به گزارش روز يكشنبه ايرنا از اداره ارتباطات و اطلاع رساني اداره كل راه و شهرسازي قم، محسن بهشتي در جلسه ستاد بازآفريني شهري پايدار قم اظهار داشت: اداره كل راه و شهرسازي استان در طرح هاي بازآفريني شهري نقش خود را به دستگاه هاي بهره بردار تفويض كرده است و در واقع نقش ناظر عاليه را ايفا مي كند.
وي ادامه داد: بازآفريني شهري در دولت تدبير و اميد مورد توجه جدي قرار گرفته است و از اهداف آن مي توان به برگرداندن ارزش هاي واقعي اجتماع محله، ماندگاري جمعيت بومي در محله ها و ارتقاي زيست ساكنان اشاره كرد.
وي افزود: براي نيل به اين هدف، استفاده حداكثري از ظرفيت محله ها و مشاركت اهالي در ساماندهي آن ضروري و مهم تلقي مي شود.
بهشتي گفت: هم مديران استان از مديران عالي كشور و هم اهالي محله ها از مديران قم درخواست هاي خود را در زمينه بازآفريني شهري مطالبه نمايند تا بتوان هرچه سريع تر نسبت به تحقق اهداف آن اقدام كرد و شاهد حل مشكلات حوزه شهري قم باشيم.
44 طرح بازآفريني شهري در قم تعريف شده است
مديركل راه و شهرسازي قم نيز در اين جلسه ضمن ارائه گزارشي از اقدام ها و عملكرد ستاد بازآفريني در سال 97، ابراز اميدواري كرد: در سال 98 اقدام هاي اساسي در 2 حوزه عمران و كالبد شهري و حوزه اجتماعي در راستاي هدف بازآفريني شهري صورت پذيرد و اين امر با مشاركت فعالانه اعضاي ستاد، قابل دستيابي خواهد بود.
حسن صبوري در خصوص ابلاغ موافقت نامه تبصره 18 بازآفريني شهري افزود: براساس اين موافقت نامه، 44 طرح شهري با اعتباري بالغ بر 390 ميليارد ريال تعريف شده است كه بايد در سال 1398 عملياتي شود.
وي ادامه داد: اين طرح ها به طور عمده به محله هاي آذر، دروازه قلعه، امامزاده ابراهيم، دروازه ري، نوبهار، بازار، خاكفرج، شهرك فاطميه، قلعه كامكار و غيره در قالب سه نوع بافت ناكارآمد مياني، تاريخي و سكونت گاه هاي غير رسمي و با احداث مدرسه، احداث مراكز بهداشتي درماني، احداث كلانتري، احداث خانه محله، سالن ورزشي، توانمندسازي در راستاي مهارت آموزي ساكنان و غيره اختصاص يافته است.
دبير ستاد بازآفريني شهري پايدار قم در پايان گفت: در انجام 44 طرح مصوب موافقت نامه، اداره كل راه و شهرسازي استان نقش ناظر عاليه را ايفا مي كند و در اجراي هر طرح بنا به ماهيت آن، بايد دستگاه هاي بهره دار به عنوان مجري ورود داشته باشند.
مساحت كل شهر قم 12 هزار و 900 هكتار است كه از اين ميزان بيش از چهار هزار هكتار، بافت ناكارآمد شهري مي باشد و حدود 65 درصد جمعيت قم درآن ساكن هستند.
1175 /
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۷
قم - ايرنا - معاون امور عمراني استانداري قم با اشاره به اين كه مساله بازآفريني شهري، مربوط و محدود به دولت و زمان خاصي نيست، گفت: بازآفريني محله هاي هدف شهر به حدود 10 تا 12 سال زمان نياز دارد.