مهدي ناصري روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: هر ساله شاهد ورود ملخهاي محلي از صحراي تركمنستان به مزارع اين شهرستان هستيم كه بارشهاي اخير اين ورود را به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش داده است اما مسئولان جهاد كشاورزي شهرستان همچنان براي مبارزه با شيوع اين آفت در حالت آماده باش قرار دارند.
وي ادامه داد: بارشها در جنوب كشور موجب تشديد هجوم ملخهاي گونه مراكشي يا آفريقايي به اين مناطق شده است اما برخلاف جنوب، بارندگيهاي سيل آساي كلات برتخم ريزي و چرخه زندگي ملخهاي محلي تاثير منفي داشته است.
او اضافه كرد: كانونهاي آسيب پذير از ملخهاي تركمنستان روستاهاي كرناوه شيرين، كرناوه شور و دهجه در بخش مركزي و روستاي شيرين كاريز در بخش زاوين كلات است كه سمپاشي تا كنون تنها در روستاي كرناوه شيرين نياز بوده كه توسط مسئولان در مزارع آنجا انجام شده است.
براساس اعلام سازمان هواشناسي طي فروردين ماه امسال 188 ميليمتر باران در اين شهرستان باريده است.همچنين از ابتداي سال زراعي 98-97 تاكنون ميزان بارشها در كلات 361 ميليمتر ثبت شده است كه در سوابق 10 ساله آمار باران سنجي بالاترين ركورد طي هفت ماه محسوب مي شود. اين درحالي است كه ميزان بارشهاي سال آبي 97-96 كلات 221 ميليمتر اعلام شده است.
زمينهاي كشاورزي شهرستان كلات 45 هزار هكتار است كه 10هزار هكتار آن شامل هزار و 500 هكتار شاليزار و هشت هزار و 500 هكتار زراعت آبي و باغات مربوط به آبي زارهاست و 35 هزار هكتار آن كشت ديم است.
جمعيت شهرستان كلات 37 هزار نفر است كه در دو بخش مركزي و زاوين به مركزيت شهرهاي كلات نادر و زو و 78 آبادي و روستا سكونت دارند.
مركز شهرستان كوهستاني كلات در 155 كيلومتري شمال شرق مشهد واقع شده است. اين شهرستان از شمال با كشور جمهوري تركمنستان 142 كيلومتر مرز مشترك دارد.
تاكنون 26 كانون ملخ خيز در خراسان رضوي شناسايي شده است كه همه اين كانونها تحت كنترل است.
1922/3221
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
مشهد- ايرنا- فرماندار كلات گفت: بارشهاي فروردين ماه و كاهش دما در اين شهرستان با تاثير منفي بر چرخه زندگي ملخهاي مهاجر تركمنستان موجب كندي و مقابله با ورود اين آفت به مزارع كلات شد.