تهران - ایرنا - هفته نامه انگلیسی «عرب» به دنبال تصمیم اخیر آمریكا برای عدم تمدید معافیت‌های خرید نفت ایران در گزارشی تحلیلی نوشت، دو كشور تركیه و هند به ‌شدت از این تصمیم واشنگتن متاثر خواهند شد.

به گزارش ایرنا، این هفته نامه در ادامه می‌نویسد، با كاهش واردات نفت خام ایران هر دو كشور تركیه و هند از لحاظ مالی و تأمین نیاز داخلی به انرژی با مشكلات متعدد روبرو خواهند شد.
هفته نامه عرب می‌نویسد، از آنجا كه دولت‌های هند و تركیه از لحاظ سیاست خارجه نزدیكی ویژه‌ای با تهران دارند و بازار انرژی داخلی این دو كشور وابستگی خاصی به نفت خام ایران دارند، در نتیجه با اعمال شدیدترین تحریم‌های آمریكا علیه نفت ایران، دولت‌های آنكارا و دهلی نو به دنبال برقراری مكانیسم پرداختی جدید برای ادامه واردات نفت خام هستند.
به دنبال تصمیم اخیر دولت واشنگتن علیه ایران، تركیه به‌طور علنی اعلام كرد كه تحریم‌های یك جانبه را رعایت نمی‌كند، این در حالی است كه هند یك رویكرد سازگار را در واكنش به سیاست‌های آمریكا به كار گرفته است.
وزارت نفت و پتروشیمی هند در بیانیه‌ای اعلام كرد كه برنامه‌ای جامع برای اطمینان از عرضه نفت مناسب به پالایشگاه‌های كشور از ماه مه 2019 میلادی برابر با نیمه خرداد و تیرماه امسال به بعد وجود دارد.
بر خلاف سیاست سازگاری هند، «مولود چاووش‌اوغلو»، وزیر امور خارجه تركیه روز پنجشنبه 12 اردیبهشت در یك كنفرانس خبری در آنكارا از دولت آمریكا خواست كه در تحریم‌های خود علیه خرید نفت از ایران بازنگری كند.
او با تأكید بر این كه تحریم‌های آمریكا علیه ایران را درست نمی‌دانیم اضافه كرد: از هر جنبه كه مورد توجه قرار دهیم می‌بینم كه تصمیم یك‌ جانبه آمریكا اثرات منفی دارد.
تركیه و چین دو كشوری هستند كه از تصمیم آمریكا ناراضی‌اند و به ‌شدت از آن انتقاد كرده‌اند. تركیه اعلام كرده پالایشگاه‌های نفت این كشور بر پایه كیفیت نفت ایران تنظیم شده است.
علاوه بر این، خرید نفت از منابع جایگزین در قیاس با ایران، برای تركیه گران‌تر تمام می‌شود.
با این حال برخی از منابع خبری بر این باورند كه واردات نفت هند از ایران هرگز به صفر نخواهد رسید، زیرا طرفین برای استفاده از مكانیسم روپیه واردات حداقل یكصد هزار بشكه نفت خام از ایران را ادامه خواهند داد.
در دوران ریاست جمهوری باراك اوباما نیز دولت مركزی هند با استفاده از مكانیسم روپیه توانست علیرغم كاهش واردات به خرید نفتی خود از ایران ادامه دهد.
آساق**9473**1104**