سنندج - ايرنا - در آستانه فرا رسيدن ماه مبارك رمضان تمام مساجد، تكايا و بقاع متبركه كردستان به همت مردم، تشكل هاي ديني، هيات هاي مذهبي و متوليان فرهنگي غبارروبي و مهياي ميزباني از ميهمانان الهي شده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، هر سال همزمان با ورود به دهه آخر ماه شعبان و در آستانه ماه مبارك رمضان يكي از كارهايي كه توسط متوليان فرهنگي و مردم انجام مي شود، غبارروبي مساجد و بقاع متبركه براي آماده شدن جهت برگزاري برنامه هاي اين ماه است.
خداوند در آياتي از قرآن كريم مومنان را به تطهير مساجد سفارش كرده و اين امر مقدس در جاي جاي كشور ما از جمله كردستان به عنوان سنت حسنه در ماه ميهماني خدا به صورت بسيار جدي تري انجام مي شود.
اين سنت ديرينه هر سال با فرا رسيدن روزهاي آخر ماه شعبان توسط جمع زيادي از جوانان و ريش سفيدان، هيات امناي مساجد و كاركنان برخي دستگاه هاي اجرايي در مساجد سراسر كشور اجرا مي شود.
مردم مومن و متدين كردستان با شور و شوقي وصف ناپذير در اين امر مشاركت دارند و با همكاري كانون هاي مساجد، ائمه جمعه و جماعات و تشكل هاي ديني، فضاي مساجد و اماكن مذهبي شهري و روستايي استان را آماده ميزباني از ماه مهماني خدا مي كنند.
امسال نيز از چند روز پيش، غبار روبي و عطر افشاني مساجد و اماكن مذهبي و بقاع متبركه شهري و روستايي در اين استان آغاز شد و اكنون تمام مساجد و بقاع متبركه مهياي ميزباني از مهمانان الهي شده است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان مي گويد: با همت و تلاش مردم استان، هيات امنا، خادمين بقاع متبركه و كارشناسان اوقاف و امور خيريه شهرستان ها، غبار روبي مساجد و اماكن متبركه استان انجام شده و اين اماكن آماده ميزباني از روزه داران در طول ماه مبارك رمضان هستند.
حجت الاسلام مصطفي نوروزي افزود: امسال تمام مساجد و بقاع متبركه استان غبار روبي و عطر افشاني شده و در برخي اماكن مورد نظر نيز كه لازم بود، تعمير و تجهيز انجام شده است.
وي با بيان اينكه رمضان ماه بهره گيري از فيوضات الهي است و نبايد ساده از كنار آن بگذريم، گفت: در فلسفه روزه مباحث زيادي نهفته كه نزد خداوند ارزش دارد كه رسيدگي به وضعيت خانواده هاي بي بضاعت و كمك به رفع مشكلات آنان از جمله اين موارد است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان فرصت تلاوت قرآن را يكي از فرصت هاي معنوي اين ماه براي مومنان اعلام كرد و يادآور شد: خواندن يك آيه در ماه رمضان برابر با ختم آن در ساير ماه ها است و در كردستان قرائت قرآن به صورت جز خواني، برپايي كلاس ها و ساير رشته ها بسيار خوب جا افتاده و انجام مي شود.

** اجراي طرح ضيافت الهي
وي اجراي طرح ضيافت الهي را از ديگر برنامه هاي اوقاف و امور خيريه كردستان براي ماه رمضان اعلام كرد و افزود: اين طرح در سال هاي گذشته به خوبي اجرا شد و امسال نيز براي چندمين سال پياپي در كنار ساير ويژه برنامه ها اجرايي مي شود.
حجت الاسلام نوروزي اضافه كرد: تاكيد رهبر معظم انقلاب همواره بر جلوگيري از برپايي افطاري هاي مسرفانه و برپايي سفره هاي ساده در قالب طرح ضيافت الهي است.
وي اظهار داشت: ضيافت الهي در ماه مبارك رمضان با برنامه هايي همانند جزء خواني، محافل انس با قرآن، افطاري ساده، اعزام مبلغ به مناطق محروم و برپايي خيمه هاي معرفت در جوار بقاع متبركه و مساجد شاخص برگزار مي شود.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان يادآور شد: در قالب اين طرح، آيين جز خواني و ترتيل‌ خواني قرآن نيز در مساجد و امامزادگان شاخص از نخستين روز ماه مبارك رمضان آغاز مي شود.

** برپايي 54 محفل و جلسه جزء خواني قرآن
وي با بيان اينكه براساس برنامه ريزي هاي انجام شده در ماه مبارك رمضان 54 محفل در مساجد و بقاع متبركه شاخص استان برپا مي شود، گفت: از اين تعداد 24 مورد محفل قراني و 30 مورد نيز جلسه جز خواني است.
حجت الاسلام نوروزي برگزاري محافل قرآني با حضور قاريان مصري و بين المللي در استان را از ديگر برنامه هاي اين اداره كل اعلام كرد و گفت: در راستاي اجراي اين برنامه ها رايزني هاي براي حضور قاريان برجسته در استان طي ماه مبارك رمضان انجام شده است.
وي حضور 16 نفر از مبلغان اعزامي و بومي در محل خيمه هاي معرفت براي سخنراني در زمينه فلسفه و اهميت ماه مبارك رمضان و پاسخگويي به شبهات، برگزاري مسابقات فرهنگي با موضوع وقف را از ديگر برنامه هاي اين اداره كل براي ماه مبارك رمضان اعلام كرد.

** سه شهر كردستان ميزبان مفسر بزرگ قرآني
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان در ادامه گفت: امسال براي نخستين بار در هر استان تعدادي از مفسران بزرگ كشوري از اول تا پايان ماه مبارك رمضان حضور يافته و در برنامه هاي متعدد شركت مي كنند.
وي افزود: استان در طول ماه مبارك ميزبان يكي از مفسران بزرگ قرآني استاد محمد تقي پاشايي عضو جامعه مدرسين قم است و در برنامه هاي سه شهرستان قروه، بيجار و سنندج حضور دارد.
حجت الاسلام نوروزي اظهار داشت: با برنامه ريزي هاي انجام شده دهه اول ماه مبارك در شهرستان قروه، دهه دوم در بيجار و دهه سوم نيز در شهرستان سنندج ميزبان اين مفسر قرآني است.
2 هزار و 50 مسجد و 70 مكان مذهبي اعم از آرامگاه، مقبره و امامزاده و مكان استقرار چهار قرآن تاريخي در استان كردستان وجود دارد.
7348/9102