تهران - ايرنا - بر اساس تفاهم نامه بين وزير كار، معاون امور زنان و خانواده رياست جمهوري و رييس جهاددانشگاهي، بيش از 6 هزار زن سرپرست خانوار در 23 استان كشور توانمندسازي مي شوند.

به گزارش عصر شنبه ايرنا از جهاددانشگاهي، توافقنامه اجراي طرح ملي توسعه مشاغل خانگي در 23 استان كشور امروز (14 ارديبهشت‌ماه) در راستاي اشتغال شش هزار زن سرپرست خانوار بين محمد شريعتمداري وزير كار، معصومه ابتكار معاون امور زنان و خانواده رياست جمهوري و حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي در پژوهشكده فرهنگ و هنر و معماري مبادله‌ شد.
در اين مراسم ابتدا سوسن باستاني معاون بررسي‌هاي راهبردي معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري با اشاره به افزايش تعداد زنان سرپرست خانوار در كشور گفت: در سال 90 تعداد زنان سرپرست خانوار 12,1 درصد بود اما اين آمار در سال 95 به 12.6 درصد رسيد.
وي افزود: با توجه به لزوم انجام اقدامات مربوط به بهبود وضعيت زنان سرپرست خانورا طرح تقسيم كار در خصوص اقدامات لازم براي زنان سرپرست خانوار و كنترل و كاهش آسيب براي اين بانوان در دستور كار قرارگرفت. بر اساس آمار 70 درصد زنان سرپرست خانوار همسر خود را از دست داده‌اند، 10 درصد طلاق گرفته‌اند و هشت درصد نيز مجرد قطعي و الباقي بدسرپرست هستند.
باستاني با اشاره به اجراي طرح ملي توسعه مشاغل خانگي در 23 استان كشور، گفت: دو استان سيل‌زده نيز كه قبلاً قرار نبود جزو محدوده اجرايي اين طرح باشند، به دليل شرايط جديد حاكم به دايره اجرا افزوده شدند.
امامدادي دبير ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي نيز ضمن تشريح ابعاد طرح، گفت: در طرح‌هاي اشتغال‌زايي گذشته بيشتر تأكيدات بر اعطاي تسهيلات بود اما در اين طرح وابستگي به دريافت تسهيلات مالي را كاهش داده و بر توانمندسازي بانوان تأكيد شده است.
وي از لزوم آموزش حقوق قانوني و استفاده از معافيت‌هاي مالياتي و ساير تسهيلات به زنان سرپرست خانواري كه اشتغال خانگي دارند سخن گفت و اظهار كرد: طرح ملي توسعه مشاغل خانگي در 9 استان كشور به صورت آزمايشي و بر مبناي الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي اجرا شد.
امامدادي افزود: توانستيم در مدت دو سال براي دو هزار و 200 محصول برندسازي كنيم، هزار نفر را به بازار و بنگاه‌هاي بالادستي متصل و مشاركت 150 بنگاه تعاوني را جلب كرديم و موفقيت در اين 9 استان موجب شد، اجراي آن به 23 استان كشور تعميم داده شود.
محمدصادق بيجندي معاون جهاددانشگاهي و رئيس سازمان تجاري‌‌سازي فناوري‌ و اشتغال دانش‌آموختگان نيز در مراسم انعقاد تفاهم نامه ضمن تشريح وظايف جهاد دانشگاهي در اين طرح به عنوان مجري، مزيت‌هاي اين طرح را تشريح و بر لزوم هم‌افزايي بين‌بخشي براي ايجاد اشتغال تأكيد كرد.
پس از سخنراني عيسي منصوري معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كه بر لزوم توجه به مشاغل خانگي و واگذاري اين مسئله به نهادهاي خوب توسعه‌اي مانند جهاد دانشگاهي تأكيد كرد، معصومه ابتكار، معاون امور زنان و خانواده رياست جمهوري به ايراد سخنراني پرداخت.
وي با ابراز خرسندي از امضاي اين تفاهم‌نامه چند جانبه و اظهار اميدواري از اينكه شركاي ديگري نيز به اجراي اين طرح افزوده شوند، گفت: وزير كار از روزهاي نخست فعاليت خود در خصوص انجام يك اقدام شاخص براي زنان سرپرست خانوار با من صحبت كردند و اين اولين گام اجرايي است كه در اين خصوص برداشته مي‌‌شود.
وي گفت: هدف نهايي اجراي اين طرح اشتغال پايدار و شرافتمندانه براي زنان سرپرست خانوار‌ است. معاونت امور زنان تكاليف قانوني در موضوع زنان سرپرست خانوار دارد كه بر همين اساس ستادي در معاونت تشكيل شده است و طي روزهاي پيش رو طرح تقسيم كار بين دستگاهي در حوزه زنان خانوار در هيئت دولت بررسي مي‌شود.
پس از سخنراني دكتر سيد حميدرضا طيبي رئيس جهاد دانشگاهي، تفاهم‌نامه همكاري بين معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و جهاد دانشگاهي در خصوص كمك به اشتغال شش هزار زن سرپرست خانوار در 23 استان كشور بين رؤساي اين سه نهاد مبادله‌ شد.
9283 ** 1200