به گزارش بامداد يكشنبه خبرنگار ايرنا، حل وفصل نشدن اختلافات با خروج 'نيكلاس مادورو' از قدرت كه مقام هاي واشنگتن گمان مي كردند با برتري مخالفان خيلي زود به نفع آنان رقم خواهد خورد، كم كم در حال تبديل شدن به صحنه قدرت نمايي مسكو و واشنگتن است.
چرا كه علاوه بر دو پاره بودن خواسته هاي مردم در ونزوئلا، روسيه و آمريكا هم اختلاف نظر جدي در خصوص اين كشور دارند و به تازگي 'مايك پمپئو' وزير امور خارجه آمريكا مسكو را متهم كرده است كه هنگام فرار نيكلاس مادورو مانع از خروج او از كشور و موفقيت به جلوگيري از كودتايي شد كه 'خوان گوايدو' رئيس جمهور خودخوانده آن را سه شنبه گذشته كليد زد.
بحران داخلي در ونزوئلا در حالي وارد چهارمين ماه خود شده است كه مايك پمپئو پس از تكذيب اظهارتش توسط وزارت خارجه روسيه، تصميم گرفت چهارشنبه شب به وقت مسكو با 'سرگئي لاوروف' وزير خارجه روسيه در همين رابطه گفت وگو كند.
پس از گفت وگوهاي تلفني، وزارت خارجه روسيه در بيانيه اي يادآوري كرد كه وزير امور خارجه روسيه در تماس تلفني با همتاي آمريكايي خود نسبت به پيامدهاي اقدام هاي خصمانه واشنگتن عليه ونزوئلا هشدار داد.
هر چند كه در نيم كره غربي جهان نيز اخباري منتشر شد مبني بر اينكه وزير امور خارجه آمريكا به مسكو هشدار داده كه پاي خود را از مناقشه در ونزوئلا كنار بكشد.
اما شايد مهمترين دستاورد اين تماس تلفني، توافق دو طرف براي ديدار درباره ونزوئلا آن هم در كشوري بي طرف همچون فنلاند بود.
'سرگئي ريابكوف' معاون وزير امور خارجه روسيه ديروز جمعه از قطعي شدن ديدار وزراي امور خارجه روسيه و آمريكا در فنلاند خبر داد و گفت كه اين ديدار قطعي شده است.
ساعاتي بعد كرملين از گفت وگوي تلفني 'ولاديمير پوتين' و 'دونالد ترامپ' خبر داد كه در آن نيز دو طرف درباره ونزوئلا مواضع خود را اعلام كردند.
براساس گزارشي كه كرملين از اين گفت وگوي تلفني منتشر كرد، پوتين به همتاي آمريكايي خود گفت كه فقط مردم ونزوئلا حق تعيين سرنوشت خود را دارند و مداخله خارجي در امور داخلي ونزوئلا و تلاش براي تغيير حكومت در كاراكاس با استفاده از زور به چشم انداز حل و فصل سياسي بحران در اين كشور ضربه مي زند.
اگر چه سران دو كشور گفت وگوي خود را مثبت خوانده اند اما بنظر مي رسد هنوز روس ها و آمريكايي ها بر سر مواضع پيشين خود ايستاده اند و هيچ يك از طرفين خيال ندارد از موضع خود كوتاه بيايد.
در حال حاضر روس ها نه تنها از مادورو حمايت مي كنند بلكه از تمايل خود براي گسترش روابط با كاراكاس مي گويند و مقام هاي كرملين نيز اعلام مي كنند كه خوان گوايدو را به رسميت نمي شناسند.
حضور نظاميان روسيه در ونزوئلا نيز از ديگر موارد اختلافي ميان مسكو و واشنگتن است، هر چند كه روس ها مي گويند آنها براي ارايه خدمات لازم در خصوص تجهيزات روسي در كاراكاس حضور دارند و در مناقشات داخلي اين كشور مداخله نمي كنند.
به نظر مي رسد نقش آفريني مسكو و پكن در آمريكاي جنوبي و به طور مشخص كاراكاس كه آمريكايي ها آن را حياط خلوت خود مي دانند، بيش از گذشته مقام هاي واشنگتن را برآشفته است اما دوپارگي مردم در ونزوئلا و قدرت نمايي نسبي طرفداران مادورو و گوايدو در خيابان ها، آمريكا را از انجام هرگونه اقدام نظامي منصرف كرده است.
با توجه به اختلاف هاي گسترده ميان مسكو و واشنگتن بر سر ونزوئلا، صاحبنظران توافق دو طرف بر سر آينده كاراكاس در زماني كوتاه را بعيد مي دانند هر چند كه انتظار مي رود مقام هاي واشنگتن براي موفق خواندن سياست هاي خارجي خود از اين نشست به عنوان يك نشست خوب و رو به جلو ياد كنند.
به عقيده بسياري، واكنش احتمالي ايالات متحده در مقابل روسيه و تحريم احتمالي كرملين به بهانه نقش مخرب در كاراكاس، مي تواند نشان دهنده يك گام به جلو يا دو گام به عقب در روابط مسكو و واشنگتن در آمريكاي جنوبي باشد، مساله اي كه زمان آن را مشخص خواهد كرد.
شبد**اروپام ** 1346 **1455**
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۴
مسكو - ايرنا - چند ماهي است كه اختلاف هاي سياسي بوجود آمده در ونزوئلا پاي همسايگان و ديگر قدرت هاي جهاني از جمله روسيه و آمريكا را به امور داخلي كاراكاس باز كرده است و به نظر مي رسد به موضوعي غيرقابل حل و فرسايشي تبديل شده است.