبت نام كنندگان در یك چارچوب معقول در نظام انتخابات پبیش بینی شود تا هم حق مردم رعایت شود و هم امكان رسیدگی ها وجود داشته باشد، اگر همان وضعیت گذشته باشد ما هم تلاش می كنیم با وقت بیشتری كه صرف این كار خواهیم كرد دقت كنیم كه حقی از كسی تضعیف نشود.
وی درباره سوالی مبنی بر این كه آیا شورای نگهبان برنامهای برای رصد فضای مجازی در زمان انتخابات مجلس دارد، گفت: اگر فعالیتی انجام شود كه ناقض شرایط باشد، آن را رصد میكنیم و مدنظر خواهیم داشت.
كدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینكه بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب استفاده از فیلترشكن ممنوع شده است آیا استفاده از فیترشكنها نقض قانون نیست، گفت: حتما كسانی كه در یك فضای بازتری استفاده می كنند از حساب هایی استفاده می كنند كه شاید فیلتر شكن نداشته باشد و ناچار باشند در آن حوزه فعالیت كنند، ولی اگر بخواهد در آن چارچوب باشد كه نقض مقررات باشد من هم با شما موافقم.
كدخدایی در ادامه درباره اقدامات شورای نگهبان در سال 1397 گفت: از سوی مجلس 43 مصوبه به این شورا ارسال شد پس از بررسی 25 مصوبه در مرحله اول به تایید رسید، 18 مصوبه دارای ایرادات بود كه به مجلس ارسال شده و در حال انجام اصلاحات است.
وی افزود: 7 اساسنامه از سوی هیات وزیرات داشتیم كه 4 مورد تایید شد، یك مورد ایراد داشت و 2 مورد همچنان در حال بررسی است.
كدخدایی ادامه داد: 60 نامه از سوی دیوان عدالت اداری داشتیم كه 27 مورد خلاف شرع تشخیص داده نشد و 13 مورد خلاف شرع بود و 20 نامه همچنان در دستور بررسی است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: طرح استفساریه جز ۶ بند ۳ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه كه مربوط به ایثارگران است در شورا مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد، سوال این بود كه آیا منظور از مزایای اجتماعی مذكور در این ماده شامل مزایای مالی و استخدامی هم میشود كه پاسخ مجلس مثبت بود.
وی ادامه داد: طرح دو فوریتی اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریكا در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و عدم مغایرت آن با موازین شرع و قانون اساسی اعلام شد.
كدخدایی افزود: لایحه مدیریت بحران كشور مورد بررسی شورای نگهبان قرار گرفت كه لایحه بسیار مهم است و باید زودتر اجرایی شود این لایحه بسیار مفصل بود و در جلسات متعددی مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: بخشی از ایرادات ما به این لایحه مربوط به حوزه تقنین است، مغایرت با اصل ۷۵ قانون اساسی نیز از ایرادات شورای نگهبان به این لایحه بود، ۴ مورد تذكر برای مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
وی در ادامه با اشاره به بررسی لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد در شورای نگهبان گفت: ایراداتی به لایحه گرفته شد ابهاماتی در خصوص این لایحه به مجلس اسلامی ارسال شده است.
كدخدایی افزود: طرح حداكثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی كشور و حمایت از كالای ایرانی نیز در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و در 6 بند ایرادات شورا به این طرح به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
وی گفت: لایحه حفاظت از خاك چندین نوبت بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، همچنان برخی ابهامات شورای نگهبان نسبت به این لایحه علیرغم اصلاحات به عمل آمده باقی است و با توجه به اینكه هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای كلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام ایراداتی به این لایحه داشتند، این ایرادات به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بررسی مجدد لایحه پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در شورای نگهبان گفت: برخی ایرادات و ابهامات شورای نگهبان به این لایحه باقی است.
كدخدایی گفت: در جلسات اخیر نامههای دیوان عدالت نیز مورد بررسی قرار گرفت.
سیام**1058**9121
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
تهران- ایرنا- سخنگوی شورای نگهبان گفت: تا جایی كه وزارت كشور در حوزه الكترونیكی شدن انتخابات آمادگی اجرا داشته باشد، شورای نگهبان هم آماده نظارت است و منعی نخواهد داشت.