منصور فاتحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: پژوهشگران كشورهای همسایه هم علاوه بر علاقهمندان داخلی، خواهان استفاده از امكانات این مجموعه هستند.
وی با اشاره به اینكه ما با بیوبانك دانشگاه والنسیا اسپانیا همكاری خوبی داریم، گفت: بیوبانك ایران با مشورت كارگروه بیوبانك انجمن رادیولوژی اروپا شكل گرفت و در این راه از تجربیات آنها استفاده كردیم.
فاتحی اظهار داشت: در حال حاضر نمونه های بیوبانك در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار می گیرد، امیدواریم با افزایش همكاری های منطقه، شرایط برای استفاده محققان خارجی از امكانات این مجموعه فراهم شود.
مسئول بیوبانك نقشهبرداری مغز ایران اظهار امیدواری كرد كه در چند ماه آینده، زمینه های لازم برای بهره مندی محققان خارجی از این بانك داده ها فراهم شود.
** نمونه های نوارمغزی به بیوبانك اضافه خواهد شد
وی افزود: تعداد قابل توجهی از نمونه نوار مغزی یا الكتروانسفالوگرام در یكی دو ماه آینده به بیوبانك نقشه برداری مغز ایران اضافه خواهد شد تا در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
فاتحی، تعداد نمونه های انواع مختلف تصویربرداری مغز در این بیوبانك را بیش از پنج هزار نمونه اعلام كرد و گفت: در مرحله اول عمده داده های بانك، تصویربرداری مغز بوده اما در مراحل دوم و سوم بقیه انواع ارزیابی مغز شامل نوار مغزی و نوار عضله و انواع مختلف سیگنال های مغزی به این مجموعه اضافه شده است.
وی گفت: ارزیابی های دیگر مغز شامل بررسیهای روان شناختی، روان پزشكی، علوم آزمایشگاهی از مغز و تظاهرات بیماری های مغزی در بدن مانند نمونه خون، نمونه مایع مغزی و نخاعی در بایوبانك نگهداری خواهد شد تا در اختیار محققان قرار گیرد.
فاتحی با اشاره به اینكه در حال حاضر با شش مركز تصویربرداری تفاهنامه همكاری برای جمع آوری تصاویر منعقد شده است، گفت: برای جمع آوری این داده ها با سایر مراكز تصویربرداری در ارتباط هستیم.
وی، همكاری با مراكز تصویربرداری را یكی از ویژگی های بیوبانك نقشه برداری مغز اعلام كرد و گفت: مراكز به صورت داوطلبانه یا براساس تمایل ما، بعد از اخذ رضایت از بیماران، نمونه ها را به بیوبانك ارسال می كنند تا در اختیار محققان قرار گیرد.
فاتحی، هدف اصلی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز از راه اندازی بیوبانك را نگهداری داده ها برای فعالیت های پژوهشی اعلام كرد و گفت: تفاوت بیوبانك با محل بایگانی داده ها در یك مركز پزشكی و درمانی در این است كه آنها، داده های خود را بیشتر برای كاربردهای بالینی نگهداری می كنند اما این نمونه ها در بیوبانك ها برای فعالیت های تحقیقاتی جمع آوری و نگهداری می شود.
علمی ** 1201 **1485
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
تهران- ایرنا- مسئول بیوبانك نقشهبرداری مغز ایران اظهار داشت: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز ایران پیشگام راهاندازی بیوبانك نقشه برداری مغز در منطقه خاورمیانه است و این موضوع افتخاری بزرگ برای كشور محسوب میشود.