تهران- ایرنا- مطالعات جدید محققان دانشگاه ایرلند نشان می‌دهد، درمان جدی فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، خطر مرگ بر اثر علل مختلف از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی را كاهش می‌دهد.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال نیوز، فشار خون بالا در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت دیده می‌شود و بر اساس آمار، از هر سه فرد مبتلا به دیابت، حداقل یكی به فشار خون بالا مبتلاست.
تركیب دیابت و فشار خون مرگبار است؛ چرا كه هر مورد دیگری را تشدید می‌كند. دیابت با كاهش قابلیت اتساع عروق خونی، منجر به افزایش فشار خون می‌شود. افزایش مایعات بدن در اثر افزایش فشار خون، بر نحوه مدیریت و كنترل انسولین توسط بدن تاثیرگذار است.
بر اساس آمار انجمن قلب آمریكا،‌ حدود 70 درصد از بیماران 65 سال به بالای مبتلا به دیابت، بر اثر بیماری‌های قلبی و 16 درصد بر اثر سكته مغزی، جان خود را از دست می‌دهند. در ادامه این گزارش آمده است احتمال مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی در بیماران مبتلا به دیابت چهار برابر افرادی است كه به این بیماری مبتلا نیستند.
نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد، درمان جدی فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت، آمار مرگ و میر به دلایل مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و سكته مغزی را كاهش می‌دهد.
فشار خون نیرویی است كه توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا كند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشكلات زیادی روبرو می شود. درمان فشار خون نیازمند مراجعه به پزشك و مصرف منظم داروست. پ
علاوه بر این، عوامل مختلفی در افزایش فشار خون موثرند كه عبارتند از:
- غذاهای كنسروی، آماده و فرآوری شده. این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمك، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون می شوند. نمك این غذاها بیش از حد مجاز است.
- انواع شیرینی و كیك. كیك و شیرینی منبع شكر و چربی های اشباع است كه علاوه بر افزایش وزن، یكی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب می شود.
- رب و سس گوجه فرنگی كنسرو شده. رب و سس گوجه فرنگی كنسروشده حاوی مقادیر بالای نمك است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.
- مشروبات الكلی. مشروبات الكلی یكی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
- لبنیات پرچرب
- غذاهای چرب
- شور و ترشی های پرنمك
- گوشت قرمز
در ادامه توصیه‌هایی نیز برای كاهش فشار خون ارایه شده است:
- میزان نمك در وعده های غذایی را كاهش دهید
- وزن خود را كاهش دهید
- به طور مرتب ورزش كنید
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، كلسیم و منیزیم بیشتر استفاده كنید. سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع كلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند.
- از مصرف دخانیات اجتناب كنید
- در معرض دود سیگار قرار نگیرید
- از استرس و تنش دوری كنید
- روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
- فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی كنید
- مصرف كافئین را به حداقل كاهش دهید
- از غذاهای گیاهی استفاده كنید
- شكلات تیره و كم شیرین بخورید
- خواب كافی داشته باشد
علمی**9259**1485