به گزارش ایرنا، درگیری و تنش از روزی كه خلیفه حفتر تصمیم خود را برای حمله به طرابلس پایتخت لیبی اعلام كرد در این كشور ادامه دارد. امروز(شنبه) نیز نیروهای ارتش دولت الوفاق (به ریاست فایز السراج) و افراد مسلح وابسته به ارتش ملی لیبی (نیروهای تحت فرمان خلیفه حفتر ) در شهر 'العزیزیه' و حومه طرابلس با یكدیگر درگیر شدند كه منجر به جراحت و كشته شدن شماری از نیروهای طرفین شد.
به نوشته 'راشاتودی'، تشدید درگیری مسلحانه میان نیروهای طرفین در حالی رخ می دهد كه 'مصطفی المجعی' سخنگوی رسمی عملیات «آتشفشان خشم» اعلام كرد كه نیروهای دولت الوفاق چند مقر وابسته به خلیفه حفتر در محور «وادی الربیع» در جنوب طرابلس را به كنترل خود درآوردند و چند خودرو و تجهیز نظامی آنان را ویران كردند.
عملیات یاد شده از سوی دولت الوفاق و به منظور اخراج مسلحان وابسته به حفتر از زرابلس كلید خورده است.
وی با اشاره به برگزاری تظاهرات مردم لیبی در چندین شهر و استان این كشور افزود تظاهراتی كه در استان های مختلف لیبی از جمله «طرابلس، مصراته و زلیتن» رخ داد نشان می دهد كه مردم لیبی نه تنها در این مناطق از حكومت نظامیان استقبال نمی كنند بلكه آن را محكوم هم می كنند.
از سوی دیگر استان سبها كه هم اكنون تحت كنترل نیروهای خلیفه حفتر قرار دارد امروز شاهد یك حمله مسلحانه از سوی افراد ناشناس بود، در این حمله كه یك مقر و پادگان نیروهای نظامی تحت امر خلیفه حفتر هدف قرار گرفت، 9 تن از نیروهای یاد شده كشته و شماری از آنان به شیوه ای فجیعانه ذبح شدند.
منابع خبری حامی خلیفه حفتر مانند 'العربیه' سعودی گزارش دادند كه این حمله از سوی تروریست های داعشی و شبه نظامیان چادی انجام شده است اما منابع دیگر عاملان این حمله را افراد ناشناسس معرفی كردند.
در ادامه نیروهای ارتش ملی لیبی با حضور خود به افراد مسلح اجازه پیشروی ندادند و حملات آنان را دفع كردند.
به نوشته رویترز، «استیون دوجاریك» سخنگوی دبیر كل سازمان ملل متحد روز جمعه در یك كنفرانس مطبوعاتی در مقر دایمی سازمان ملل اعلام كرد كه به دنبال تشدید تنش نظامی در طرابلس تا كنون بیش از 50 هزار غیرنظامی آواره شده و شماری از روزنامه نگاران و خبرنگاران از سوی افراد ناشناس ربوده شده اند.
وی افزود: هیئت فرستادگان سازمان ملل در لیبی در روز جهانی آزادی مطبوعات به شدت نگران است كه می شنود دو خبرنگار در این كشور ربوده شده اند و ما این اقدام را محكوم می كنیم.
لیبی از 15 فروردین و همزمان با دستور حفتر فرمانده ارتش ملی لیبی به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، بار دیگر متشنج است.
این كشور از زمان اقدام نظامی تحت حمایت 'ناتو' برای سرنگونی 'معمر قذافی' رئیس جمهوری مخلوع این كشور در سال 2011 صحنه آشوب و نآارامی بوده است.
ناآرامی ها در لیبی به ایجاد مجموعه ای از شبه نظامیانی منجر شده كه به دنبال كنترل بر این كشور هستند.
ژنرال حفتر حامی یك دولت رقیب در شرق لیبی است كه از به رسمیت شناختن دولت وفاق ملی به ریاست السراج مورد حمایت جامعه بین الملل خودداری می كند.
پس از سرنگونی قذافی، لیبی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. دولت وفاق ملی به ریاست السراج در طرابلس در غرب كشور تشكیل شد كه مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان نیز یك دولت موازی در شهر 'طبرق' در شرق لیبی با حمایت مجلس نمایندگان به ریاست 'عقیله صالح' و حفتر فرمانده ارتش، اعلام موجودیت كرد.
كشورهای عربستان، امارات، مصر از حامیان ژنرال حفتر هستند.
خاورم**9208**1144
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۵
تهران - ایرنا - منابع خبری گزارش دادند كه در حمله افراد ناشناس به مقر نیروهای ارتش ملی لیبی (تحت فرمان خلیفه حفتر) در استان «سبها» در مركز این كشور، 9 تن از نیروهای خلیفه حفتر كشته شدند.