به گزارش روز دوشنبه ايرنا از اداره كل پزشكي قانوني استان تهران، در سال گذشته، 111 نفر مرد و 73 نفر زن به دليل مسموميت با قرص برنج فوت كردند.
فسفات آلومينيوم كه از آن براي ضدعفوني كردن و جلوگيري از آفت زدگي غلاتي همچون برنج استفاده مي شود، به نام هاي تجاري مختلفي همچون كوئيك فوس (Quickphos) و سلفوس (Celphos) وجود دارد كه در ايران به نام قرص برنج مشهور است.
مصرف اين قرص ظرف مدت سه تا چهار ساعت سيستم تنفسي و قلب را دچار اختلال مي كند و فرد با تحمل درد شديد جان مي سپارد.
* دلايل اصلي مسموميت با قرص برنج
مصرف اشتباه قرص موجود در برنج و مصرف قرص هاي قلابي توهم زا كه داراي تركيبات قرص برنج يا خود قرص برنج هستند و مصرف براي خودكشي ازجمله موارد اصلي مسموميت با قرص برنج است.
* قرص برنج هيچ پادزهري ندارد
پزشكي قانوني تصريح كرده است، با توجه به اينكه تاكنون مكانيسم دقيق بروز اثرات سمي فسفيد آلومينيوم (قرص برنج ) در انسان شناخته نشده است، هيچ پادزهر اختصاصي در درمان مسموميت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درماني فقط شامل اقدامات حمايتي ـ علامتي است.
از لحاظ زمان بروز علائم و نشانه هاي باليني نيز بعد از 10 تا 15 دقيقه از مصرف خوراكي قرص فسفيد آلومينيوم، علائم و نشانه هاي مسموميت ظاهر مي شود و مرگ در مدت كمتر از 6 ساعت ممكن است رخ دهد.
* علائم مسموميت
در صورت مسموميت خوراكي، علائم تحريكي دستگاه گوارش شامل تهوع، استفراغ و دردهاي شكمي است و بيشتر مرگ و ميرها در خلال 12 تا 24 ساعت اوليه مسموميت اتفاق مي افتد و معمولا ناشي از ايست قلبي ـ تنفسي است و مرگ و مير بعد از 24 ساعت اغلب ناشي از نارسايي كبدي و كليوي است، علائم باليني در اين نوع مسموميت، ناشي از درگيري سيستم قلبي ـ عروقي، گوارشي، عصبي و ريوي است.
اجتمام*2181*1834
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۲
تهران- ايرنا- اداراه كل پزشكي قانوني استان تهران اعلام كرد: سال گذشته 184 مورد فوت ناشي از مسموميت با قرص برنج به مراكز پزشكي قانوني اين استان ارجاع شده است كه اين رقم فوتي در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از آن (96) با 134 فوتي 37 درصد افزايش داشت.