به گزارش ايرنا، 'راي اليوم' امروز (دوشنبه) در مطلبي به حوادث و رويدادهاي اخير شمال سوريه پرداخت و نوشت: تركيه تروريست هاي وابسته به خود موسوم به عناصر'سپر فرات' را وارد خطوط مقدم درگيري كرده و اين در حالي است كه ارتش سوريه روز گذشته (يكشنبه) يك موضع نظامي تركيه را در خاك سوريه با توپخانه هدف قرار داد.
طي حمله ارتش سوريه به مواضع (نيروهاي متجاوز) تركيه در حومه شمالي استان حماه كه براي نخستين بار پس از ورود غيرقانوني تركيه به سوريه انجام مي شود، چندين نظامي ترك مجروح شدند.
گفتني است ارتش سوريه در اين خصوص اعلام كرد كه حملات انجام شده از سوي توپخانه ارتش اين كشور در پاسخ به حملاتي بوده كه تروريست هاي ادلب عليه مواضع ارتش سوريه انجام داده اند. خبرگزاري آناتولي تركيه نيز با متهم كردن ارتش سوريه به انجام اين حمله اعلام كرد كه توپخانه ارتش سوريه يك موضع امنيتي ارتش تركيه را هدف قرار داد كه در اثر آن برخي از تجهيزات نظامي آسيب هاي جدي ديدند.
همچنين منابع محلي اطلاع دادند دو راكت (يا گلوله توپ) به داخل موضع نظامي ارتش تركيه برخورد كرده كه منجر به جراحت شماري از نظاميان تركيه شد و بالگردهاي ارتش تركيه براي انتقال مجروحان عازم منطقه شدند.
به نوشته راي اليوم، شبه نظاميان مورد حمايت تركيه نيز با حمله به مواضع ارتش سوريه در استان حلب و به طور دقيق در روستاهاي «مرعناز، المالكيه و الشوارغه» قصد داشتند به سوي اراضي تحت كنترل دولت سوريه پيشروي كنند كه اين امر با دفع حمله از سوي ارتش سوريه شكست خورد.
اين روزنامه چاپ لندن در ادامه نوشت همزمان با اين تحركات، عناصر دمكراتيك خلق كرد نيز يكي از مواضع تركيه در منطقه «تل رفعت» در شمال حلب را با يك موشك هدايت شونده هدف قرار دادند كه در پي آن 4 نظامي تركيه كشته و چند تن ديگر مجروح شدند.
اما منابع تركيه از كشته شدن يك افسر و مجروح شدن يك تن خبر دادند.
راي اليوم نوشت كه جنگنده - بمب افكن هاي روسيه و سوريه نيز به حملات هوايي خود عليه مواضع شبه نظاميان و تروريست ها در ادلب ادامه مي دهند.
گفتني است، ادلب با سه ميليون جمعيت اكنون به تنها كانون تجمع تروريست ها و مخالفان دولت قانوني سوريه تبديل شده و پيش از حمله تمام عيار ارتش سوريه به اين منطقه، تركيه از روسيه خواست از بيم يا بهانه گسيل شدن ميليون ها آواره به كشورش به آنكارا فرصت لازم براي جداكردن تروريست ها از مخالفان و حل و فصل اوضاع در ادلب را با كمترين هزينه بدهد.
پوتين نيز از اين پيشنهاد استقبال كرد و قرار شد منطقه اي حائل دور ادلب تشكيل شود و پليس نظامي دو كشور در آن به گشت زني بپردازند و در مدت زماني مشخص تركيه با خارج كردن ادوات و تسليحات سنگين نظامي كار را به سرانجام برساند.
با گذشت زمان تركيه نتوانست طبق زمانبندي پيش برود بنابراين از روسيه زمان بيشتري خواست، پوتين اگر چه تقاضاي اردوغان را رد نكرد، اما گفت كه وضعيت نمي تواند تا ابد اينگونه باشد و بايد تكليف مشخص شود.
مقامات روسيه و سوريه به تازگي اعلام كردند كه وضع در ادلب ديگر قابل تحمل نيست و بايد هرچه سريعتر تكليف اين منطقه با خروج تروريست ها مشخص شود.
خاورم**9208**1275
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۹
تهران - ايرنا - روزنامه فرامنطقه اي راي اليوم نوشت: با توجه به تحركات اخير كردها عليه مواضع تركيه در 'عفرين' و حمله ارتش سوريه به مواضع تروريست ها در ادلب، احتمال وقوع يك درگيري بزرگ و عمليات آزادسازي ادلب در منطقه شمال غرب سوريه بعيد نيست.