به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، گروه تولید عصر جدید در نظر گرفته است امشب و فردا شب مستندی از پشت صحنه كلاس های یادگیری شركت كنندگان و آموزش اساتید را روی آنتن شبكه سه سیما ببرد.
مخاطبان مسابقه تلویزیونی استعدادیابی عصد جدید می توانند بعد از خبر 22، بیننده این مستند باشند.
بنا به این گزارش، نشست نقد و بررسی برنامه تلویزیونی «عصر جدید» شب گذشته، 14 اردیبهشت با حضور اعظم راودراد و عبدالله بیچرانلو استادان دانشگاه و احسان علیخانی، آریا عظیمنژاد و سیدبشیر حسینی مجری و داوران این برنامه در دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد و این در حالی است كه اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما اعلام كردند كه به خاطر فشارهای بیرونی از حضور در این جلسه انصراف داده اند. این جلسه با حواشی زیادی به اتمام رسید كه در اینجا به برخی حاشیه ها می پردازیم.
** نقدهایی چالش انگیز در دانشگاه تهران
پس از اینكه استادان دانشگاه انتقاداتی را به عملكرد تلویزیون و همچنین سیاستهای برنامه «عصر جدید» وارد كردند، بشیر حسینی درباره نقدهای وارده به این برنامه كه در طول این مدت شنیده بود، بیان كرد: قطعاً ما تلنت شوهای دنیا را شخم زدهایم. «كلی گویی» تكرار بدیهیات است و به نظر من رسالت دانشگاه این است كه وارد مصادیق جزیی شود و این كار «دانشگاه نفتی» است كه به بدیهیات و كلیات بسنده كند.
داور جوان عصر جدید همچنین نقد تندی را هم درباره دانشجویان و استادان علوم اجتماعی مطرح و بیان كرد: چرا استادان ما حرف جدی ندارند؟ من اگر دانشگاهی هستم آمدهام تا از مسایل جامعهام حرف بزنم. پز دانشگاهی این شده است كه حرفهای صدتا یه غاز بیان شود كه الان میشود گفت و 10 سال دیگر هم میشود همان حرفها را تكرار كرد.
حسینی در ادامه از بیخاصیت بودن دانشگاههای كشور گفت و این سخنان او تقریباً تا پایان نشست با واكنش گاه به گاه دانشجویان و اساتید حاضر در جلسه مواجه شد.
وی در نقد دیگری به دانشجویان علوم اجتماعی بیان كرد كه خاطرهاش از تدریس در این دانشكده این است كه این دانشجویان همیشه اخمالو هستند.
وی درباره دانشگاه تهران نیز عنوان كرد: دانشگاه تهران بیشتر از اینكه دانشگاه مادر باشد انگار نامادری است!
سخنان حسینی درباره «بیمسئله بودن دانشگاه»، باعث شد تا مجری پاسخ دهد كه دانشگاه ما بی مساله نیست و اگر از «دانشگاه نفتی» حرف زده میشود از صداوسیمای نفتی هم باید صحبت كرد. حسینی نیز به شوخی همان ابتدا از مجری خواست تا بی طرفی اش در بحث را نشان دهد كه او تاكید كرد لزوماً قرار نیست بیطرف باشد.
** اگر سواد رسانه ای بالا برود مخاطب، خود منتقد خواهد شد
بیچرانلو از استادان دانشگاه حاضر در این جلسه بعد از سخنان بشیر حسینی و در واكنش به عبارت «دانشگاه بیخاصیت» كه او به كار برده بود، به كنایه گفت: همین دانشگاه ِ بیخاصیت، خاصیتش ترویج تفكر نقادی در جامعه است.
وی اضافه كرد: مدیران تلویزیون مخالف آموزش سواد رسانهای هستند چون اگر سواد رسانهای در جامعه رواج یابد اول از همه مخاطب نسبت به برنامههای خود تلویزیون نقد خواهد داشت.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به رویكرد تلویزیون در حمایت از سلبریتی ها و عطش برای دیده شدن گفت: «عصر جدید» هم بر همان محور دیده شدن و سلبریتی شدن است.
وی با اشاره به اینكه تلویزیون بیش از حد وارد زندگی سلبریتی ها میشود اظهار كرد: چرك و چروكهای بی ارزش زندگی خصوصی سلبریتی ها در تلویزیون نمایش داده میشود و آنها از طلاقهای خود در این رسانه حرف میزنند.
بیچرانلو همچنین در واكنش به سخنان بشیر حسینی كه از اهمیت سواد رسانهای گفته بود، بیان كرد: ژورنالیسم تحقیقی در تلویزیون اهمیتی ندارد و سواد رسانهای فقط لقلقه زبان است تلویزیون فقط اغوا و سرگرمی است.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود درباره داوریهای «عصر جدید» نیز توضیح داد: داوریها در این برنامه متوازن نیست و بسیار ذوقی است این جمله كه بگویید «من خوب حال كردم» بر اساس كدام نوع داوری است. برنامه قرار است آگاهی دهنده باشد و مردم بر اساس این معیارهای داوری آگاهی پیدا نمیكنند. ظاهر برنامه این است كه مسابقه كشف استعداد است اما مبنایش سرگرم كنندگی است و هركس شوی بهتری داشت برنده میشود البته من حق میدهم چون تلویزیون است و میخواهد ذات سرگرم كنندگی را حفظ كند.
** تماشای زیاد به معنای رضایت نیست
راودراد نیز در صحبتهای خود و در واكنش به بشیر حسینی بیان كرد: آقای دكتر گفت صحبتهای كلی نشان میدهد دانشگاه مساله ندارد. دانشگاه مساله دارد و یكی از مسائل همین است كه ما یك تلویزیون داریم و مخاطب به آن اعتماد ندارد. از طرف دیگر باید گفت تماشای زیاد الزاماً به معنای میزان رضایت نیست بله من افراد زیادی را میبینم كه برنامه عصر جدید را دنبال میكنند اما همان افراد هم به برنامه نقد دارند.
** بیرحمانه نقد نكنید
احسان علیخانی نیز گفت: من باید توضیحی بدهم و یك خواهشی داشته باشم. اینكه ما اینجا هستیم برای نقد برنامه است. من یك برنامه ساز تلویزیونی هستم؛ نه كارمندم، نه مدیر هستم پس اجازه بدهید وارد بدیهیات نشویم.
وی اظهار داشت: من نمیتوانم از طرف تلویزیون نماینده باشم بنابراین تقاضایم این است كه «عصر جدید» را بیرحمانه نقد كنید اما درباره سیاستهای كلان تلویزیون شاید باید مدیران را دعوت كنید و ارتباطی با من ندارد.
آریا عظیمی نژاد دیگر داور این برنامه در این جلسه و نقدها ترجیح داد سكوت كند.
برنامه عصر جدید اولین و بزرگترین مسابقه استعدادیابی تلویزیونی است كه در عرصه های مختلف از جمله بازیگری، خوانندگی، ورزش های اكستریم، دوبلاژ، شعبده بازی و دیگر استعدادها و مهارت ها شركت كننده می پذیرد و رقابت سنگین و نفس گیر شركت كنندگان را به تصویر می كشد. این برنامه با اجرای احسان علیخانی و به داوری امین حیایی، رویا نونهالی، سید بشیر حسینی و آریا عظیمی نژاد شنبه ها و یكشنبه ها روی آنتن شبكه سه سیما می شود.
فراهنگ** 9210**3009
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۹
تهران- ایرنا- مستند پشت صحنه عصر جدید امشب و فردا شب در حالی به روی آنتن می رود كه اعضای سازنده این برنامه دیشب درجلسه نقد و بررسی عصر جدید، مورد نقد تند اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران قرار گرفتند.