تهران - ایرنا - درحالی برخی مقام های آمریكایی همچون جان بولتون مشاورامنیت ملی و مایك پمپئو وزیر امور خارجه بر طبل سیاست های تهاجمی و تقابلی آمریكا می كوبند كه گاهی ترامپ نیز خود از آن پرهیز می كند ، اكنون باید دید پایان كار این كنش های سیاسی چه خواهد بود.

به گزارش ایرنا، داستان ترامپ و مشاورانش به رمانی می ماند كه عاشقانه آغاز می شود و در ادامه داستان با عبور از نوستالژی جنگ سرد به تراژدی استعفا و اخراج ختم می شود.
روزنامه دیلی بیست در گزارشی با یادآوری نخستین دیدار 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری امریكا و 'جان بولتون' مشاور امنیت ملی خبر دادند زمانی كه بولتون وارد كاخ سفید شد، ترامپ شوخ و خندان با این پیام رُك و راست از او استقبال كرد: می دانم كه در شغل گذشته ات دنبال راه انداختن دو جنگ بودی. نمی گذارم جنگ با ایران را آغاز كنی.
به گزارش تارنمای چپ گرای دیلی بیست ، تعدادی از مقام های آمریكایی می گویند كه كاخ سفید به دنبال رویارویی نظامی با ایران نیست ولی با به كار بستن اهرم های مالی ترجیح می دهد تا 'عربده بكشد و آرزو كند كه كار به درگیری نكشد.'
داستان از این قرار است كه برخی ناظران سیاسی براین باورند كه با وجود تمایل تیم ضدایرانی و تندرو آمریكا در حوزه سیاست خارجی، خود شخص ترامپ علاقه‌ای به جنگ ندارد.
این گزاره چند هفته ای است كه از زبان 'محمد جواد ظریف' وزیر خارجه ایران نیز شنیده می شود؛ زمانی كه ظریف در گفت و گو با شبكه خبری فاكس نیوز در نیویورك، سخن از یك گروه تصمیم ساز در كاخ سفید و خارج از واشنگتن می كند كه سیاست خارجی دولت ترامپ را به سمت درگیری و حتی یك جنگ فراگیر سوق می دهند.
گروه موسوم به 'ب'؛ گروهی كه درپناه و پوشش یكجانبه گرایی ترامپی تلاش می كنند تا سیاست خارجی تهاجمی آمریكا را بسط دهند. گروهی متشكل از بولتون و پمپئو در آمریكا، 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی، 'محمد بن سلمان' ولیعهد عربستان سعودی و 'محمد بن زاید' ولیعهد امارات متحده عربی كه سیاست های به شدت ضدایرانی را در منطقه و جهان پیگیری می كنند.
بولتون و پمپئو اگرچه در روزهای اخیر تهدیدات و لفاظی های سیاسی خود علیه ایران را افزایش داده اند و بولتون دربیانیه ای اعلام كرد كه آمریكا گروه تهاجمی ناو هواپیمابر آبراهام لینكلن را به همراه یك نیروی ضربت از هواپیماهای بمب افكن به منطقه فرماندهی مركزی آمریكا (سنتكام) اعزام می كند.
خبرگزاری سی ان بی سی (cnbc) آمریكا نیز روز دوشنبه نوشت: مشاور امنیت ملی آمریكا تهدید كرد كه ایالات متحده یك نیروی تهاجمی برای خاورمیانه و به منظور ارسال پیام واضح به ایران اعزام كرده است كه هر گونه حمله به منافع ایالات متحده و یا متحدانش را با ' نیروی ضربتی' مواجه خواهد كرد.
وی مدعی شد: ما در پی جنگ با ایران نیستیم اما كاملا آماده ایم تا هر گونه حمله ازسوی عوامل ایران بویژه سپاه پاسداران یا دیگر نیروهای نظامی وابسته به ایران را پاسخ دهیم.
در این زمینه، 'وندی شرمن' نماینده ارشد آمریكا در دوران مذاكرات هسته‌ای به بیانیه مشاور امنیت ملی آمریكا مبنی بر این كه این كشور در پاسخ به آن‌چه 'برخی نشانه‌ها و هشدارهای مشكل‌ساز و جنگ‌افروزانه' از سوی ایران خوانده، ناو هواپیمابر و هواپیماهای بمب‌افكن به خاورمیانه می‌فرستد، واكنش نشان داده و گفت كه بولتون واقعا به دنبال آن است كه ما را به جنگ با ونزوئلا و ایران وارد كند.
'گلدن ‌برگ' كارشناس آمریكایی نیز اعلام كرد كه اعزام ناوگروه به سنتكام، اقدام غیرمعمولی نیست و احتمالا اقدامی عادی بوده كه از مدت‌ها قبل برنامه آن چیده شده است. ادبیات آتش‌افروزانه بولتون، غیرمعمولی و تحریك‌آمیز است. حدس من آن است این موضوع فرصتی برای تلاش به منظور ارعاب ایرانی‌هاست نه چیز بیشتر.
ورای موضوع ایران و نحوه رویكرد مقام های آمریكا، موضوع كره شمالی را نیز می توان نمونه ای از آنچه رویكرد جنگ طلبانه و افراطی بولتون- پمپئو در سیاست خارجی آمریكا دید. پس از برگزاری نشست سران آمریكا - كره شمالی در هانوی ویتنام، 'كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی در اقدامی بی سابقه خواستار خروج 'مایك پمپئو' وزیر امورخارجه آمریكا از مذاكرات شد.
ونزوئلا از جمله دیگر مواردی است كه بسیاری از تحلیل گران را متوجه اختلاف های تیم ب و ترامپ كرده است.
ترامپ از مدت‌ها پیش اظهار كرده بود كه «همه گزینه‌ها درباره ونزوئلا روی میز است».«مایك پمپئو»، وزیر خارجه و دیگر عضو تیم گروه ب، هم در مصاحبه با فاكس‌نیوز گفت كه «اقدام نظامی امكان‌پذیر است و اگر لازم باشد، آمریكا این كار را خواهد كرد».
بولتون هم پنتاگون را برای اعمال گزینه‌های نظامی تحت فشار قرار داده و او این هفته در مصاحبه‌ای گفت كه ایالات متحده اجازه نمی‌دهد كه با گوایدو بدرفتاری شود.
برخی منابع فاش كرده‌اند پس از حمایت علنی مقامات ارشد آمریكایی از مداخله نظامی در ونزوئلا، دونالد ترامپ اعلام كرده تمایلی به آغاز «جنگ طولانی با عواقب نامشخص» ندارد.
این گزارش سی‌ان‌ان مورد توجه رسانه‌های متعددی قرار گرفت. تمركز رسانه‌ها بر این گزارش خود به علت این بود كه ماجرای ونزوئلا و رابطه ترامپ و بولتون فراتر از مناقشه دو كشور دوست و دشمن شده است. به‌ گزارش سی‌ان‌ان برخی مقامات نزدیك به تحولات ونزوئلا اعلام كرده‌اند پس از آنكه این هفته نقشه‌های آمریكا برای انتقال قدرت در ونزوئلا نقش بر آب شد، دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری این كشور، از مشاوران ارشدش خواسته تا مراتب احتیاط را درباره اظهارنظر در این‌ موضوع رعایت كنند.
برخی تحلیلگران معتقدند كه ورای درك راهبردی مقام های سیاسی آمریكا، شخصیت تاجر ترامپ كاخ سفید را در شرایط ویژه ای قرار داده است، اخراج و استعفای بسیاری از مقامات در دولت ترامپ نشان می دهد كه اساسا شخص ترامپ درچارچوب انتظارات ترامپی به دنبال اهداف خاصی است اما نگاه امنیتی تیم ب تا حدودی سیاست خارجی آمریكا را با پیچیدگی هایی روبه رو ساخته است.
به نظر می رسد كه اكنون داستان عاشقانه ترامپ، بولتون و پمپئو روزهای پرابهامی را طی می كند و باید دید آینده سیاسی هر دو در كاخ سفید چه خواهد شد.
اروپام**2040 ** 1546